Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Voetbalvereniging Kesteren werd op 13 juni 1932 opgericht. De oprichters waren Evert van Eldik, Jan van Kleef, Dolf van Hoofdakker, Piet Lavieren en Chris Meurs. Kesteren begon als zondagvereniging en voetbalde in de afdeling Nijmegen. Daar zijn ze als zondagvereniging ook nooit uitgekomen. Omdat het echter een zondagvereniging was, kreeg de voetbalvereniging geen enkele steun van de gemeente. Ze moesten zelf alles regelen. Sterker nog: ze mochten niet eens in Kesteren voetballen. Daardoor waren ze genoodzaakt om buiten de gemeentegrenzen te voetballen. Dat gebeurde op een weiland aan de Nieuwe Dijk. Daarna speelde men nog op diverse andere locaties zoals de Hogeweg in Lienden en de Lageveldseweg, voordat men op de plaats kwam waar nu nog steeds het sportpark gevestigd is, de Joachim van Hoemenstraat.


v.l.n.r. Jan Gijtenbeek, Albert van Asseld, Detje Gijtenbeek,
Wimke van Gelderen, Cris Meurs, Janus van Hettem, Kees versteeg,
Jan van Neerbosch, Karel Campange, Kees van Kleef,
Evert van Eldik, Wim van Stralen, Jan van Kleef

Een van de eerste foto's van vv Kesteren.
Midden onder Evert van Eldik, een van de oprichters. Nu 84 jaar.

 

In 1962 vindt er een grote verandering plaats. De vereniging verhuist van de zondag naar de zaterdag. Door deze verandering sluiten zich meer mensen aan bij de club en gaan de prestaties ook omhoog. Kesteren heeft heel lang maar 2 senioren en 2 juniorenteams gehad. Ook promoveert men na al jaren in de afdeling Nijmegen gezeten te hebben naar de KNVB. Vanaf die tijd heeft Kesteren wisselend in de vierde en derde klasse gevoetbald, met nog één jaar een uitstapje naar de tweede klasse.

Op dit moment huist het eerste elftal weer in de tweede klasse.

Vroeger speelde Kesteren in de clubkleuren blauw/geel, maar vanaf 1969 is dat gewijzigd in rood/zwart.

De vereniging beschikt over 2 speelvelden en een ruim trainingsveld. In 1994 is (geheel door vrijwilligers) een nieuwe kantine met bestuurs- en leiderskamers gebouwd. In 1999 kreeg men de beschikking over verlichting op het B-veld.

---