Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

SEIZOEN 1998 - 1999, 3de klasse A

VOORBEREIDING
Kesteren begon het seizoen zonder 2 belangrijke steunpilaren (Martin van der Meyden en Erwin Vermeer) maar van Opheusden kwam Bert van Lent. op 8 Augustus was de eerste (vriendschappelijke) wedstijd van het seizoen. Op sportpark ' de Leede ' werd het tegen VVA '71 uit Achterberg een gemakkelijke 4-0 overwinning door doelpunten van deKesteren - Hatert (0-0) broers Gerben en Jeroen Nagel, Tijmen van Eldik en Hennie Halm. Na een 5-3 nederlaag bij Tricht en een 7-6 overwinning op NIVO Sparta speelde Kesteren op 18 Augustus een vriendschappelijke wedstrijd tegen Theole uit Tiel. In een met 0-5 verloren wedstrijd nam Martin van der Meyden afscheid. Op 22 Augustus was de eerste officiele wedstijd. In een bekerduel bij EMM uit Randwijk werd het een 2-5 overwinning. Bert van Lent vertrok weer naar opheusden.
COMPETITIE
Na 2 bekerwedstrijden (2-1 overwinning op Sparta '57 en een 5-1 nederlaag bij Echteld) begon op 6 September de competitie voor Kesteren met een uitwedstrijd tegen Sparta '57. Het werd een gemakkelijke 1-5 zege door o.a. 2 doelpunten van Remco Weerdestijn. Na een 2-8 overwinning op Excelsior Zetten (Beker) liet Kesteren al op de 2de speeldag 2 punten liggen door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen ESA. Op 19 September won Kesteren met 6-0 van Victoria '83. In de volgende 2 wedstrijden liet Kesteren weer 4 punten liggen (hatert thuis, 0-0 en Oranje SC uit, 2-2). Op 10 Oktober speelde Kesteren thuis tegen Opheusden. Door 2 doelpunten van Willem van Gelderen en een doelpunt van Remco Weerdestein won Kesteren met 3-1.
Na de winterstop speelde Kesteren meteen een topper. SDS won op eigen veld met 2-1 van Kesteren. Op 6 februari won de ploeg van Gerrit Heikamp met 6-1 van Wodanseck waarna er vriendschappelijk tegen EMM werd gespeeld (4-2 overwinning). In de (sub)topper tegen Oranje SC kwamen de betuwenaren in een thuiswedstrijd niet verder dan een 3-3 gelijkspel. De volgede 4 wedstrijden werden allemaal overwinningen (DVOV thuis 3-2, Opheusden uit 2-4, Wodanseck uit 1-4 en Victoria thuis 4-2). Tussentijds namKesteren - Theole (0-5) jeudtrainer Peter Nijhof de zaken voor een paar wekenover van Gerrit Heikamp die in het ziekenhuis lag. Op 11 April was ESA met 4-2 te sterk voor Kesteren en een paar dagen later was de nummer laatst Redichem met 4-3 te sterk. In de uitwedstrijd tegen Sparta werd er gemakkelijk gewonnen (0-3) waarna een week later in een rechtsreeks duel met SDS de eerste plaats kon worden teruggewonnen (met daarna nog 3 wedstrijden voor de boeg). In een open duel met veel kansen voor beide teams werd het een doelpuntloos 0-0. SDS behield hun 2 (verlies)punten voorsprong maar omdat Kesteren in de inhaalwedstrijd tegen Hatert met 3-1 onderuitging was het kampioenschap verkeken (5 punten achterstand). Om nog in aanmerking te komen voor promotie naar de 2de klasse moest Kesteren 2de worden in de competitie omdat ze dan de periode over zouden nemen van SDS dat kampioen zou worden. De laatste 2 wedstrijden van de competitie werden gewonnen met 9-2 van Redichem (welke ploeg degadeerde) en met 1-3 bij DVOV.
NACOMPETITIE
In de 1e ronde van de nacompetitie moest Kesteren het opnemen tegen de nummer 3 van de competitie Oranje SC en  het als 6de geindigde Wodanseck. In de eerste wedstrijd werd er gemakkelijk van Wodanseck gewonnen met 5-0. De tweede wedstrijd tussen Wodanseck en Oranje SC werd 1-4 waardoor Kesteren bij Oranje in Arnhem aan een gelijkspel genoeg had om door te gaan naar de 2de ronde. Remco Weerdestijn opende halverwege de eerste helft de score maar na rust kwam Oranje langszij. Nadat een speler van Oranje na 2 keer geel van het veld werd gestuurd en daarna de scheidsrechter schopte werd de wedstrijd gestaakt. Op 22 mei werden de laatste 10 muniten uitgepeeld en Kesteren bleef overeind.
1. Kesteren  2-4 (6-1)
2. Oranje SC 2-4 (5-2)
3. Wodanseck 2-0 (1-9)

In de tweede ronde van de nacompetitie moest Kesteren het opnemen tegen SKV en SEH. In de eerste wedstrijd werd er bij SKV moeizaam het 1-2 gewonnen. In de tweede wedstrijd (tussen SEH en SKV) wist SEH met 4-0 te winnen waardoor Kesteren op zaterdag 5 juni moest winnen. In een wedstrijd waarin SEH de eerste helft domineerde nam Kesteren toch de 1-0 voorsprong. In de (van Kesteren-kant betere) tweede helft werd het zelf 3-0. Door een penalty wist SEH nog terug te komen tot 3-1 maar daar bleef het bij.
1. Kesteren  2-6 (5-2)
2. SEH       2-3 (5-3)
3. SKV       2-0 (1-6)

DUS: KESTEREN PROMOVEERDE NAAR DE 2DE KLASSE!