Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Wij verkopen allerlei producten die gemaakt zijn van gerecycleerd materiaal:

Vroeger waren bepaalde orgaantransplantaties in ons land onmogelijk en moest men ervoor naar het buitenland. De medische wetenschap staat nu in BelgiŽ op zo!n niveau dat zo goed als elke transplantatie uitgevoerd kan worden.

 

Transplantaties zijn natuurlijk slechts mogelijk als de chirurgen over geschikte organen beschikken. Om dat probleem gedeeltelijk te verhelpen, werd in ons land in 1986 een transplantatiewet van kracht. De wetgever baseerde zich op enquÍtes waaruit bleek dat 80 ŗ 90 % van de bevolking geen bezwaar heeft om na zijn dood organen af te staan. Hij beslist bijgevolg bij de wet dat iedere Belg die overlijdt een potentiŽle donor van organen wordt.

 

In de wet werden heel wat waarborgen ingebouwd die misbruiken moeten tegengaan. Bovendien krijgt iedere Belg de kans verzet aan te tekenen tegen het wegnemen van zijn organen.in principe volstaat een eigenhandig geschereven document in de portefeuille. Voor diegenen die dat willen, kan het okk iets officiŽler. Op het gemeentehuis kun je een verklaring afleggen waarin je uitdrukkelijk verklaart dat je organen niet voor transplantatie gebruikt mogen worden. Je krijgt dan een ontvangstbewijs. De gemeente geeft de beslissing via het rijksregister door aan het departement van Volksgezondheid.

 

Met die wet gaat men in BelgiŽ veel verder dan in de meeste landen. In heel wat landen moet je zelf uitdrukkelijk laten weten dat je organen

 

Daarnaast verkopen we ook een geschenkpakket. Dit bevat twee cursusblokken, een onderlegger en vier balpennen (blauw, rood, groen en zwart). Een geschenkpakket kost 12,95 Ä.