Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
sponsor deze site


home
nieuws
info
programma
bands
kaarten
vervoer
shop
chat
mailinglijst
links
verslag
fotos
gastenboek
contact
credits
laatst bijgewerkt op 5 juni 2000

5 juni 2000

 • Vandaag maar weer s een lekker ouderwets gerucht! Uit verschillende bronnen hebben we gehoord dat de vervangende act voor Anouk de britse rockgroep The The zal zijn. Meer informatie over deze band, die al zeer succesvol is buiten ons landje en reeds 7 cd's heeft gemaakt is te vinden op de officiele website van de band. Het adres vind je op onze bands pagina.

  31 mei 2000

  • Nog even een paar nieuwtjes voordat we vertrekken richting de zon:
   Anouk heeft haar optredens voor de komende zes weken afgezegd in verband met een burn-out. Haar optreden stond gepland voor maandag. Een vervanger is nog niet bekendgemaakt.

   Korn zal ook op pinkpop zonder drummer David spelen. David is nog steeds niet hersteld van zijn polsblessure.

   Oasis does it again, alweer hebben de broertjes ruzie..wat dat voor gevolgen heeft: Oasis zal zonder Noel op pinkpop verschijnen, een vervangende gitarist is al aangetrokken.

   2 mei 2000

   • Een aantal nieuwtjes voor jullie vandaag. We beginnen met nieuws over de website. Het programma kun je vanaf vandaag downloaden op handig meeneemformaat. Dit is te vinden bij programmaop deze site. Dan vlug verder met nieuws over het festival zelf. Pinkpop loopt dit jaar als een trein en kennelijk vind iedereen het programma de moeite waard. Er zijn inmiddels al meer dan 50.000 kaarten verkocht. Er zijn nog ca 9000 weekendkaarten en 1000 dagkaarten voor maandag beschikbaar, dus als je nog geen kaartje hebt, ga het dan maar snel halen!!


   11 april 2000

   • Even geen nieuws over pinkpop of de bands, wel over deze site en lowlands.

    Eerst de site dan maar, de site heeft de afgelopen weken een aantal ingrijpende veranderingen ondergaan en zal vanaf vandaag door het leven gaan als festival info 2000.

    Dan over lowlands, voor alle mensen die teleurgesteld waren dat Limp Bizkit niet op pinkpop staat, waaronder ikzelf dus, Limp Bizkit staat dit jaar op Lowlands. Voor meer informatie over lowlands kun je terecht op de officiele website of bij Saucytrout


  • 29 maart 2000

   • De winnaar van de wedstrijd Nu of Nooit en daarmee ook de openende act voor Pinkpop is bekend, de band Dead Punk Societyzal zaterdag 11 juni het festival openen.


   24 maart 2000

   • Twee nieuwe namen  zijn bevestigd, het hele programma lijkt hiermee compleet. Tracy Bonham zal op zondag optreden.De nieuwe cd van Tracy, Down Here komt in april uit. De zweedse zanger Andreas Johnson is de tweede nieuwe artiest die aan het rijtje kan worden toegevoegd.


   20 maart 2000

   • Even geen nieuws over het festival zelf,maar over de bands valt genoeg te vermelden.


    Korn
    Korn heeft een aantal shows moeten verplaatsen in verband met een polsblessure van drummer David Silveria. David kampt al een aantal maanden met polsklachten, nu is het echter totaal onmogelijk geworden om te spelen. Tijdelijke vervanging: Mike Bordin van Faith no More.
    De band verwacht dat David wel gewoon zal deelnemen aan de Europese tour, en plannen zijn terugkeer voor 10 mei.

    Get up Kids 
    Ook nog nooit van de get up kids gehoord?
    Check de officiele website voor informatie,of download
    een (legaal) mp3'tje om een idee te krijgen van deze
    post-emo-indie rock


   14 maart 2000

   • Dat was het dan, 14 maart, de persconferentie over pinkpop zit erop. 32 bands zijn bekend gemaakt. Een hele hoop geruchtenzijn uit de wereld geholpen, maar ook bands die zelf al bevestigd hadden op pinkpop te zul spelen zijn van de lijst verdwenen.  Jamiroquai,Orgy, De Red Hot Chili Peppers, Solex, ze zouden er zijn, maar komen NIET.
    Ook Limp Bizkit, K's Choice, Rammstein,Rage against the machine, Osdorp Posse en nog enkele bands waarvan de ronde deed dat ze zouden komen zullen niet aanwezig zijn op dit festival.

    Wat komt er dan nog wel???
    op de bands pagina een volledig overzicht van de bands die wel zullen komen, en bij programma kun je de data waarop de diverse bands spelen terugvinden.

    De prijzen van de kaarten zijn bekend,evenals de algemene info over het festival. Dit alles is te vinden onder kaarten en algemene info


   13 maart 2000

   • Morgen is het dan zover, de offficiele persconferentie

    het ziet er naar uit dat Jan Smeets ons niet veel nieuwe bands meer kan vertellen, aangezien er van de totaal 30 bands toch al wel 25 bekend en zo goed als zeker zijn. Maar ja, een beetje zekerheid kan nooit kwaad.

    Op de valreep nog wat nieuwtjes dan: Oasis zal zaterdag op pinkpop spelen, en zondag zullen de Spookrijders een optreden verzorgen. 


   10 maart 2000

   • Een heleboel nieuwtjes vandaag. Dit wisten we allemaal al wat eerder, maar door omstandigheden zijn we niet in staat geweest het al op de site te zetten.

    Het diepe zwarte gat
    Het diepe zwarte gat, dat kun je natuurlijk op verschillende manieren uitleggen.. Het kan gaan over de black out die je hebt na de inmense hoeveelheden drank, junkfood en waardeloze muziek tijdens de carnaval :), maar in dit geval bedoelen we het diepe zwarte gat dat Dynamo heeft achtergelaten nu het metal festival slechts 1 dag zal plaatsvinden.

    Pinkpop lijkt dit jaar toch wel z'n best te doen om dit gat een beetje op te vullen. Waren de optredens van zowel KoRn als Orgy al bevestigd, uit verschillende bronnen komen nu ook Slipknot, Incubus en Staind naar voren. Al met al toch wat hardere bands dan we van pinkpop gewend zijn (hoewel ze een goede poging gedaan hebben afgelopen jaar met Soulfly en System of a Down. Nu de Deftones nog en dan ben ik weer helemaal gelukkig!!

    Door verschillende bronnen (enthousiaste concertbezoekers uit Bels, Martijn Zwier en OOR magazine) is bevestigd dat de counting crows maandag op pinkpop zullen spelen.

    De volkskrant van 4 maart berichtte dat het nederlandse duo DJ's wipneus en pim zowel op pinkpop als op lowlands zal staan.

    Ook het optreden van de band Caesar is bevestigd, hiermee komt het aantal bevestigde nederlandse acts op 8 (tenminste als Osdorp posse doorgaat). Maar ook de Dijk word als kanshebber voor de laatste plaats genoemd.
    Hiermee zijn dan meteen alle nederlandse acts bekend.

    In totaal zullen dit pinksterweekend 30 bands hun opwachting maken op pinkpop. Het festival lijkt meer en meer de kant van Werchter op te gaan, grote namen over de diverse dagen verspreid.


   2 maart 2000

   • Hallo mensen, eventjes wat nieuwtjes om de maand goed te beginnen.
    Het management van Osdorp posse schijnt gezegd te hebben dat Osdorp op pinkpop zal staan.
    Het optreden van Eels is bevestigd door de fanclub.

    En dan nog wat ander nieuws, voor al die cultuurbarbaren die het nog niet wisten: Vanaf aanstaande vrijdag is het CARNAVAL! 5 dagen ongestoord lekker gek doen... :) (deden we toch al wel, maar toch)
    Wij vragen jullie begrip voor het feit dat de site tijdens de carnavalsperiode NIET zal worden bijgewerkt (er komt dan toch niets zinnigs uit). De eerstvolgende update zal waarschijnlijk woensdag 8 maart zijn. Dan ook een leuk verslagjevan 5 dagen ouderwets brabants genieten tijdens de carnaval. Oh ja, en van het concert dat Slipknot dinsdag 7 maart gaat geven in 013 te Tilburg.
    We hopen dan ook wat foto's te kunnen laten zien, maar dat zal nog een probleempje worden.


   28 Februari

   • Duitsland is dit jaar goed vertegenwoordigd op pinkpop.

    Zowel Die Toten Hosen als de Guano Apes hebben bevestigd op pinkpop te zullen spelen. Die Toten Hosen zullen dit doen op maandag.

    Ook (aanstormend) nederlands talent doet het goed dit jaar, zo is het optreden van Solex nu zeker, en zal ook de Tilburgse band Krezip een optreden weggeven op de 31ste editie van dit geweldige festival.

    Ook de Tea Party zal dit jaar aantreden.

    maar t word nog veel leuker, als je zo s door je gastenboek bladerd kom je nog s wat interessants tegen,Rene Jol,bedankt voor t geweldige lijstje!
    Dankzij deze festivalfan kunnen wij jullie nu ook vertellen dan Eels naar pinkpop komt.


   25 Februari

   • Veel te melden vandaag, heel veel...en nog veel meer mensen te bedanken ook.

    Solex speelt waarschijnlijk op pinkpop (werd tijd ook, na Roskilde en Lowlands) Jasper, thanks!!!

    En dan heb je van die mensen die zo BRILJANT zijn om Jan Smeets te interviewen!! Hieruit kwam t volgende naar boven:
    • Live speelt zeker op pinkpop
    • Lais (Belgisch bandje) ook
    • Er zijn vergaande onderhandelingen met RAGE AGAINST THE  MACHINE
    • Korn zal op maandag waarschijnlijk 90 minuten optreden!
    • Er is voor zaterdag een groteafsluiter gecontracteerd (groter dan BUSH!!)
    • Oh ja, en dan wat minder nieuws: De kaartjes zijn duurder geworden!
    Bovenstaand nieuws danken wij aan Stijn Bannier

    En nog meer nieuws:
    Een lokale krant uit Zuid Holland heeft bevestigd dat Anouk zal spelen op pinkpop. onze dank hiervoor aan Ruud Bal


   23 Februari

   • Hoi mensen!

    Wij bedanken vandaag Q2Hoog!!!

    Kane speelt op pinkpop, 100% zeker, dit hebben wij vernomen uit onze ZEER betrouwbare bron Q2hoog. Jongen, THANKS!! We wisten het al bijna zeker na het optreden van Kane bij Kink FM gisteravond, maar nu is het dus helemaal zeker.


   21 Februari

   • Orgie op pinkpop?? Nee, Orgy op pinkpop! en wel op maandag 12 juni.

    Pinkpop doet zelf hard z'n best om niets bekend te maken, wij doen het lekker wel!! Bij deze willen we Stephanie uit Roosendaal bedanken voor de tip over Orgy. Orgy speelt in het pinksterweekeinde op zaterdag en zondag op Rock am Ring en Rock im park, en zal dus maandag aantreden op pinkpop. 

    En dan nog meer leuks, 
    ook Bush zal pinkpop komen verblijden met een optreden dit jaar, en wel op zaterdag 10 juni.

    De bands categorie van deze site zal zo snel mogelijk worden bijgewerkt...


   17 Februari

   • Ok, beter laat dan nooit, 2 dagen geleden publiceerden we dat Arid op pinkpop zou optreden, maar we zijn toen vergeten (nou ja ok, ik ben toen vergeten) om de bron van deze informatie te bedanken, dus hierbij:


    Jasper van Vugt uit Purmerend, BEDANKT!!!! :)

    Dan nog wat minder goed nieuws, Limp Bizkit zal hoogstwaarschijnlijk NIET optreden op pinkpop. De band heeft laten weten eerst te gaan werken aan de nieuwe cd, waarvan de release gepland staat op 4 juli. De kans lijkt klein dat de band meteen hierna een Europese tour zal doen. We blijven natuurlijk hopen....


   16 Februari

   • Zowel Junkie XL als Pearl Jam hebben pinkpop opgenomen in de officiele tourdates, nu is het afwachten tot 14 maart voor een officiele bevestiging vanaf de persconferentie in Paradiso Amsterdam.


   15 Februari

   • Arid zal dit jaar zowel op Pinkpop als op Lowlands optreden.

    De zanger van Arid bevestigde dit afgelopen week.

    Oorspronkelijk was gepland dat het optreden zou plaatsvinden op het hoofdpodium, dit is waarschijnlijk verzet naar de 3FM tent.

    De geruchten blijven inmiddels binnenstromen, 
    tot de officiele persconferentie 14 maart is het niet zeker welke bands er op pinkpop zullen komen.


   9 Februari

   • Met dank aan Erik-Jan Noomen brengen wij het volgende nieuws.

    16 Horsepower en Venice komen naar pinkpop 2000.
    Beide bands hebben het festival bij de officiele tourdates staan


   8 Februari

   • JAAA!

    Nou, mensen, nu is er dus helemaal geen twijfel meer mogelijk,
    KoRN komt gewoon naar pinkpop dit jaar! dus wees blij, ga alvast in je slaapzak voor de deur van het GWK liggen... de voorverkoop zal waarschijnlijk volgende maand ergens beginnen (18 maart) 

    We houden jullie op de hoogte.. 


   4 Februari

   • Met dank aan Q2Hoog presenteren wij de volgende geruchten..

    Tijdens besprekingen tussen de Free Record Shop en Smeets zijn de volgende bands genoemd:
    Kane, The Offspring...  en als eventuele afsluitende act The Red Hot Chilli Peppers.. 


   24 Januari

   • Met dank aan P uit Landgraaf (jongen, geweldig!!!) maken wij de volgende roddels dan toch maar s bekend: 

    Volgens insiders hebben zowel KoRn als Live inmiddels getekend en heeft ook Pearl Jam toegezegd naar pinkpop te zullen komen.

    Verder worden er nog enkele namen genoemd waaronder Limp Bizkit, Rammstein en Jamiroquai. 

    Houd het nieuws en de pinkpop nieuwsbrief in de gaten voor het laatste nieuws!