Er der nogen, der vil være med i en hemmelig klub? Jeg sku' spørge fra Gert!

Kinddansernes Hemmelige Klub

(Kun for særligt indviede)

En klub til hyldest af

Medlemmer

Gert

Gert er den dreng i klassen, der er forelsket i "mumitrolden" Elsebeth ("hun er i hvert fald den sødeste pige i klassen"). Til skolegårdsfesten danser hun kinddans med ham, men senere til Niels Ole's ungdomsgilde dropper hun ham dog til fordel for "flødebollen" Flemming (Gert's ven, den store lort!). Det tager hårdt på Gert, som tror at det er noget Elsebeth har gjort bare for at prøve ham.

(a.k.a. Jakob Munkhøj Nielsen)

Annemette

Annemette er klassens populære pige - måske fordi hun altid har penge nok til at give en rød kage. "Vi må jo prøve på at opføre os noget bedre" er et kendt Annemette-citat, men hun opfører sig nu ikke særlig pænt over for sin tidligere veninde Elin, da hun er med til at fryse hende ud fra veninde-firkløveret. Annemette er iøvrigt ikke særlig god til huske blomsternavne, men er man populær hos Annemette, bliver man også inviteret med til de rigtige fester.

(a.k.a. Line Burmeister Pedersen)


Hvem bliver den næste?

??? Måske dig ???

 

Formål

Formålet med Kinddansernes Hemmelige Klub er først og fremmest at udbrede kendskabet til og nydelsen af Nils Malmros filmen Kundskabens Træ. Det sker - foruden gennem indarbejdelse af citater fra filmen i dagligdagens samtaler ("Nogle gange skal man jo selv være den første til at bryde isen") - gennem jævnlig afholdelse af Kundskabens Træ aftener, hvor gæsterne får til opgave at spille forskellige roller fra filmen. Der arrangeres i denne forbindelse normalt et rigtigt ungdomsgilde med burgers, sodavand, røde kager m.m.

For at blive medlem af Kinddansernes Hemmelige Klub skal man have et ægte og indgående kendskab til Kundskabens Træ, således at man i det mindste kan citere (flere passager) fra filmen. Man skulle også gerne have et specielt forhold til en af personerne i filmen.

Kontakt jamnielsen@hotmail.com for medlemskab.

 

Baggrund

Anledningerne til afholdelsen af Kundskabens Træ Aftener er flerfoldige, men skyldes hovedsagelig mine venners mangel på indgående kendskab til filmen, hvilket nu har ført til dannelsen af Kinddansernes Hemmelige Klub (jf. om formålet med klubben ovenfor).

Den første anledning var en taxa-tur efter en fest den 5. juni 1999, hvor jeg og taxachaufføren efter fælles afliren af en lang citatrække fra Kundskabens Træ gjorde den chokerende konstatering at tre af mine venner/medpassagere ikke var videre bekendt med filmen. Det måtte der jo så rådes bod på, hvilket blev gjort med en fremvisning af Kundskabens Træ i juli 1999 – dog uden noget særligt arrangement i forbindelse med filmen.

Den anden anledning var indflytningen af et kobbel unge mennesker på mit kollegie i august 1999. Disse unge mennesker (ca. årgang 1978) var åbenbart ikke som jeg blevet opflasket med Kundskabens Træ gennem folkeskolen. Det måtte der gøres noget ved. Resultatet blev afholdelsen af Kundskabens Træ Aften I den 17. september 1999, hvor jeg fik særdeles kyndig hjælp af Annemette og Lene.

Dannelsen af Kinddansernes Hemmelige Klub er sket forud for afholdelsen af Kundskabens Træ Aften II, som finder sted 28. april 2000.

 

Kundskabens Træ - uofficiel hjemmeside

http://home3.inet.tele.dk/ptr-jul/

Tusind tak til Peter Jul Hansen for hans fantastiske hjemmeside. Den skal bare ses og høres!

 

Det var i grunden det hele 

Gert

 

___

Se også hjemmesiden for Bistroens Filmklub