Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

PLANINARSKI  KUTAK

 Linkovi

     

 

 

 
 
 

  

 

 05.03.2011.  Klek 

   20 foto

* HPD Klek Ogulin

  24.10.2010.    Prvi obiteljski izlet na Kalnik 

  23 foto

 

  10. - 11. 01. 2009.  ZAVIŽAN 

Evo, nakon poduže planinarske apscinencije ukazala mi se prilika pridružiti se đurđevačkim planinarima, pa smo tog subotnjeg jutra Željko, Milica, Marijana, Mladen, Tihomir, Bojan, Domagoj,  Jasen i ja krenuli put Zavižana .  Nakon bure u  Senju, dočekala nas je bura i na Oltarima, odakle smo nastavili prtiti 
prema Zavižanu .
 
                                                                                                            2,13 MB ,  30 foto
 
 

  15.08.2008. 

     Kao što ste primjetili Nataša & ja nemamo već duže vrijeme nikakvih planinarskih aktivnosti .

Pa onda evo da se malo vratimo u prošlost .

 
       29 . 12 . 2007 . KLEK ( 1182 m ) 

U želji da barem jedan dan provedemo na suncu , tog subotnjeg jutra Nataša i ja zaputili smo se na Klek Nakon 200km i dva sata vožnje dolazimo do rodnog grada  Ivane-Brlić Mažuranić , i onda još cca. pola sata vožnje prema toj mitskoj planini i carstvu Vještica . Cijelim putem od Bjelovara pa sve do Bjelskog , nije se mogao vidjeti ni tračak sunca . Cijelo nebo bila je jedna gusta i neprozirna zavjesa . Tek na ulasku u Bjelsko oblaci su počeli popuštati sunčevim tracima . A kako je bilo dalje? Pogledajte na fotkama .

                                                                                                                 2,16 MB ,  27 foto

 

   

  25.11.2007  KALNIK   

 

     942KB , 15 foto

     
   25. - 26. 08. MANGART (Slovenija)   

Zajedničkom akcijom bjelovarskih i đurđevačkih planinara ostvaren je jedan lijep pohod u Julijske alpe. Glavni cilj ove akcije bio je uspon na MANGART (2679 m.) treći po visini vrh u Julijskim alpama.  MANGART se nalazi točno na granici Slovenije i Italije.Od graničnog prijelaza Predel do pl. doma dolazi se cestom koja je pravo graditeljsko čudo.Izgrađena je još davne 1938. god. a njezini zavoji i  tuneli predstavljali su našim vozačima pravi izazov hrabrosti. Prvi dan je bio predviđen za posjet  prirodnim i povjesnim znamenitostima uzduž Vršića i dolinom rijeke Soče. Posjetili smo Rusku kapelicu  koja je posvećena ruskim vojnicima koji su gradeći ovdje cestu stradali od snježne lavine.Zatim je bio  posjet Kugyevom spomeniku, koritima rijeke Mlinarice i alpskom muzeju u Trenti. U nastavku puta dio  vremena smo proveli i u Bovcu. Isti dan ispenjan je i MANGART a zadovoljstvo je bilo tim veće što je  čitava naša ekipa od 16 članova došla na vrh. Drugi dan je povratak bio preko Italije a vračajući se  ponovo u Sloveniju, posjetili smo Planicu i dolinu Tamar. Iza toga je slijedio još i obilazak kanjona  Vintgar kod Bleda, čime smo i priveli kraju ovu vrlo uspješnu akciju.Treba svakako spomenuti da nam  je bilo naklonjeno i vrijeme. Dva lijepa i sunčana dana, baš onakva kako planinari vole imati na svojim   putovanjima. Fotografije i zadovoljstvo koje je doneseno sa ovog izleta ostat će nam svima u lijepj   uspomeni sa željom da se opet tako nešto ponovi i ostvari.                

Text:Božidar Vojvoda                                                                             900KB,  18 foto

 
   5.8.2007. VELIKA  PLANINA ( SLOVENIJA )  

 Velika Planina je travnata visoravan na 1666m, smještena južno od Kamniških alpa. Na visoravni se        nalazi jedno od najbolje očuvanih pastirskih naselja u Europi. Sa Velike planine pružaju se najbolji i          najljepši vidici prema vrhovima Kamniških alpa. Krenuli smo najprije na Malu, a zatim na Veliku planinu, strmim putem kroz šumu od sela Krivčevo sa 636m, na visoravan od 1.534m. Nakon 3 sata hoda, izašli smo na travnati plato prošaran mnogobrojnim škrapama, na kojemu se nalazi veliki broj pastirskih  stanova, i krava koje bezbrižno pasu . Dalje putem prema Velikoj planini otvarali su se i predivni vidici  prema Kamniškim alpama .Nakon okrijepe u domu na Velikoj planini , krenuli smo dolje, putem preko  Dolskog  grebena i za Cca 2h se spustili kod žičare na cestu koja vodi prema Kamniškoj Bistrici.  Sudionici izleta: Božo, Davor, Ivan, Đuro Željko, Marina, Nataša i Tibor.                                             

                                                                                        1MB          1,2MB,  25 foto
 
12. - 15. 07. 2007. DOLOMITI
U organizaciji  PD "BORIK" iz  Đurđevca od 12. -15. 07. održan  je  pohod  u 
Dolomite, a s  Milicom,Đurom, Vinkom,  Mirom, Zrinkom,  Ljiljom,  bila  je  i  naša  Marina.   Dolomiti  se  nalaze  na  sjeveru  Italije,  a  plijene  pažnju  svojom  magičnom  ljepotom  kojoj  se  divi   čitav  svijet, pa  im  tako  nisu  mogli  odoljeti  niti  naši  planinari.  Tom  prilikom  ispenjali  su  najviši  vrh  Dolomita  MARMOLADU - 3342 m, te Mt. CRISTALO - 3216 m. Obzirom  da  je  putovanje  trajalo  svega  četiri  dana,  opći zaključak  ekipe  je  bio  da  se  ovdje  treba svakako  opet  vratiti,  ali  na  puuuno  višeee  dana. Uz  ove  prekrasne  fotografije,  možete se malo i rashladiti u ovim vrućim ljetnim danima.
                                                                               1,5MB, 31 foto

   07.07.2007. KALNIK  

 Te sunčane subote Božo, Marina , Nataša i moja malenkost odlučili smo malo turpijati nokte na kalničkoj stijeni nakon podosta pauze.     

     900KB, 20 foto  

 

  09.06.2007. KRŠTENJE NA ZAVIŽANU            

Pratili smo vremensku prognozu još od početka svibnja, ali ovo promjenjivo i nestabilno vrijeme nije nam baš ulijevalo mnogo optimizma za lijepim vikendom na Velebitu. Stoga smo se poveli za onom Antinom: "Pratite prognozu, a vrijeme će biti kako nam Bog da". Tako smo se rano jutro, u subotu, uputili pravac Zavižana putem preko Otočca i Krasna, gdje smo ostavljajući za sobom zaseok Vukelići, ostavili i usku asfaltnu cestu te nastavili šumskom, mjestimice blatnjavom, uglavnom vrludavom, prema planinarskome domu Zavižan. Na Zavižanu nas je uz uvijek srdačnog domaćina Antu Vukušića dočekao i uvijek prisutan zavižanski vjetar, te vedro vrijeme koje kao da je bilo naručeno. Nakon okrijepe Antinom travaricom dočekušom, ubrzo je došao i župnik Josip Jurković iz Jablanca sa kojim smo ugovorili krštenje našeg sina Jana u kapelici Sv.Antuna koja se nalazi podno same Zavižanske Kose. Svečanost obreda krštenja upriličili su:kuma i kum Hrvojka i Goran, kum Božo, bake Nada i Etel, djed Andrija, teta i tetak Edita i Dubravko, te sestrična i bratić Magdalena i Dorijan, kao i naš prijatelj Davor, te roditelji Nataša i Tibor. Poslije krštenja počastili smo se velebitskom janjetinom u planinarskom domu Zavižan, prošetali do vrha Vučjak koji je na 5 min.od planinarskog doma, s čijeg vrha se pružao pogled na Jadransko more i otoke. Ovim malim "planinarskim" izletom na Vučjak, svi prisutni bili su oduševljeni. Kako vrijeme brzo prolazi, došlo je i vrijeme za naš povratak sa Zavižana, sa kojeg smo ponijeli puno lijepih uspomena i dojmova.                                                                                                 

                                                                           2MB, 32 foto

                                              Design by Tibor