Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
CHING PENG ADALAH PENGGANAS

MPAJA adalah usaha nekad Kaum Cina ber- ideologi Komunis

merampas Tanah Melayu

 

Mengatakan Ching Peng sebagai hero kemerdekaan samalah saperti mengatakan Pol Pot Kemboja sebagai hero kebangsaan. Ching Peng adalah ketua komunis yang kejam yang membunuh ramai orang Melayu dan bangsa lain yang tidak setuju dengan rancangan nya untuk menaklukki Tanah Melayu untuk dijadikan Republik Komunist Malaya saperti Pol Pot ingin menjadikan Kemboja , Republik Komunis Kemboja . Parti Komunis Malaya adalah usaha klasik kaum Cina berfahaman komunis untuk merampas Tanah Melayu yang sudah dimiliki ummat Islam beribu tahun lamanya. Usaha mana mana pihak untuk menjadikan Ching Peng sebagai hero kemerdekaan adalah usaha khianat ,kurang ajar dan menghina sejarah orang melayu-islam .

 

Mayat Anak dan isteri Yang di bakar oleh Pasukan di pimpin oleh Pengganas Ching Peng

Ching Peng adalah ketua Komunis Malaya yang ganas yang telah me 'massacre '(pembunuhan beramai ramai ) keluarga anggota keselamatan Melayu Islam di Bukit Kepong. Dalam peristiwa itu 23 Feb 1950 , semasa Ching Peng menjadi Ketua Pengganas Parti Komunis Malaya , 180 pengganas komunis atau 'bandit'lengkap dengan senjata outomatik telah mengepung , membunuh dan membakar keluarga anggota keselamatan melayu yang bertahan di Bukit Kepong. Mereka di tembak dan mayat mereka dibakar hidup hidup didalam rumah. Mayat anak dan isteri anggota keselamatan Melayu ini bergelimpangan di bunuh oleh pengikut ganas Ching Peng , pengganas Cina paling kejam di bumi orang Melayu Islam. Sebelum membakar rumah pengikut Pengganas Ching Peng menangkap isteri anggota keselamatan dan mengarah untuk yang bertahan menyerah diri. Bila tidak diendah isteri mereka di bunuh. Pada akhir pertempuran rumah dan anak isteri dibakar hidup hidup.Jika sesiapa mahu mengatakan Ching Peng sebagai hero kemerdekaan , kemungkinan mereka adalah pengikut Ching Peng atau anak cucu Cing Peng laknatullah. Hero kemerdekaan sebenar ialah keluarga anggota keselamatan yang menggadai nyawa mempertahan kampung dengan nyawa, pantang undur menyerah kalah , biar puteh tulang jangan putih mata,- menghadapi serangan pengganas komunis laknatullah yang zalim dan kejam.

Pati Komunis Malaya adalah usaha kaum Cina yang berfahaman Komunis untuk merampas Tanah Melayu dari kaum pribuminya. Kaum Cina pada masa penjajah datang ke Tanah Melayu untuk lari dari kebuluran di Cina tetapi apabila melihat komuniti Melayu Islam yang lemah ketika itu maka mereka mencuba nasib untuk merampas Tanah Melayu dengan perang gerila melawan British dan jika berjaya sudah tentu Tanah Melayu akan berada di bawah tadbir kaum Cina berfahaman komunis. Perlu di fahami bahawa bukan semua orang Cina sukakan fahaman komunis kerana pada masa yang sama Kuomintang berperang dengan Moa Tse Tong untuk merebut kuasa di Tanah Cina. Koumintang adalah orang cina berfahaman nationalis yang akhir bertapak di Taiwan yang masih di tagih oleh Republik Cina. Alhamdulillah dengan keberanian Ummat Islam yang berJIHAD melawan komunis berbangsa cina ini , Tanah Melayu tidak dapat dirampas dari orang melayu.

Melihat kebencian orang melayu muslim terhadap orang cina berfahaman 'kafir' komunis ini , Parti Komunis Malaya menggunakan taktik memasukkan barua Melayu kedalam parti komunis mereka. Beberapa Melayu barua saperti Rashid Maidin , Dollah CD dan Shamsiah Fakeeh untuk menyertai parti komunis bagi menipu orang melayu supaya menyertai parti komunis. Alhamdulillah dengan kuatnya pengaruh Islam di pondok, orang melayu Islam tidak melayan seruan ini atas dasar Komunis adalah ideologi kafir yang menolak Allah dan Rasul. Sebab itu lah Komunis Malaya amat berdendam dengan kaum ulama' yang menjadi ketua dan pedoman semasa itu.Yang Malang nya UMNO tidak belajar dari sejarah. Mereka turut berusaha memerangi ulama dan pondok untuk memuaskan kafir Amerika. Ini dinamakan kerja orang bodoh yang membuang perisai penting ummah ia itu Islam dan aqeedah.

Barua Melayu Yang Menyertai Parti Kafir Komunis

Parti Komunis terus menentang British dan membunuh ramai orang melayu islam yang dianggap sebagai menolong inggeris. Kebetulan pula British mengambil ramai orang Melayu untuk menyertai pasukan keselamatan memerangi komunis. Bagi orang melayu , dapat memegang senapang untuk menembak komunis adalah satu kehormatan demi menjaga keselamatan nyawa , ugama dan tanah air mereka.

Apabila perang dunia meletus, Parti Komunis Malaya sekali lagi menukar taktik. Kali ini mereka menarik muka manis pada penjajah inggeris demi untuk memenuhi cita cita mereka bagi merampas tanah melayu dari ummat islam. Ini memandangkan pertukaran dasar pakatan inggeris-america dengan Komunis russia. Pengganas Komunis ini telah mendapat latihan dan bekalan senjata modern yang akhir nya di gunakan untuk merampas Tanah Melayu selepas Jepun menyerah kalah.Sebenarnya parti Komunis tidak pun memerangi Jepun . Mereka hanya menipu British untuk mendapatkan senjata modern. Pihak Jepun tidak pernah menggangap Komunis sebagai ancaman bagi penaklukkan mereka selama 3 tahun lapan bulan.

Selepas Jepun keluar, Pengganas Komunis kaum Cina ini keluar hutan dan masuk ke kampung dan bandar , membunuh dan menyeksa orang Melayu yang dianggap menolong Inggeris. Ini lah kali pertama orang Melayu Islam melihat bagaimana jiran sebelah nya yang mengangkut tahi waktu malam tiba tiba menjelma sebagai general dalam tentera komunis. Mereka membunuh dan membunuh ulama dan berlaku kebangkitan ulama di merata tempat untuk memerangi pemerintahan komunis . Yang terkenal ialah yang di ketuai oleh Kiyai Salleh di Batu Pahat . Kiyai Salleh dan pengikut mengishtiharkan Jihad memerangi komunis laknatullah dengan hanya berbekalkan parang dan lembing.Orang melayu ada men-ibaratkan , apabila seseorang itu terlalu jahat dan zalim maka mereka dikatakan berperangai 'macam kominis bintang tiga'.Bintang Tiga adalah lambang MPAJA.

Komunis kemudian dihalau balik kedalam hutan oleh Inggeris dan pada tahun 1948 , darurat di istiharkan. Ramai orang melayu termasuk wanita menyertai pasukan bersenjata untuk mempertahankan diri dari serangan komunis di kampung .

Pasukan Menjaga Kampung Bersedia Untuk Berjihad Menentang Komunis.

Akibat dari tentangan sengit dari melayu islam yang tidak sanggup membiarkan Tanah Melayu di jajah oleh kaum Cina berfahaman komunis , Ching Peng sekali lagi menukar taktik mulut manis , punggung berulat untuk berdamai . Maka berlakulah perbincangan di Baling Kedah tetapi gagal. Ching Peng sekali lagi masuk hutan dengan barua melayu untuk meneruskan usaha merampas Tanah Melayu . Pada tahun 1968 , pengganas komunis bergabung dan melakukan percubaan kali kedua untuk merampas tanah melayu. Mereka menggunakna taktik kekejaman untuk menakutkan rakyat dan pasukan keselamatan namun dengan kuatnya semangat islam dan jihad ummat islam .Pernah anggota keselamatan di kelar selepas di ambush di grik lenggong pada tahun 1974., Sekali lagi mereka gagal . Kali ini mereka lari ke Thailand dan Betong.Dengan petolongan Kumpulan islam di Selatan Thai , mereka dihalau dari kawasan Betong , Akhir nya muka manis punggung berulat ini berbincang dan dan bersetuju meletak senjata dengan ganjaran lumayan . Namun begitu , masih ramai lagi pengikut Ching Peng dan anak cucu Cing Peng yang mahukan Cing Peng balik untuk meneruskan keganasan nya bagi merampas Tanah Melayu dari tangan orang Melayu Islam.Inshaallah dengan semangat Jihad dan kesedaran Islam , mereka akan gagal selama lamanya dengan izin Allah