Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Györgyi Gábor bringás oldalai
VÉLEMÉNYEITEK, VÁLASZAIM:

AZ ALÁBBIAKBAN - BÜSZKESÉGBŐL :-) - BEIDÉZEK PÁR E-MAILEN ÍRT LEVELET, HOZZÁSZÓLÁST, ÉRDEKLŐDÉST,
ILLETVE MEGVÁLASZOLOM A VENDÉGKÖNYVBEN FELTETT KÉRDÉSEKET, ÜZENETEKET

Györgyi Gábor bringás oldalai (kezdőlap)

2004. január 2. 13:33

Congratulations! Your bike page is great. I have met this on Trento Bike Pages. I am also a fan of biking and I am trying to practise that every free day (even now in winter). I think that a weather in Hungary is slightly better than here, so you have more opportunities now. Maybe we will meet one day somewhere on the road.

Gook luck,
J from Poland
-----------------
Magyarra fordítva:

Gratulálok ! Bringás oldalad nagyszerű! A Trento Bike pages-en találkoztam vele. ÉN is szeretek bringázni és igyekszem minden szabad napomon űzni (még télen is). Szerintem az időjárás Magyarországon enyhébb, mint itt nálunk, így neked több lehetőséged van rá. Talán találkozunk egyszer az úton is.

Sok szerencsét:
J Lengyelországból2004. február 4. 13:20

Kedves Gábor !
Rátaláltam az útleírásodra az Interneten, a Ljubljana - Montenegro - Ljubljana túrádról. Kicsit hasonló túrát szívesen csinálnánk mi is. Kérdésem, hogy az Adria menti autóút, amin értelmezésem szerint te is bringáztál, mennyire volt zsúfolt akkor júniusban? Ugyanis én az autósoktól félek a legjobban, amikor biciklizünk és nagy forgalomban nem igazán szeretek menni. [...]Kicsit mégg kialakulatlan bennem az egész elképzelés, ezt láthatod, de nagyon vonzana a túra.
Köszi előre is a segítséged!
V.

Válaszom (természetesen írtam mail-t külön): Az Adria menti autóút júniusban még nem vészesen forgalmas. Aki idegenkedik az autóktól, annak mondjuk nem ajánlanám, mert mégiscsak főút, de aki kerekezett már autók közt; menjen ! Splittől fölfelé sehol sem volt vészes - előszezonban - a forgalom (Paklenica előtt előfordult, hogy akár 3-4 percig autóval sem találkoztam), a várostól délre, már akadtak forgalmas szakaszok.
Az út bár sokat hullámzik, "hepe-hupázik", kellemes panorámaút. Június - kivéve az én rekord meleg időszakomat - ideális hőmérsékletet nyújt a kerekezésre: 25-30 fok körüli az átlag!


2004. április 13, 6:10

Dear Györgyi,
Through the miracle of the Internet, I am writing you from San Francisco, USA.
I am planning a trip to Montenegro, and I saw your website about your bike trip. Are you interested in answering a few questions about the coast between Dubrovnik and Bar?
Thank you,
M.
------------------
Magyarra fordítva:

Kedves Györgyi,
Az Internet varázsának köszönhetően San Franciscóból, az USÁból írok neked. Montenegróba tervezek egy túrát, és láttam weblapod a bringatúráról. Lenne kedved válaszolni néhány kérdésre a Dubrovnik és Bar közti tengerpartról ?
Köszönöm:
M.


2004. május 29. 15:20

Szia Gábor!
Véletlenül rátévedtem a honlapodra. Nagyon tetszik. Én is szeretek túrázni, de még nagyon kezdő vagyok. [...] Te mivel foglalkozol, hogy ennyi szabadidőd van ? Meg hozzá pénzed, mert anélkül lehetetlen.
Többnyire egyedül túrázol, vagy társakkal ?
Még egy kérdés: Miért nem a MAGYAR lobogó van a honlapodon?
Szia: I

Válaszom: Közgazdász vagyok; de nem azért van szabadidőm. Délutánonként is szoktam néha kerekeni, de sokkal inkább hétvégéken.
A pénzkérdés: szerintem sok múlik azon is, hogy az ember mi másra költ még. Épp a minap került szóba, hogy nagymamám is: igaz nem gyűjtött vagyont, nem lett nagy háza, stb, de bejárta, beutazta Európát. PL. a drága mozi helyett inkább a kerekezést választom és drága felszerelésekre sem nagyon költök, éppen csak ami szükséges. A biciklim sem professzionális; inkább csak tartós. A nyári túra persze költséges, de hatalmas élményt ad; többet, mint amibe kerül. :-)
Többnyire egyedül túráztam, mert kevés ilyen "megszállott" van. A többség picit lazábban teker, többet pihenget; engem viszont mindig hajt, hogy még azt, meg amazt megnézzem, ha már messze külföldön járok. Néha azért visszaábbvezsek és engedek egy kicsit. :-)
Utóbbi időben már szerencsére akadnak túratársak innen-onnan: az egyesületből, vagy akár az index KT 2.0 topicból, vagy a honlapomon megismert túrázók közül.
És hogy bírom egyedül ? Néha jó, mert nem vagyok megkötve, néha rossz, mert nincs kivel megosztani élményeimet, csak a videokamerán át mesélek az otthoniaknak.
A német és az angol zászló egy-egy link honlapom német és angol nyelvű lapjára. Egyébként tavaly óta már sárvédőmön magyar zászló jelzi büszkén, hogy honnan jövök.


2004. május 30. 3:38

Hi,
I am an American woman, and I came across your website while doing some research on the Pilis Mountains.
Your bike tours are fascinating, Györgyi!

And your photographs are beautiful, too. I enjoyed that you wrote about.
[…]
I wish you many happy bike tours, especially this summer, as it must be warm and beautiful this time of year.

Thanks so much,
F (California)
-------------
Magyarra fordítva:

Egy amerikai nő vagyok, aki a Pilis hegységről folyó kutatás során bukkantam honlapodra. Csodálatosak a bringatúráid!
És a fényképeid is gyönyörűek. Nagyon élveztem az írásaidat is.
[…]
Boldog bringatúrákat kívánok neked, különösen erre a nyárra, amelynek melegnek kell, hogy legyen.

Nagyon köszönöm:
F. (Kalifornia)


2004. június 13, 13:57
Dear Györgyi,
I just found your website with the excellent, most informative account of your bike tour along the Adriatic. Thanks for taking the time to write it and make it available on the Internet.
A friend and myself are planning a similar trip in July. We live in Brussels, Belgium, so we will try to get a cheap flight to Venice for example, and ride our bikes from there. I would be grateful if you could answer a few questions I have:

- I'm not sure if it's better to take our own bikes or to rent them. Did you notice any bike rental shops?
etc...
-------------
Magyarra fordítva:

Kedves Györgyi,
Megtaláltam honlapod az Adria túráról szóló kitűnő, nagyon informatív beszámolóval. Köszönöm, hogy szántál időt a megírására és elérhetővé tetted az interneten.
Júliusban egy barátom és én hasonló túrát tervezünk. Brüsszelben élünk, így olcsó repülővel tervezünk pl. Velencébe eljutni, és onnan bringáznánk. Hálás lennék, ha válaszolnál néhány kérdésemre:

- Nem vagyok biztos benne, hogy jobb-e saját bringáinkat vinni, vagy bérelni őket a helyszínen. Tudsz bringakölcsönzőkről ? A legjobbakat: L.


2004. június 22, 23:07
Hello!

A nevem I. es, mint te en is hasonloan szenvedelyes bringas vagyok (tobb szlovakiai tura, egyszer Krakkoig es Erdelyben is barangoltam mar).
Eloszor is gratulalni szeretnek nem csak a honlapodhoz, hanem foleg a turaidhoz amit eddig megtettel. A legtobb ember csak almodozik ilyen kalandokrol, te mar megvalositttad oket es ujjakat tervezel.

En osszel tervezek egy turat Ausztriaba, Gyori indulassal a hegyeken keresztul Salzburgig, majd a Duna mellett vissza talan Budapestig, talan csak a hatarig.
...... Mar elolvastam a Salzburg koruli beszamolodat, es ha ezen kivul tudnal meg informaciokkal szolgalni( folag az utvonallal kapcsolatban) azert nagyon halas lennek. Nem a leggyorsabb utat akarom valasztani, hanem a legszebbet. De gondolom ezt erted.

Elore is koszonettel: I.


2004. július 7. 16:37
Hello!

A Te lelkeden fog száradni, ha nagy túrázó lesz belőlem...
Nagyon jó a honlapod!

Egyben szeretnék tanácsot kérni. Szeretnék a közeljövőben egy magasságmérő órát vásárolni. Tudnál valamilyet ajánlani. ....
Köszönöm a választ

Üdv: Á.


2004. július 27, 10:56
Dear Gabor,
Thanks for sharing your experiences on the web - its a super website.
I am a Canadian living in Bratislava (and was living in Bp before that) and I am interetsted in crossing Slovakia by bike in September -- and possibly stopping in Bp also. I ride a mountain bike but will need to get a bike for touring since my MB is full suspension -- do you have any suggestions on where I could find a good touring bike? I would be happy to buy a good used one. Do you know how I can find a bike?

Thanks again!

D.
-------------
Magyarra fordítva:

Kedves Gábor,
Köszönöm, hogy megosztod tapasztalataidat az interneten - ez egy szuper website.
Egy POzsonyban élő kanadai vagyok, (és korábban Budapesten is éltem) és szeptemberben végig szeretnék kerekezni Szlovákián- és talán Budapestre is ellátogatni. MTB-t hajtok, de szeretnék venni egy túrabringát is..... Van ötleted, hol vehetnék egy jó túrabringát ? Boldog lennék, ha tudnék egy használtat venni. Tudod, hogy találhatnék egy bringát ?
Köszi mégegyszer2004. augusztus 16. 13:02
Hallo Radfreund,
ich war sehr gespannt auf Deine Tour Beschreibung Slovenien. Leider ist die Beschreibung in ungarisch und nicht wie angekündigt in deutsch. Kannst Du mir die deutsche Fasse per Mail zukommen lassen. Danke dafür.

Gruß
Dirk

-------------
Magyarra fordítva:

Hello bringabarát !
Nagyon örültem Szlovéniáról szóló túraleírásodról (a túraajánló / összefoglalóról van valószínűleg szó) Sajnos a leírás magyar és nem - mint ..... - német. El tudnád küldeni a német verziót emailen ? Köszönöm.

Üdv: D.


A vendégkönyvben az alábbi kérdést találtam Joxytól:
"..." - próbálom elővadászni ...... :-)

Idei túrámra készülve is olvastam néhány angol nyelvű túraleírást különböző honlapokon; többször tapasztaltam, hogy a túrázók is megírták, hogy miylen bringát, milyen hajtóművet használtak, volt-e defekt, illetve a felszerelést is felsorolták.

Nos, íme túratapasztalataim:

Bicikli:
1999-ig Csepel bringával, többnyire 52*42 –es hajtóművel és kb. 13-28-as racsnival indultam túráimra. A Tátrában, illetve csomag nélküli túráimra ez elég is volt. 2000-től az Alpokbeli túrákat választva, a hosszabb, meredek emelkedők miatt szükségem lett még könnyebb áttételekre. Erre jó példa pl, az 1998-ban leküzdött Grossglocknerút, ahol több, mint 10 km-n át 10%-os a meredekség. 2000 óta egy trekking vázú, versenykormányos, montifékes (erősebb, mint a korábbi verseny/túrabringa fék) bringával túrázom; ennek hajtóműve 52*42*30, racsni volt Megarange 14-…24 és 34, idén, 2004-ben racsim 12….32. Bringámra rég óta – a csomagos túrák miatt, amikoris nem árt az erős és defektvédő kerék – vastagított Schwalbe City Jet gumit használok. Bevált : jól suhan, és évente kb 1 defektem van, vagy egy sem.

Mit rejt a 22-24 kg-os csomag ?
Szeretem nem kicentizni a cuccokat, így mezből, alsóneműből is kb 6 db-ot szoktam vinni, emellett 2 hosszú bringanadrág, egy szabadidőruha, egy pizsama, hosszúmezek, esőkabát, egyszerű halásznadrág (esőnadrágnak), szerelőcucc: semmi extra benne: kulcsok, imbiszkulcskészlet, csavarhúzó, bowdenek, tartalék fékpofák, 2-3 pótbelső, ragasztókészlet, szigetelőszalag, olló, stb. Ha az Alpokba megyek, úgy gondolom elfér (és sosem árt) 1 sapka, kötött kesztyű.

Hogy bírja a nyári túrát a kerékpár ?
A bringát indulás előtt átnézetem, előtte láncot és racsnit cseréltetek (össz. is csak évente egyszer szoktam, ekkor). Utóbbi bringatúráimra visszaemlékezve defekten kívül szinte nem nagyon voltak gondjaim, sőt 2001-ben és 2003-ban defektem sem volt, 2003-ban meg egyáltalán hozzá sem kellett nyúlni a bringához az utolsó napig; akkor is csak a sárvédőt kellett helyreigazgatnom, rögzítését megerősítenem.

És én hogy bírom ? (erről azt hiszem részben írtam is tanácsokat a csomagos túra tapasztalataim között)
Időnként nem árt esőnapot, pihenőnapot beiktatni, ezt pár éve én is megtanultam. Ugyanakkor úgy működök, hogy nyári túráimon, amikor csodás környezetben járok, a gyönyörű táj plusszt ad, így kb 20-30%-t nem érzek a fáradtságból: azaz egy nehéz nap után itthon csak pihiznék, akkor viszont képes vagyok utána is egy lazább napra. Kb. óránként meg szoktam állni, de a fotózás, filmezés miatt általában ennél gyakrabban is. Hosszabb, komolyabb emelkedők esetében célszerű kinyomtatni a www.salite.ch-ről az adott emelkedő / hágóút meredekségdiagramját és azt magunk előtt látva tudhatjuk mire számítsunk!

Étkezés:
Napközben enni kb. 3-4 óránként szoktam. Hagyományosan étkezem: kenyér / zsömle konzervvel, néha boltban vett sonkával, sajttal, szalámival (az otthonról vitt akár 10 napig is kitart), kell a zöldség is, bár nekem nagyon bejön a lédús golden alma (Venosta völgyből pl). Meleget ritkán eszem, többször kéne.
Útközben kinézek valahol valami parkot, vagy jó helyet, ahol leülhetek és közben pihenhetek: előveszem a konyharuhát és szépen falatozok. Néha nem árt a gyümölcsjoghurt, illetve a meleg Adrián sokszor ittan A, C, E vitaminos rostos üdítőt: ezen vitaminok szükségessége ráadásul tudományosan is bizonyított !(Egyébként plusszal ízesítem a csap-, vagy forrásvizet.

Györgyi Gábor

Túráim:

1993 Tátra-túra
1995, Tátra-túra
1997, Tátra-túra
1998: Alpesi kerekezések Salzburg tartományban
1999: Adria-túra (Horváto, Szlovénia, Olaszo, Ausztria)
2000: Dolomitok, Garda-tó, Velence, Szlovénia (napló szerű)
2000: Dolomitok, Garda-tó, Velence, Szlovénia (cikk szerű)
2001: Alpesi tekergés, hágó-túra Svájcban
2002: Edzőtábor (nekem túrázás) a görög tavaszban
2003: Kerékpártúra az Adria mentén Szlovéniától Montenegróig
2004: túraterv (előzetes) 4-5 napos edzés a szlovák hegyekben
2004: ízelítő a nyárra tervezett Nagy Alpok út kerékpártúrából

Email: gyorgyi@bert.hu