Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Hej! Det här är min bok (ok jag vet att det är en hemsida men vi kan väl låtsas). I en bok skriver man saker så det var just det jag hade tänkt göra här. Är ni läskunniga kan ni fortsätta läsa (ja!). Nä...nu ska jag skriva något vettigt i stället. Hejdå
 

23 juni 2003

Var ett tag sen jag skrev. Tiden har gått så fort det sista halvået. Idag är det bara 8 dagar tills jag kommer hem till Sverige igen. Känns konstigt men också bra. Konstigt för att jag ju vant mig vid att bo här. Har vant mig vid England och att höra engelska.
Var påh midsommarfest i lördags. Det var trevligt. Träffade en tysk tjej som just bott 10 månader i Sverige. Hon spelade Svensk musik för mig. Konstigt när man tänker på hur mycket man missar när man är borta 10 måander.
Saknar mina vänner och min familj i Sverige. Men jag kommer ju träffa dem snart.

8 januari 2003

Så var det skola igen! Har haft ett väldigt trevligt jullov. Firade jul med Catherines familj. Det var jätte trevligt men en aning anorlunda. Jag fick en massa fina julklappar bl a en vegetarisk kokbok och en ask näsdukar. Nyår firade jag i London med mamma och Ylva. Det var mysigt. Såg bl a Tate och Museum of London.
Mamma och Ylva åkte hem igår. Det kändes tomt men jag har redan fått en massa läxor att tänka på istället.

Klokt ord: Snö är kallt

10 december 2002

Trodde att jag kände doften av betor idag, men det var det nog inte. Konstigt att man kan känner dofter och höra ljud som inte finns. Det måste nog ha något med hemlängtan och göra. Visst trivs jag här, men det känns ända som att Sverige är mitt riktiga hem.
Idag var det riktigt kallt när jag gick till skolan. Det var tur att jag lagade mina vantar igår, sa jag bara behöver frysa lite. De säger att kylan kommer från Skandinavien. Och så skyller de på mig. Bara för att jag råkar vara svensk! *ler* Ja, ja...
Mamman och Pylvan kommer till nyår! Blev jätte glad när jag fick veta. Längtar dit, men tiden går fort. Snart är det jullov, bara två veckor kvar. Känns faktiskt lite läskigt. Men också kul, snart är det jul!!

2 december 2002

Hade konsert i lördags det gick inte så bra, kunde ingen av låtarna riktigt. Var i kyrkan i söndags. Det var jätte kul. Vi bakade en kaka! Och så träffade jag en massa gulliga gubbar och tanter *ler*. De flesta där ar från Tyskland, eller är gifta med någon därifrån. Jag pratade med en trevlig "tant" som hette Annemarie och kom från Tyskland. Kyrkan är en luthersk kyrka precis som Svenska kyrkan så det var ungefär som det är hemma. Tycker fortfarande det &aum;r konstigt att de har riktigt bröd istället for oblater. Var lite svårt att hänga med på psalmerna men en psalm hade svensk melodi, så den gick bättre.

Lördag var jag i Nottingham och köpte julklappar till familjen. Det var Fairtrade-marknad på YMCA, som jag såklart gick till. De hade en massa fina och trevliga saker där. Synd att det ä'r så dyrt med rättvisemärkt! Köpte 5 "knappar" till mig, så nu äger jag 17 stycken! Det känns konstigt att det snart är jul. Vet inte vad jag ska göra på: julafton än. Verkar inte som jag kommer kunna åka till London på: Lucia. Brandmännen strejkar fortfarnade.

Klokt ord: Av regn blir man våt

27 november 2002

Har varit sjuk i nagra dagar nu. Inte kul men jag vet inte om jag tycker det ar roligare i skolan. Ska ha matteprov nasta lektion men jag tror det gar bra....hoppas!

Har ganska mycket hemlangtan nu for tillfallet. Saknar min familj super mycket!!! Och mina vanner, saklart!!! Tror inte jag saknar kalla Sverige men kanske min sang och det jag helst kallar hemma! Har varit har 3 manader nu men det kanns inte sa lange, det ar det ju inte heller...

Stora kramar!!!

12 november 2002

Dålig dag! Blä!!! Vill inte! Somnade med huvudvärk. Vaknade, ville inte gå upp. Har huvudvärk nu och två lektioner kvar. Borde egentligen vara hemma, men jag har inte tid.
Pratade med familjen igår, mest med Pylvan. Saknar dem jätte mycket!

6 november 2002

Satt igår kväll och försökte göra mina läxor, duktig flicka som jag är..., det gick inte! Kunde inte koncentrera mig! Igår var det nämnligen ”Guy Fawkes night” eller ”bonfire night”. Det betyder inte, som man kanske skulle kunna tro, stämmningsfulla bål utan bål och fyrverkerier! Fyrverkerierna började vid halv 7 och höll på till 11. Nu täanker ni kanske, ”kan hon inte klara att de en kväll smäller lite raketer”. Men det var just det, det var inte en kväll. De har nämnligen hållt på med dessa fyrverkerier i nästan en vecka, och det kommer inte vara sista kvällen ikväll.
Jag kan acceptera fyrverkerier på nyår, det är ok så länge det inte blir for mycket, men detta var enormt. Tacka vet jag tysta lugna Sverige....(hm). Jag vet jag låter trakig men vad ska jag säga till min religionslärare?

Har varit har 73 dagar nu, pa söndag blir det 1/4. Känns konstigt.

Klokt ord: Man kan vara ensam även om man är omgiven av tusentals människor.

18 september 2002

Mulen onsdag..... skit kul *ler* Mina vänner i skolan har pratat hela dan om en fest som det flesta från 6th form var på. (Ni vet det vanliga: vem som blev full, vem som strulade med vem osv.)
Jag var inte på festen utan hemma i Woodthorpe. Först var jag en duktig flicka och gjorde mina läxor (försökte i allafall). Sen pratade jag med familjen. Paulina berattade allt (!) om hur hon har det på Kastanjeskolan...... Enligt mamma gråter mina systrar efter mig, vilket inte gjorde mig på battre humör. Kvällen fortsatte med att jag tittade på ”Holby City”, patetisk brittisk sjukhusserie typ ”Cityakuten”, ”Waking the dead” som jag har for mig går på svensk tv och ”White Teeth” som bygger på Zadie Smiths roman.

16 september 2002

Har haft min tredje musiklektion idag. Musiken här är mer avancerad än i Sverige. Det ingår t ex i kursen att komponera två stycken... Harmonilära är väldigt kompliserat och krångligt men om några månader forstår jag nog.
Saknar mina vänner i Sverige!!! Har inte fått några nära vänner här än....men jag har träffat en tjej som jag kommer bra överens med.....men hon går inte på min skola.
Läste om valet idag. Det gjorde mig glad men när jag läste om resultatet i min hem-kommun blev jag inte så glad. Kan ingen bara delita Sjöbopartiet. Var är Bush när man behöver honom (bomba, bomba, bomba)?
Ska hämta ut bilder i dag, bilder från Sverige....

Kram till alla...... = många kramar

12 september 2002

Så då, var man i England då....Människorna är trevliga, maten är skum men annars är allt bra. Just nu sitter jag i biblioteket, har håla nu.
Jag mår bra och så, i fall ni undrar....…

Kram till alla!!!! Saknar er!!!!

13 juni 2002

25 augusti 2001

Jag vet att jag är oduktig med uppdateringen....men men...... Kolla på min lunarstorm istället för här.

Klokt ord: Tystnad är inte alltid tystnad

Var ju ett tag sen jag uppdaterade. Har haft mycket att göra. Men nu är det sommarlov. Så jag har tid att göra lite ändringar. Det spöregnar ute så det blir nog mycket hemsida och städa idag.

Klokt ord: Skaffa aldrig föräldrar

15 april 2000

Så nu uppdaterar jag äntligen sidan. Ja, jag har varit lat men det ska bli ändring på det, hoppas jag. *ler* Ok, ja....kommer inte på mer att skriva. Ajö då

Klokt ord: Man blir klokare hela tiden

21 januari 2000

Så ja, nu har jag äntligen gjort om min hemsida. Efter flera månader. Skönt!
Men...allt är inte riktigt klart än, men det blir det nog med tiden.

Klokt ord: Om man inte gör något händer inget.

5 januari 2001

Nu uppdaterar jag lite igen. Jag är ju inte så duktig på det.

Klokt ord: Det gör ont att slå huvudet i väggen.