Dental care. Tand- vård-. Learn way for your future success

Czech version for Tand- vård-
Czech version

German version for Tand- vård-
German version

English version for Tand- vård-
English version

Spanish version for Tand- vård-
Spanish version

French version for Tand- vård-
French version

Greek version for Tand- vård-
Greek version

Italian version for Tand- vård-
Italian version

Dutch version for Tand- vård-
Dutch version

Portuguese version for Tand- vård-
Portuguese version

Swedish version for Tand- vård-
Swedish versionTand- vård- home page

 

 

”Är läkarundersökningills skatterna som läggas på detta stackarsa liv; några beskattas higher, och någon lägre, men alla betalar något."

Lord Chesterfield
Tand- vård-

 

 

 

 

Dental care. Tand- vård-.

Tänder som sparkle ditt leende

Mest folk vet att tänderna är den mest hårda och starkaste delen av förkroppsliga. Där möter ’ s mer än syna, though. Tänder är en bosatt del av ditt förkroppsligar faktiskt som har blodkärl och nerver. Om du den van vid domaren dina tänder gillar en boka vid dess, täcka, då dig ’ som är beträffande in för en stor överrrakning. Tandanatomi är ett mer försvårad lott, än du tänkte någonsin.

Utmärkt krönar och överbryggar gjordes av Etruscansen i den 7th centen. B.C. På omkring den tid drogs ut tänder i den Asien minderårigen som en bot för kroppsliga ills och sjukdomar. Expertis som uppnåddes av Etruscansen, phoeniciansna, egyptierna, grekerna och Romansen, var i hög grad borttappad under medeltiden, då barberare och roving musikband av charlatans övade unskilled dentistry på marknadsplatsar och mässor. Abulcasis en spansk hed, var en av fåtalet i hans tid som utstuderad tand- kirurgi.

Dina tänder är vid avlägsen av de mest viktig sak som du använder dagligt. Många folk avslutar upp att försumma deras tänder med felaktig muntlig hygien. Du bör ta omsorg av dem, genom att borsta åtminstone två gånger en dag, att flossing en gång per dag och att gå för tand- checkups för stamgäst åtminstone två gånger per år.
Lära mer om tand- implantat

Tandförlust är något som ingen ser framåtriktat till. Om du förlorar en eller flera tänder, har du ett nummer av alternativ, ett av som är tand- implantat. Du varar skyldig det till dig som ska informeras som möjlighet om dessa alternativ. Med detta i åtanke, har vi skapat denna delar upp på tand- implantat. Börja att lära mer om tand- implantat för tandutbyte exacltly nu!

Om du har ett litet tand- att överbrygga eller partiska tandproteser (löstagbar typ), ska implantat är ett välkommet alternativ. Implantat är ett alternativ till fixad överbryggar. Implantatet ska sist en livstid, men kröna av den ska överst sist tio till femton år.

Implantat förläggas surgically i dina käkebenstunder under anestesi. Det är ett mycket tidskrävande tillvägagångssätt, när ha många implantat förlade. Som detta tillvägagångssätt är kirurgiskt, är det mycket viktigt att forska och att finna en väl krediterad kosmetisk tandläkare att du är bekväm med. För något folk finns det varierande grader förorsakar obehag eller smärtar, som avtar i en koppla ihop av dagar. Som med liknande typer av kirurgi och att mörbulta och minderårigbulnad som också kan, framkalla kort efter tillvägagångssättet.
Fyllningar för tand- hål

Mest av oss har haft amalgamfyllningar (försilvra) eller guld- fyllnads- återställanden. Några amalgamfyllningar var vad vi har kallat kvicksilverfyllningar, som något innehållet kvicksilver för amalgam fyllningar. Belägga med metall fyllningar var effektivt, men mycket färgar iögonfallandet och ansat för att svärta in med tiden.

Det finns inte något bekant vård- riskerar av hälerikompositfyllningar. Om sådan, går en fyllning inte att vara nog som skyddar din skadada tand, eller, om din tandemalj är tunn, och ska lätt bryta, då, om din tand har haft en rotakanal som försvagade din tand villkorar, din tand kan kräva extra skydd liksom en kröna.

Om över halva av din kindtandtands att bita ytbehandla förfallas ett inlägg, eller onlayen kan vara ett bättre alternativ än en fyllning. Dessa alternativ är i stort för när mer än en fyllning är nödvändigt men mindre än en ska kröna. Ett inlägg förläggas in - mellan uddarna av tanden, eftersom ska ett enda täcker one or more av uddarna. De kan göras av ett guld- legerar, porslin eller tand-färgad kåda och cementeras in i förlägger.
Tand- laminater

Fanér ger en hållbar lösning till färga och formar problem som är vanligt till så många folk. Fanér appliceras till beklär eller synliga områden av tänderna. Emaljen (yttersidalagrar av tanden) malas besegrar eller förminskade by del precis av en milimeter för att låta för att det tunna fanéret (för kontaktlensetjocklek) fästas permanent till tanden.

Tand- fanér (som kallas ibland porslinfanér eller tand- porslinlaminater) är wafer-thin, specialtillverkat beskjuter av tand-färgade material som planläggs för att täcka bekläda, ytbehandlar av tänder. Dessa beskjuter är obligations- till bekläda av tänderna som att ändra som är deras, färgar, formar, storleksanpassar eller längden och att resultera i ett förbättrat utseendemässigt.

Fördriva inget alternativ till ska fanér skapar avkräva som samma verkställer, där är några populära tillvägagångssätt som kan verka meningsfulla. Krönar, fördriver dyrare, agerar också för att täcka tanden med skyddande täcka. För individer, som önskar enkelt att ljusna deras tänder, erbjuder många kliniker nu tanden som bleker, fast detta är mycket ett mindre permanent tillvägagångssätt.
Tandbindning

I stort täcker den ska bindningen några naturliga skavanker som applicerar tunt täcka av ett plast- materiellt på bekläda, ytbehandlar av dina tänder. Efter denna applicerar färgar formar din ska skönhetsmedeltandläkare en materiell bindning och sculpt, och den för att ge ett behagligt resultat. Ett high-intensity ljust hårdnar därefter det plast-, och ytbehandla poleras fint.

Du är den bra kandidaten för tandbindning, om du har nära lilla mellanrum mellan dina framtänder, eller om du har gå i flisor eller knäckte tänder, du kan vara en kandidat för bindning. Bindningen används också för tålmodig som har missfärgat tänder, ojämna tänder, gumminedgång, eller tanden förfaller. Den materiella bindningen är porös, så ska rökare finner att deras bindning ska guling. Om du funderare dig är en kandidat för bindning, diskutera den med din tandläkare.
Tänder överbryggar

I områden av din mun, som är under mindre spänning, liksom dina framtänder, ett cantilever, överbrygga kan användas. Cantilever överbryggar används, när det finns tänder på endast en sida av öppet utrymme. Överbryggar kan förminska ditt riskerar av gummisjukdom, korrigerar hjälp någon tugga utfärdar och förbättrar även ditt anförande. Överbryggar kräver din förpliktelse till allvarlig muntlig hygien, men ska sist så många tio år eller mer.

Om du ett utrymme från en saknad tand, en överbrygga ska, var specialtillverkad att fylla in utrymmet med en falsk tand. Den falska tanden fästas av överbrygga till de två andra tänderna runt om utrymmet - överbrygga dem tillsammans.

Din ska kosmetiska tandläkare förbereder dina tänder på antingen sida av utrymmet för den falska tanden. Du ska ges en numb mild bedövningsmedel området, och den ska kosmetiska tandläkaren tar bort ett område av varje stöd (tänder på antingen sida av utrymmet) för att hysa för tjockleken av kröna. När dessa tänder har redan fyllningar, kan delen av fyllningen lämnas in förlägger till hjälp som ett fundament för kröna.
Tand- vård-. Dental care.


Definitioner som används på denna sida

Fanér


Tand- fyllningar


Tand- implantat


Tandproteser


Anestesi


Bleka för tand


Porslin


Stomatology


Tand- hål


Tand- kröna


överbrygga


Learn way for your future success


 

 Sitemap

Information i detta dokument omkring Dental care namngett Tand- vård- är för avslutar - användarens bruk endast och kan inte säljas, omfördelat, eller annars använt för reklamfilm ämnar. Informationen är ett bilda bistår endast. Det ämnas inte som den medicinska rådgivningen för individ villkorar eller behandlingar av Dental care. Dessutom regleras tillverkningen och fördelningen av växt- vikter inte nu i Förenta staterna, och inga kvalitets- normal finns för närvarande den lika märkesnamnmedicinen och den generiska medicinen. Samtal omkring Dental care till ditt manipulera, sjuksköterskan eller pharmacisten för efter någon medicinsk diet för att se, om den är kassaskåpet och effektivt för dig.

© Copyright 2007 Women Society of Ireland, Dental care area.