Paratiisi Voittaa!
Osta Objektiivinen Tie Paratiisiin - 10c /päivä, 3€/kk, 18,2€/ puoli vuotta tai 36,5€/vuosi!

Aidosti kunnollinen objektiivinen luonnontieteelliseen ihmiskäsitykseen pohjautuva Tie Paratiisiin tässä elämässä:

Kaksi vahvaa yhdessä:
* terve luonto, ihmiset sen osana ja ihmisillä kaikin puolin terveet luonnolliset elämäntavat, niiden tuoma paratiisi, ja
* monelta kannalta yhtä aikaa optimoidun teknologian ym. ihmisen rakentaman voima
Tämä kokonaisuus järjen avulla yhteen sovitettuna, tervejärkisesti ja tervehenkisesti!
Syntyy paratiisi, joka on luontoomme kirjautunut evoluution parhaaksi näkjemä järjestely kovassa maailmassa ja joka objektiivisesti ottane on voimakkain mahdollinen vaihtoehto.

Objektiivinen teoria terveestä maailmasta:

* Tämä järjestely on tietokoneiden kehityksen kanssa yhteensopiva.
* Siihen sisältyy kovan rationaalisuuden työtehonäkökulma, joka on paratiisimaisen elämänmyönteinen.
* Se pohjautuu eurooppalais-venäläiseen kulttuuriperintöön, joka on jo näyttänyt kyntensä niin TALOUDELLISEN PÄRJÄÄMISEN kuin yhteiskunnan toimivuudenkin saralla. Tältä pohjalta objektiivisesti perustellen saadaan taloudellisesti kannattvin ratkaisu kovassa maailmassa: paratiisiliike.
* Kannattavuusperusteinen moraali, joka on perinteisen eurooppalais-venäläisen järkiperusteisen moraalin yksi muotoilu, tuo itsekkyyden moraalia ylläpitäväksi voimaksi ja on puettavissa niin palikkajärkiseen muotoon, että sillä voidaan tehdä tulevaisuuden tietokoneista turvallisia.
* Tämä vaatii järjen lahjoja, mutta järkeä on mahdollista opettaa nopeasti ja tehokkaasi: ks. ajattelukurssini.
* jne.

Tee tie paratiisiin mahdolliseksi: ole yksi ensimmäisistä osallistujista 10c/pvä, ideoi (lähetä kysymyksesi ja ehdotuksesi minulle: hannele.tervola(at)gmail.com) ja tiedota: www.ParatiisiVoittaa.fi !

Osallistu tilaamalla uutiskirje 10c/pvä:

Uutiskirje


RAHAA
Mitäpä jos teen sinulle ehdotuksen? Kerro, mitä tuumit!
Olen kirjoittanut tietokirjan, en mitään kirjallista mestariteosta vaan kunnollista asiatekstiä, jota objektiivisesti ajattelevat ihmiset kunnioittavat. Kirjani kertoo, millainen olisi teoreettisesti katsoen paras järjestely taloudelliselta ja sotilaalliselta kannalta. Se järjestely on kirjautuneena luontoomme eikä teknologian tulo ole muuttanut sitä, mikä on paras vaihtoehto, teknologia on vain lisänä, summana laskettava. Tuo paras vaihtoehto on meille paratiisi.
Mitä maksaisit, jos saisit seurattavaksesi taloudellisesti ja sotilaallisesti parhaan vaihtoehdon, ihan objektiivisesti katsoen, ja joka lisäksi olisi vielä paratiisi elinaikanasi? Maksaisitko kymmenen senttiä päivässä oppiaksesi tuon tien? Varmaankin... Entä kehitysmaiden ihmiset? Mahdollista on, että tuon tien luomiseen ja tiedonvälitykseen saisi kymmenen senttiä päivässä kultakin maapallon asukkaalta. Se tekee kymmenessä päivässä euron kultakin, siis 6,8 miljardia euroa tuloja kymmenessä päivässä!
Tämä järjestely on luotettava, sen takaa Eurooppalainen kulttuuriperintö, joka tässä vain on raadollisella tietokoneidenkin ymmärrettävällä kielellä, sekä koulutettu objektiivisuus ympäri maailman, se minkä vuoksi kaikki maailman lapset käyvät koulua. Ollaan siis luotettavalla pohjalla, josta todistaa mm. Eurooppalainen elintaso. Kannattavasta valinnasta voi jotakin maksaakin saadakseen oppia sen: maksan ja ansaitsen sitten sillä, mitä opin. Ja paratiisi tulee vielä lisänä! Vuodessa tuo tekee 365 kertaa 6,8 miljardia kertaa 10 senttiä = 248,2 miljardia euroa tuloja. Menojakin kai olisi: asiantuntijat (mutta kirjani on jo kirjoitettu!) ja tiedotus.
Tässä on se hyvä puoli, että kun linjaus tuottaa vastaanottajilleen parantuneiden järjestelyjen myötä, niin tulomäärä aihepiirissä pikemminkin kasvaa suuresti kuin hupenee ajan myötä. Nämä ovat käsittämättömän suuria summia: jossakin kerrottiin, että kaikkien suomalaisten yhteenlaskettu varallisuus on noin 400 miljardia euroa taloineen kaikkineen. Kun tämä globaaliksi suosittelemani rahanahne - vai paratiisihakuinen? - linjaus on järjen varassa, on järkiperusteisella perinteisellä suomalaisella kulttuurilla hyvät asemat sen tarjoajana.
Vaikkei rahoja ole minulla sentiiäkään, niin on hyvä arvaus, että tällä tavoin voisi suomalainen tienata. Sanotaanpa, että reiluuden nimissä, vaikkapa ensimmäisen työviikon tulojen verran tuettaisiin niitä, jotak tämän linjauksen mahdollistivat, niin se tekisi 5 päivää kertaa 10 senttiä kertaa 6,8 miljardia ihmistä eli 3,4 miljardia euroa tuloja jaettaviksi niille, jotka nyt auttavat. Mitä uskot saavasi, jos vain auttaisit sen, minkä satut osaamaan, etkä kumminkaan ole maailman paras tässä - promillenko parhaimmillaan saisit tuosta alkusummasta? Se on 3,4 miljoonaa euroa! Entä sitten jos et saisi sitäkään, ottajia olisi vaikka tuhatkertainen määrä ja jokainen saisi jotakin... Kumminkin tienaisit 3 400 euroa, voi silläkin palkalla jo jotakin vaivaa nähdä. Etenkin kun pysyvät tulot, jos ne suomalaisten kesken jaettaisiin, voisivat olla luokkaa 200 miljardia jaettuna viidellä miljoonalla eli 40 000 euroa per suomalainen vuodessa. Kuka nuo nyt saisi, mutta jos osallistuisi aktiivisesti, olisi luopmassa tällaista mahdoillisuutta muillekin, niin kaipa tuosta jotakin saisi, olsisvat ihmiset suostuvaisia kunnon palkkaa maksamaan.
Miksikö näin isot rahat? Siksi kun on niin hieno juttu! Eurooppalainen kulttuurillinen viisaus siinä, miten yhteiskunta rakentaa, ja koulutettu objektiivisuus: niillä on ennenkin vauraus koottu!
Lähdepä siis avuksi... Ihan mitä vain hyödyllistä... Kirjani on oheisessa linkissä.
Hannele Tervola
hannele.tervola ( at ) gmail.com

Linkki sivulle tulevaisuudenparatiisista, jolla myös linkki kirjaani.

* * *
Lisähuomioita:
Teknologian kehitys korostaa järjen asemaa. Niinpä järkiperusteisella kulttuurilla luulisi olevan tilausta. Suomenkielisen suomalaisen kulttuurin hyvänä puolena on, että se leviää késkustellen, kohta kohdalta perustellen eikä ympäristön painostuksen voimin. Niinpä suomalaiset totuudet voitaisiin varmastikin perustella järkeä kunnioittaville ulkomaalaisille. Jos ulkomaalaisia on tuhatkertaisesti suomalaisten määrä, tekisi se kai tuhatkertaisen tuoton, jos kirjoittaa englanniksi, jolloin ajatukset ovat sellaisinaan napin painalluksella monistettavissa, ja nehän ovat niin yleisellä tasolla, että eivät vaadi muunnoksia kulttuurista toiseen.
Miksi niistä sitten maksaa? Mitä jos maksaisi vähän tai varstaisi, niin eikö saisi saman hyödyn halvemmalla? Olennaista näissä ajatuksissa on niiden tuottavuus, jonka yksi perusta on se, että maksetaan juuri siitä, mitä halutaan saada. Jos maksettaisiin muusta ja varastettaisiin arvokkaimmat, kukaan ei satsaisi tuottaviin juttuihin tuolla alueella vaan vain niihin, joista saa hyvin rahaa. Jos haluat itsellesi rahaa, arvosta rahaa tuovia linjauksia niin että käytännössä satsaat niihin: maksat niistä muille ja otat esikuviksesi ne, joiden linjaus on hyödyllisintä kopioida. Siis suomalaisille, eurooppalaisille, paratiisiliikeläisille. Pääasia on, että raha menee oikeaan osoitteeseen: tukemaan sitä asiaa, jonka haluat vallalle omalla alueellasi. Elikä jos haluat olla saamassa näitä rahoja, joita ei siis vielä ole ja joita ei niin ollen voi varastaakaan, niin tutustu kirjaani, noudata suomalais-eurooppalais-venäläistä perinteistä linjausta, ole mallina muille, niin sinulle kannattaa maksaa - siksi että muiden siten itse saama hyöty on niin paljon suurempi kuin tuo maksu! Ole ensimmäisten joukossa, jotka tekevät elämöntavoissaan ja arvoissaan muutoksen tähän suuntaan - oli lähtökulttuuri sitten mikä hyvänsä ja oli sinua parempia sitten miten monta sataa tuhatta vain!
---
Ulkomaalaisille voi sanoa, ettei tämä ole niin mielivaltaista suomalaisten suosimista kuin mitä voisi luulla: suomalainen kulttuuri leviää perustellen ja se moraalin määrä, joka tähän tarvitaan ei liene kellekään ylivoimainen oppia vaan pikemminkin tuttua kamaa kaikille: vastuuntunto, kokonaiskuvallinen objektiivisuus, oikeudenmukaisuus, rehellisyys ainakin tärkeissä asioissa, inhimilliset arvot, luonnonsuojelu ja teknologian kehittäminen sekä terveet elämäntavat elämän kaikilla saroilla. Ei tarvitse olla suomalainen osatakseen nämä, vaikka ne juuri suomalaisille ovatkin tuttuja. Ideana on suosia paratiisimallia siellä, missä sitä jo on, ei vain Suomessa vaan kaikkialla, ja toki myös kehitystä terveempään paratiisimalliseen suuntaan.
---
Mitäpä siis pitäisi tehdä tämän saamiseksi toteen? Ensin pitäisi aloittaa pienenmmällä alueella, vaikkapa Suomessa tai jossakin, mihin on hyvät yhteydet ennestään, Eestissä vaikka. Olisi varmaan ihan hyvä perustaa yhdistys, siihen kai tarvitaan vähintään kolme tai viisi henkeä. Yhdistyksillä voi olla jo rahankeruuoikeus ja toki tavoitteisto ja toiminnan kuvaus.
Lisäksi pitäisi ainakin muodostaa kuvaa siitä, mitä kaikkea muuta tarvitaan. Itselleni tulee ensinnä mieleen, että myyntitaitoa - mikä ihme on, etten osaa myydä edes paratiisia 10 senttiä päivä?! Pidemmän päälle tarvitaan sopivaa kirjallista materiaalia englanniksi kai ja varmaan kielenkääntäjiä ym. paikallisia oloja tuntevia apulaisia, muttei vielä: ensin on aloitettava tutummilla alueilla, jotta opitaan, miten homma toimii. Itse osaan tuottaa lähinnä ajatuksia, mutta ihmisten saamisessa mukaan innostuksella olisi varmaan paljon arvoa, sillä "Hei tää on kiva juttu!" saa ihmiset helpommin mukaan.
* * *
Miksi tästä olisi mahdollista saada rahaa? Koska tämä on muuten niin tuottavaa, että tuo rahasumma olisi pieni hinta siitä saatavasta hyödystä. Eli jos olet ulkomaalainen tai muuten koet kuuluvasi eriryhmään kuin perinteistä suomalaista linjausta opettamaan kykenevät, niin ei se tarkoita, ettetkö voisi hyötyä ja paljon, tuo hyöty tulee vain eri kautta eli tuottavan linjauksen omaksumisesta, olemassaolevien voimavarojen käyttämisestä taloudellisesti ja muutenkin monin tavoin mielekkäästi. Linjauksen oppimisesta maksettava hinta olisi vain pieni kustannuserä ja vaikka summat tuntuvat suurilta, niin niissä on tuo 6,8miljardikertaistus eivätkä alueet ensi alkuun olisi ollenkaan niin suuria, jolloin siis oman alueesi kohoava elintaso olisi luultavasti paljon suurempi porkkana.
* * *
Eihän tämä sitä tarkoita, että jos olisit ulkomaalainen, niin että sinun pitäisi muuttaa Suomeen ja ryhtyä teeskentelemään suomalaista. Vaan raha olisi palkkio toiminnasta paratiisiliikkeen hyväksi eli pitkälti perinteisen suomalaisen kulttuurin omaksumisesta ja sen opettamisesta muille. Ei sitä saisi suomalaisuudesta vaan paratiisisuuntauksesta juuri, asuipa sitten missä vain ja olipa minkä maalainen vain. Reiluuden vuoksi toki pitäisi jotenkin ottaa huomioon rahan arvo kyseisellä seudulla, meneehän täällä Suomessa suurin osa rahoista lämmitykseen ja kalliiseen ruokaan ja jossain muualla nuo kustannukset voivat olla häviävän pienet sikäläisessä ilmastossa.
* * *
Tämä on käytännössä sama versio paratiisiliikkeen tuloista kuin sivullani http://hubpages.com/hub/Future-Paradise jossa tulot jaetaan paratiisiliikkeen työntekijöille eikä erityisesti suomalaisille. Kun on kyse suomalaisesta kulttuurillisesta viisaudesta ja sen mukaan elämisestä, voivat nuo kaksi aivan erikuuloista joukkoa olla hämmästyttävän pitkälti samat. Laskelmassa, jossa luvataan 248 miljardin vuosituloista 30 000 euroa kullekin suomalaiselle, jää 100 miljardia vuodessa muihin kuluihin. Jos nuo rahat olisivat ulkomaalaisten paratiisiliikeläisten tuloja, tekisi se 30 000 euroa vuodessa reilulle kolmelle miljoonalle ulkomaalaiselle. Ja sikäli kuin heidän asuinmaissaan olisivat elämiskustannukset roimasti alemmat kuin suomessa, niin vaikkapa 3000 euroa vuodessa 30 miljoonalle ulkomaalaiselle. Ja sikäli kun juttu toimisi noin ison asialleen omistautuneiden joukon avulla, niin elintaso nousisi koko alueella, mistä hyötä paljon suuremmalle joukolle. Useampien mukaan tulo o9lisi taloudellinenkin etu jo mukana oleville, ihan niin kuin suomalaisuutta tukee, jos ulkomaalaisetkin kannattavat suomalaisuutta - ja siksi, että suomalaisuus sinällään on hyödyllinen, hyötyä tuottava linjaus, joka ei hukkaa voimavaroja. Ulkomaalaisia ei vaadittaisi muuttumaan suomalaisiksi vaan vain tekemään oman osansa paratiisiliikkeen eteen: opettelemaan, elämään oppimansa mukaan, opettamaan muita ja tiedottamaan ja mitä nyt muuta tarvittaisiinkaan...
Tietenkin, jollei suomalaisilla ole kiinnostusta tähän linjaukseen, koko juttu olisi mahdollista aloittaa ja huolehtia myös kokonaan ulkomaisin voimin, mutta siitä olen kirjoittanut englanninkielisellä sivullani (Hubpages). Pääasia on, että tähän hyödylliseen linjaukseen joku satsaisi ja tukisi sitä kaikkialla maailmassa, niin Suomessa kuin muualla Euroopassa kuin muualla maailmassakin. Ideana on kasvaa paratiisilinjauksen suuntaan lähtötasosta riippumatta, kaikkialla! Ideana olisi siis parantaa oloja kaikkialla, ei huonontaa missään, vaan parantaa pärjäämistä niin elämän laadun kuin taloudellistenkin olojen osalta.
Se, paljonko rahaa paratiisiliike tuottaisi, ei vähene, jos taitavia osallistujia on paljon, vaan kasvaa taitavien osallistujien määrän myötä, sillä on kyse tuottoisasta tavasta järjestää yhteiskunta ja ihmisten yhteistoiminta ylipäätään, ja mitä paremmin se tunnetaan ja osataan neuvoa toisille, toimien itse mallina sen onnistumisista niin että myös tuon version puutteet näkyvät, jotta niitä osattaisiin karttaa, niin sitä paremmin voidaan laajemmalti järjestää ihmisyhteisöjen toiminta tuottoisimmalla tavalla. Jollei tuota tietotaitoa olisi, niin ei olisi sen synnyttämää taloudellista hyötyä, ei mitään, mistä maksaa, ja niin jäisi tuottokin kovin pieneksi tai kokonaan pois. Todennäköisimpänä pidän sellaista vaihtoehtoa, että paratiisiliike olisi monikansallinen, jos nyt sitten kukaan kiinnostuu kylliksi luodakseen koko liikettä. Jos maailman valtioita on satakunta, tekisi se vaikkapa 50 000 paratiisiliikkeen työntekijää kuhunkin, vaikka kehitysmaissa hintataso sallisi kai monin verroin useamman, ja toki pitäisi jakaa voimavarat valtion koon ja muiden lukuisten asianhaarojen mukaan, esim. asianharrastuneisuuden.
Luultavin yhdistelmä ei olisi Suomi-vetoinen vaan pitkälti Euroopan Unionin projekti, jossa myös Yhdysvallat olisi vahvasti mukana ja muut maat enemmän sivuroolissa, vaikka toki paikallisesti tärkeitä. EU siksi, että nämä ovat juuri yhteiseurooppalaisia vahvuuksia ja koko juttu voisi olla jonkinlaista eurooppalaisen viisauden myymistä ulkomaidenkin käyttöön. USA siksi, että iso projekti varmaan nykymaailmassa onnistuu paremmin, jos usalaisia on vahvasti mukana. Luonnollinen lisä olisivat entisen Nuevostoiiton maat, joilla myös on tämäntapaista tietotaitoa, luulen.
* * *
Maailman tietokoneistumisen myötä nousee tärkeäksi osata elää yhteiskunnassa, jossa tietokoneilla ja niiden käytön vaatimuksilla on yhä dominantimpi rooli. Vaika jo nykytietokone voidaan sopivalla tavalla katsottuna nähdä tuntevana, ks. feelingcomputers.blogspot.com , on luultavaa, että tietoonevallan kanssa 5toimeen tuleminen edellyttää ensi sijassa kykyä perustella järjellä arjen ja yhteiskunnan valinnat. Tällainen on perinteinen suomalainen ulttuuri jo valmiiksi ja voi siksi olla, että sitä voisi markkinoida muualle parhaana tapana järjestää asiat, tapana, jonka voisi perustelu perustelulta tarkistaa ja hyvin perusteltu asia kerrallaan omaksua, mutta josta olisi mallina jo valmiiksi toimiva kulttuuri, joka on valintansa yleispätevällä objektiivisella järjellä perustellut.
Suomalaisuutta voisi siis myydä ulkomaille, tai pikemminin jotakin suuresti suomalaisuudelle sukua olevaa järjestelyjen joukkoa, joka olisi kovin hyödyllinen käyttäjilleen niin taloudellisesti (suomalaisten rahat kuluvat ilmaston kestämiseen, mikä pakottaa tehostamiseen) kuin yhteiskunnan toimivuuden ja elinolojen onnellisuuden kannaltakin. Kulttuurirajojen yli kommunikoitaessa olisi hyvä mainita tavoitteet arjen tason sijaan ja realistisuus vakiintuneiden käytäntöjen laadun sijaan: paratiisiliike, joka olisi raadollisessa maailmassa realistisesti mahdollinen: ks. www.paratiisivoittaa.fi . Itseisarvoista on parantaa oloja reilusti kaikkialla, globalisaation myötä olemme yhä enemmän kaiki samassa veneessä. Mutta miten saada homma toimimaan taloudellisesti? Jos jokainen maapallon seitsemästä miljardista asukkaasta maksaisi tästä hyvästä kymmenen senttiä päivässä, tekisi se 7mrd x 36,5€ vuodessa, mikä lienee jotakuinkin 248 mrd€ vuodessa. Kustantaisihan tuolla paljon, jos joku vain saisi sen järjestettyä, kovin moni siihen varmaan tarvittaisiin niin Suomesta kuin ulkomailtakin ja raha kuluisi työnteijöiden palkkaamiseen, joa sitten toimisivat malleina uudesta opittavasta tietotaidosta ja tiedottaisivat ja opettaisivat muillekin maissaan, myös muiden maiden ulttuurillista viisautta voitaisiin hyödyntää reilusti niin uin suomalainen kulttuuri sanoo. Jos rahalla palkkaisi asiantuntijoita 30 000€ vuodessa, saisi niitä 5 miljoonaa, vaikkapa joka suomalaisen tai osa-aikaisina 10 000€ suomalaiset ja 10 miljoonaa ulkomaalaista, kehitysmaissa varmaankin 50-kertaisen määrän, jos palkkaus suhteutettaisiin siihen, miten leveän elämän sillä rahalla siellä saa. Rahalla voi saada paljon hyvää aikaan, jos sen käyttää maltillisesti ja viisaasti reilun pelin mukaan, mutta noista summista näkee, että jos ahnehtii liikaa, niin koko paikallinen rahatalous menee sekaisin ja rosvoja ja murhamiehiä ryntää paikalle pilvin pimein, jolloin tietotaito, joka rahan toisi katoaa, ja kaikki jääv'ät ilman rahaa, hyötyä, parempia elinoloja, onnea, hyvää globaalia tulevaisuutta, vaurautta ja hyviä oloja, jotka suomalaiset perustelut toisivat. Sama juttu, jos haluaisi itse liian hyvää palkkaa: ovat nämäkin summat jo kyllin suuria! Ei se raha vaan se, mitä rahalla saat, palkkauksesi kokonaisvaiutus elämääsi, joskus se on parempi se köyhän ulkurin elämä kuin linnoittautuneen rikkaan, keskivertokansalaisen verran toimeen tuleva lienee paras valinta...
Kiinnostaisikohan tämä ketään rakentavaa luonnetta? Jaksatteko lukea tekstejäni? Osaatteko saada tämän toimimaan?
* * *
Onkohan tämä nyt tullut ollenkaan selväksi, mitä tämä tarjoaisi ulkomaalaisille, jotka maksaisivat kymmenen senttiä päivässä? Tavoitteena olisi heille paratiisi elinaikanaan, mutta koska paratiiseja on monenlaisia, eivätkä niistä kaikki vakuuttavia tai muuten kaikkien mielestä toivottavia, tämä elämänmyönteinen järjestely varmaan kannattaisi markkinoida taloudellisen kannattavuuden perusteella valittuna: töitä ei tarvitsisi entistä enemmän tehdä, mutta parannettujen käytäntöjen jua normien myötä tuottoa tulisi enemmän ja kustannukse3t jäisivät aiempaa vähäisemmiksi, ajan myötä pienempikin ja entistä leppoisampi työm'äärä riittäisi, vaikkakin isommalla intensiteetillä.
Jos 10c/pvä on liian suuri kustannus, voisi kokeilla vähemmälläkin. Reilu sadasosa tuosta toisi vuosikustannukseksi 40c/henkilö, ja sekin toisi tuloja 2,8 mrd euroa, jolla kyllä jo kustantaisi aikamoisen monta työntekijää, muttei saisi taloutta sekaisin.