Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
                                     Web Tasarım: Cemil ÇAKIR                                                                                                                                      19.07.2006

 

Ana Sayfa

Avcılığın Tarihi

Av Hayvanlarımız

Av Silahları

Atış Teknikleri

Av Köpeği Irkları

Balık Avı

Resimlerim

 

 

 

Özgeçmişimiz;

Karasu Avcılar, Atıcılar ve Balıkçılar Spor Kulübü derneğimiz 2002 yılında kurulmuş olup; Halen İncilli Mahallesi Hacı Abdi Bey Caddesi Çavdar apartmanı kat:2’ de faaliyetini sürdürmektedir.

AVCILIK HAKKINDA

 Avlanmak Dışardan bakıldığında; Yorgunluk, Enayilik, Eziyet vb. gibi gözükse de, bizim için av; huzurdur, rahatlamadır, öze dönmektir, sevgidir. En büyük sevgi ifade edilmeyendir. Sözünden yola çıkarak, bu sitede ne ararsanız bulabileceğinizi falan iddia etmeyeceğim.  Bu işe gönül vermiş biri olarak şevkle hazırlanan bir sitedir. Görsel olarak zengin olduğumuzu söyleyebilirim. Sizlerden gelecek olumlu eleştiri ve yazılarla ve resimlerle daha da güzel olacağına inanıyoruz. Yeni sezonda tüm avcılarımıza rast gele diyoruz.

 

 Ulaşım

  KARASU GENEL DURUMU

 Tarihi Durumu 

          Karasu 1933 yılında Kocaeli ili Adapazarı ilçesine bağlı bir bucak iken,1933 yılında çıkartılan 2202 sayılı kanunla Kocaeli iline bağlı bir ilçe olmuş ve 1954 yılında Sakarya ilçesinin il olması ile Sakarya ilinin ilçesi olmuştur.

 Coğrafi Durumu

           Karasu ilçesi Batı Karadeniz kıyısında olup, güneyindeki il merkezi olan Adapazarı’na 52 Km. uzaklıktadır. Doğusunda Kocaali ilçesi (16 Km.)batısında Kaynarca ilçesi (42Km.) bulunmaktadır. İlçe merkezinin batısında Sakarya Nehri Denize dökülmektedir. İlçemizde İncilli Mahallesi,Kabakoz Mahallesi,Yalı Mahallesi,Yenimahalle, Aziziye Mahallesi ve Kuzuluk Mahallesi olmak üzere altı adet mahalle bulunmakta olup,İlçemiz son nüfus sayımına göre 25.000 kişidir.

 Sosyal ve ekonomik Yapısı

           İlçemiz halkı yoğun olarak Trabzon ve Rize illerinden gelen Karadeniz kökenli ve yine Doğu Karadeniz’den gelen Gürcü kökenli vatandaşlardan oluşmaktadır. Son yıllarda özellikle Kars olmak üzere doğu kökenli ve azda olsa balkanlardan gelen göçmen vatandaşlarımızda mevcuttur. ilçenin asıl yerlilerinin çoğu ya köylere çekilmiş ya da ilçeden göç etmişlerdir. İlçemizde halkın %95’i okuryazar olup, geçimlerini tamircilik, fındık,yazın ise Turizmle sağlamaktadır.İlçe Tarımı çoğunlukla Fındık olup,bunun haricinde mısır,şeker pancarı,fasulye ve buğday yetiştiriciliği önemli sayabileceğimiz gelir kaynağıdır. Ayrıca İlçemiz Yenimahalle semtinde halkın çoğunluğu geçimini balıkçılık ile sağlamaktadır.

 

 

 

                                          

                                                                                                                                                                                

BAŞA DÖN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                    

                                       KARASU AVCILAR, ATICILAR VE BALIKÇILAR SPOR KULÜBÜ WEB SİTESİNE HOŞGELDİNİZ