Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Tekniikka

Tietokoneet

Olen jonkinasteinen tekniikka friikki. Meillä on kotona 5 tietokonetta. Yksi on Fujitsu Siemensin. Tämä kone toimii pelikoneena, ja sen lempinimi on Asuka. Se ostettiin jouluna. Siinä on noin 3 gigan prosessori, ja näytönohjaimena toimii muistaakseni ATI radeon x600. RAM-muistia löytyy 1000 megaa.

Yksi on vuokrakone. Se on hiukan vanhempi, ja siinä on noin 1500 megahertsiä tehoa. Näytönohjaimena toimii GeForce 6600 GT. Se on valitettavasti AGP-väylässä. Ram-muistia löytyy valitettavasti vain 256 megaa. Tämän koneen nimi on Rei. Molemmat koneet ollaan yhdistetty Internettiin.

Sitten löytyy viellä Toshiban kannettava suoraan vuodelta 1992. Sen laitteistoa en enää muista kovin hyvin. Käyttöjärjestelmänä on MS-DOS. Käytän sitä lähinnä Basic-ohjelmien tekoon. Valitettavasti niitä ei voi pyörittää pelikoneellani, koska Windows XP ei tue MS-DOS ohjelmia.

Seuraavat kaksi konetta ovat suhteellisen samanlaisia. Molemmista löytyy MS-DOS ja Windows 3.11 yhdistelmä.

Muut

Seuraavaksi voisinkin esitellä "romuhyllyni", kuten äiti sitä kutsuu.


Sieltä löytyy Luxorin valmistama puolen tuuman kelanauhuri. On siellä toinenkin, mutta en muista sen merkkiä. Molemmat toimivat.
Hyllyn yläosassa on 8 millimetrin elokuvaprojektori. Ei minulla kyllä kameraakaan ole, saatikka sitten filmiä. On mulla kyllä kameralle jo laukku valmiina. :)
Löytyy sieltä joku hillittömän kokoinen VHS-nauhuri, joka ladataan päältä. Valitettavasti sen antennisisääntulo on poikki, joten sillä voi ainoastaan toistaa nauhoja (en ole testannut kylläkään!).
Tarkoitus olisi vielä hommata 8 millimetrin kaitafilmikamera ja jotain muuta kivaa. Joku vanha kotitietokone (vaikkapa Commodore 64) olisi kiva.

Jos kävijöillä on jotain vanhoja VHS, Beta, Video2000, kaitafilmitavaraa, audiolaitteita, tietokoneita, niin ota yhteyttä osoitteeseen
jussi.hh@DELETETHISjippii.fi

Takaisin etusivulle.