Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

    |  ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ  |  ΙΣΤΟΡΙΚΟ  |  ΔΡΑΣΕΙΣ  |  ΤΜΗΜΑΤΑ  |  ΜΕΛΗ & Δ.Σ  |  ΧΩΡΙΟ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Πρώτη σελίδα
Ιστορικό
Δράσεις
Τμήματα
Μέλη και Δ.Σ
Χωριό
Επικοινωνία

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ

EΙΣΟΔΟΣ

E - MAIL

  

  ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

2.500 νέοι και νέες στο Euro Digital Festival

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου, με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Υπουργείο Πολιτισμού στις 8, 9 και 10 Ιουλίου στο Μανδράκι του Δήμου Πετριτσίου.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα ...

ΠΕΤΡΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2005

Tο αδιαχώρητο αναμένεται να δημιουργηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου, στη διάρκεια της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης.  Η εκδήλωση, που διοργανώνουν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου και ο Δήμος Πετριτσίου, έχει γίνει πλέον θεσμός και συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες από το νομό Σερρών και όχι μόνο. Φέτος αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότερα από 30 πεζοπόρα και τροχοφόρα άρματα,με δεκάδες καρναβαλιστές. μέρος. 

Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, στο ... καρναβαλικό εργοτάξιο που έχει στηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου, στο οποίο μικροί και μεγάλοι εργάζονται εθελοντικά, για ένα όσο γίνεται καλύτερο αποτέλεσμα.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΥΞ ΛΑΞ ΣΤΟ Ν.ΠΕΤΡΙΤΣΙ

Όλοι θα είμαστε εκεί. Στη μεγάλη συναυλία των ΠΥΞ ΛΑΞ την Τετάρτη 7 Ιουλίου στο γήπεδο του Νέου Πετριτσίου, στο πλαίσιο της "6ης Γιορτής Νεολαίας", που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την υποστήριξη του Δήμου Πετριτσίου.

Είναι παιδικοί φίλοι, μεγάλωσαν παρέα στα σοκάκια της Δυτικής Αθήνας και τονίζουν επίμονα τη προσήλωση τους στις λαϊκές γειτονιές. Αυτό αποτελεί νοσταλγία ίσως. Οι παιδικές μνήμες τους, είναι φορτωμένες από τη στέρηση των ανθρώπων της γειτονιάς τους και αντίστοιχα φορτισμένες από την ανατρεπτική θέρμη των ίδιων ανθρώπων. Έχουν βαθιά συνειδητοποιήσει πως οι αντιστάσεις, τα τελικά οχυρά κατά του εκφυλιστικού μονόδρομου, είναι οι λαϊκές γειτονιές, το χωριό, η μικρή πολιτεία. Εκεί που η χειραψία είναι ακόμα σχέση ουσίας και όχι το τυπικό πρωτόκολλο μιας σειράς επόμενων διεργασιών.

Σύντομα ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ...

ΜΑΓΕΨΕ Ο Γ.ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΣΤΟ Ν.ΠΕΤΡΙΤΣΙ

Αναμφισβήτητα ήταν το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού σε ολόκληρο το νομό Σερρών. Η μεγάλη συναυλία του Γιάννη Κότσιρα την Τετάρτη 23 Ιουλίου στο Δημοτικό Γήπεδο Νέου Πετριτσίου, στο πλαίσιο της "5ης Γιορτής Νεολαίας".
O Γιάννης Κότσιρας, έβαλε τη δική του σφραγίδα στην φετινή διοργάνωση. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης πρωταγωνίστησε σε μία μουσική παράσταση που απείχε από τα καθιερωμένα, μαζί με 3.000 και πλέον φανατικούς φίλους και θαυμαστές.
Ήταν μία ευκαιρία να σμίξουν όλες οι γενιές, όλες οι ηλικίες. Ήταν μία ευκαιρία επιστροφής στο καλό ποιοτικό ελληνικό τραγούδι.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πετριτσίου Θεόδωρος Ταλιουρίδης, καλοσώρισε τους 3.000 και πλέον Σερραίους (και όχι μόνο) που κατέκλεισαν τις κερκίδες και το εσωτερικό του γηπέδου, λέγοντας : "Πρώτη φορά το γήπεδο του Νέου Πετριτσίου, βλέπει τόσο κόσμο. Σας καλοσωρίζουμε στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού, για ολόκληρο το νομό Σερρών".
Η συναυλία κράτησε περίπου τρεις ώρες και ικανοποίησε κάθε ... μουσική απαίτηση.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της "5ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ" περιελάμβανε :

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
- (18.00) Διαγωνισμό Ζωγραφικής από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πετριτσίου.
- (21.00) Τελετή έναρξης
- ΑΝΘΡΩΠΟΣ … ΦΩΤΙΑ. Όταν η μουσική περιπλέκεται με φλεγόμενες φιγούρες, τότε το αποτέλεσμα, προσφέρει γερές στυγκινήσεις. Ένα … πύρινο πολυθέαμα. με τον Ζογκλέρ Γαβρίλο Ζαραφίδη.
- ΣΕ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ. Μοντέρνο χορευτικό πρόγραμμα, από το τμήμα αερόμπικ του Γυμναστηρίου «ΕΡΜΗΣ» στην Ηράκλεια.
- TAE KWO DO. Επίδειξη ασκήσεων TAE KWO DO, από μαθητές της σχολής «ΔΙΑΣ» στις Σέρρες.

ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
- (10.00) ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (Ν. Πετρίτσι – Μανδράκι)
- (21.00) «Play Bouzouki». Μουσικοχορευτική παράσταση, με χαρακτηριστικές σκηνές, από ταινίες μιούζικαλ του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, από την «Ομάδα Τέχνης» του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Πετριτσίου.
- «ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» Προβολή της γνωστής ελληνικής ταινίας, των Μ. Ρέππα και Θ.Παπαθανασίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
- (21.00) Μεγάλη συναυλία Γιάννη Κότσιρα, στο Δημοτικό Γήπεδο Ν.Πετριτσίου

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
- (10.00) ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ (Μεγαλοχώρι - Γόνιμο)
- (19.00) ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (Βυρώνεια)

-(21.00) Βραδιά αφιερωμένη στο καλό ελληνικό τραγούδι (έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο). Στο πάλκο η «Παρέα» των Αρ. Ελευθερίου (Τραγούδι) Απ. Καρακώστας (Κιθάρα και Τραγούδι) Αθ. Πάντα (Πλήκτρα), Χρ. Τάσιος (Τύμπανα), Γ. Χαμουρατίδης (Μπουζούκι), Που υπόσχονται ατελείωτο κέφι, μέχρι τελική πτώσης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
- (10.00) ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (Λιμνοδεξαμενή Ακριτοχωρίου)
- (19.00) ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (Βυρώνεια)

- (21.00) Απονομή βραβείων και επάθλων
- Συναυλία ελληνικού ροκ και έντεχνου τραγουδιού με τον Γιώργο Αετόπουλο

Όλες οι εκδηλώσεις, πλην της συναυλίας του Γιάννη Κότσιρα, πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Νέου Πετριτσίου. Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησαν εκθέσεις Ζωγραφικής, Βιβλίου, Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικών Δημιουργιών.

Την «5η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ» στήριξαν : To CAZINO FINIX στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, η ΗΛΕΚΤΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ, το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΑΜΑΜ στο Άγκιστρο, ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ το ΠΑΡΦΕ, τα ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΗΛ. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ στη Βυρώνεια. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, η ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ και το ραδιοφωνο ΑΛΦΑ GR.

Την "5η ΓΙΟΡΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑ", συνδιοργάνωσαν μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Πετριτσίου, η Δ.Ε.Τ.Α.Π. και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Πετριτσίου.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2003 : Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και προσδοκία, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου στο κέντρο του Νέου Πετριτσίου.
Παραπάνω από 600 καρναβαλιστές και 32 πεζοπόρα και τροχοφόρα άρματα, παρέλασαν σκορπώντας αμέτρητο κέφι και χαρά, στα 3.000 περίπου άτομα που κατέκλεισαν το χώρο, για ν' απολαύσουν το μεγάλο θέαμα.
Φέτος η καρναβαλική διαδρομή ξεκίνησε μπροστά απ' το πρατήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού και αφού έκανε τον γύρω της πλατείας, κατέληξε στη Λέσχη Αξιωματικών. Η όλη εκδήλωση, κράτησε παραπάνω από 1,5 ώρα και καλύφθηκε τηλεοπτικά από το "ΔΙΚΤΥΟ".
Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, Κώστας Τσιπλάκης και Ευγένιος Χαϊτίδης. Την έναρξη της εκδήλωσης, κήρυξε ο Δήμαρχος Πετριτσίου Θεόδωρος Ταλιουρίδης, ο οποίος τόνισε πως : «το Νέο Πετρίτσι, εξελίσσεται σε καρναβαλική πρωτεύουσα του νομού, με το πλήθος καρναβαλιστών και αρμάτων,αλλά και με την μεγάλη παρουσία του κόσμου». Παράλληλα ο κ.Ταλιουρίδης τόνισε πως το όλο αποτέλεσμα, οφείλεται στην άριστη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου, με το Δήμο Πετριτσίου, αλλά και τη Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης (Δ.Ε.Τ.Α.Π.) που για πρώτη φορά φέτος, ήταν στους διοργανωτές της εκδήλωσης.
Καρναβαλιστές και πλήθος, ανανέωσαν πλέον το ραντεβού τους, για την αποκριά του 2004. Ο στόχος που ο Πολιτιστικός Σύλλογος, είχε βάλει πριν από 4 χρόνια, έχει πλήρως επιτευχθεί. Μια εκδήλωση - θεσμός, για ολόκληρη την ακριτική μας περιοχή.


Σύντομα φωτογραφικό υλικό

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2003 : Στη "Μάχη της Βέτρινας" (25,26,27 Ιουνίου 1913,) που άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση του Νέου Πετριτσίου και της γύρω περιοχής, είναι αφιερωμένο το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου για το 2003.

90 χρόνια μετά, παρουσιάζονται για πρώτη φορά εκείνα τα γεγονότα, μέσα από σπάνιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, πριν και μετά τη μάχη. Φωτογραφίες ντοκουμέντα των Αρ.Ρωμανίδη και F. Zeitz, που μαρτυρούν το μεγαλείο εκείνων των στιγμών.

Δώδεκα σπάνιες φωτογραφίες, για να μας υπενθυμίζουν πως δεκάδες πρόγονοι θυσιάστηκαν στα χώματα αυτά, για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι και ο τόπος μας, κομμάτι της ελληνικής πατρίδας.

To ημερολόγιο είναι επιτραπέζιο (διαστάσεων 21,5 Χ 17)και τιμάται 5 Ευρώ. Για παραγγελία στείλτε
e-mail ή τηλεφωνήστε στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου στο 2323031027 (απογευματινές ώρες).

ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ : Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος παραστάσεων του "ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ" της Ξένιας Καλογεροπούλου, που παρουσίασε τους τελευταίους μήνες, η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Πετριτσίου. Το έργο, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοβανίδη, παρουσιάστηκε στο Νέο Πετρίτσι (13/7), στην Ηλιοκώμη (24/8), στο Δασοχώρι (4/9), στη Ροδόπολη (8/9), στη Βυρώνεια (20/9) και στις Σέρρες (5/10).
Περισσότερα ...

 

Ως μοναδικός συλλογικός φορέας πολιτισμού στο Νέο Πετρίτσι, ο σύλλογός μας ασχολείται συστηματικά και με τη διερεύνηση της ιστορίας του τόπου μας και των κατοίκων του. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ξεκινάμε ένα αφιέρωμα στις πατρίδες των (Νεο)Πετριτσιωτών, με στόχο να κάνουμε γνωστή σε όλους την ξεχασμένη ιστορία τους. Αρχή με το χωριό Στάρτσοβο. Το χωριό που έγινε σημαία, εξαιτίας της πλούσιας εθνικής του δράσης, στα δύσκολα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα (1870-1908).

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ... "5η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ"

Πρίν τέσσερα χρόνια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου διοργάνωσε για πρώτη φορά, τη «ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ». Μια εκδήλωση που στοχεύει να έρθουν οι νέοι της περιοχής μας, κοντά σε διάφορες εκφράσεις και μορφές πολιτισμού. Στην αρχή οι δυσκολίες ήταν πολλές. Αλλά με το προσωπικό πείσμα, την αγάπη και τη θέληση μελών και φίλων του συλλόγου, έγινε κατορθωτό το τελικό αποτέλεσμα.
Η φετινή «4η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ», που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 12 και 15 Ιουλίου, κάλυψε ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων και δράσεων. Το τετραήμερο των εκδηλώσεων άνοιξε με τη μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας, στο γήπεδο της «Αναγέννησης». Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, και την παράλληλη εκδήλωση (από άλλο σύλλογο) στην πλατεία του χωριού, το υπέροχο μελωδικό αποτέλεσμα, δικαίωσε όσους έδωσαν το παρών τους, στη συναυλία. Λίγο νωρίτερα, τα δεκάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό, σήμαναν και επίσημα την έναρξη της «4ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ» (Στη φωτογραφία μέλη του Δ.Σ του συλλόγου, με την Γλυκερία, μετά το τέλος της μεγάλης συναυλίας).
Η δεύτερη μέρα (13/7) ήταν αφιερωμένη στο Χορό και στο θέατρο. Το μικρό Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου, παρουσίασε στο κοινό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα σε μοντέρνους σκοπούς. Αμέσως μετά, πρώτη επίσημη παράσταση για τον «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, απ’ την Θεατρική Ομάδα του συλλόγου. Ένα θεατρικό παραμύθι, για μικρούς και μεγάλους, που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το βράδυ της τρίτης μέρας (14/5) το κοινό παρακολούθησε συναυλία ελληνικού ροκ και έντεχνου τραγουδιού, απ’ το σερραϊκό νεανικό σχήμα «ΜΟΡΦΕΣ», που εντυπωσίασε για την άρτια καλλιτεχνική του εμφάνιση.
Η φετινή «ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ» ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 15 Ιουλίου, με μια βραδιά αφιερωμένη στο καλό ρεμπέτικο τραγούδι. Ο Νίκος Βερβερίδης και η παρέα του, σκόρπισαν κέφι στο κοινό, μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
Στο κεντρικό χώρο των εκδηλώσεων, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, λειτούργησαν παράλληλα και εκθέσεις Βιβλίου και Φωτογραφίας. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, κυρίως τις 3 τελευταίες μέρες, η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Γεγονός που αποδυκνείει ότι η «ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ» έχει καταστεί θεσμός στη συνείδηση του κόσμου.
Σίγουρα το φετινό άριστο αποτέλεσμα δεν θα ήταν εφικτό, αν δεν υπήρχε η ηθική, αλλά κυρίως οικονομική, υποστήριξη των χορηγών μας. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, το Διασυνοριακό Διαμετακομιστικό Κέντρο, τη Νομαρχία Σερρών, τον Δήμο Πετριτσίου, το Ξενοδοχείο «ΕΡΩΔΙΟΣ», την Κρεατοβιομηχανία «ΦΑΕΘΩΝ».
Ευχαριστούμε και τους πολλούς φίλους, που θυσιάζοντας τον προσωπικό τους χρόνο, δούλεψαν μαζί μας, για ένα όσο γίνεται καλύτερο αποτέλεσμα.
Το ραντεβού πλέον έχει ανανεωθεί για το καλοκαίρι του 2003. Αν και έχουν περάσει 4 χρόνια απ’ την πρώτη «ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ» του 1999, ο στόχος παραμένει πάντοτε ο ίδιος. Μια γιορτή πολιτισμού, χαράς και κεφιού, αφιερωμένη στους νέους της ακριτικής μας περιοχής. Μια περιοχή, που ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πετριτσίου, θέλει να καταστήσει σε μεθόριο πολιτισμού.

>>> Σύντομα φωτογραφίες και real video απ' την "4η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ"

ETOIMO TO CD ROM ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Έτοιμος είναι ο ψηφιακός δίσκος (cd rom) για την ιστορία, τις δράσεις και τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου, που ετοίμασε το τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι Σερρών. Το Δ.Σ του συλλόγου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον υπεύθυνο του τμήματος Σάκη Πανταζόπουλο και τους σπουδαστές του για την όμορφη προσφορά τους. Σύντομα το cd rom θα ανατυπωθεί σε αντίτυπα για τη μετέπειτα διανομή του στα μέλη και τους φίλους του Πολιτιστικού Συλλόγου.

 

ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΗ Ο ΠΟΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Στον επάνω όροφο του παλαιού κοινοτικού καταστήματος, στο κέντρο του χωριού, μετέφερε τις δραστηριότητές του ο Πολιτιστικός Σύλλογος, μετά τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του δήμου, στο "Σπίτι Πολιτισμού".
Όπως είναι γνωστό, το "Σπίτι Πολιτισμού" χτίστηκε τη δεκαετία του 1980, με ενέργειες του Πολιτιστικού Συλλόγου και με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού. Στόχος ήταν να καταστεί κυψέλη πολιτισμού, όχι μόνο για το χωριό, αλλά και για ολόκληρη την ακριτική περιοχή. Δυστυχώς το κτίριο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για τους λόγους τους οποίους χτίστηκε, αφού στο μεταξύ η δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου είχε ατονήσει και η (τότε) κοινοτική αρχή, δεν το αξιοποίησε.
Με την δημιουργία του δήμου Πετριτσίου (1998), η δημοτική αρχή αποφάσισε να μετετρέψει το "Σπίτι Πολιτισμού" σε Δημαρχείο, παρά την αντίδραση του Πολιτιστικού Συλλόγου. Με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οικόπεδο που βρίσκεται το κτίριο, παραχωρήθηκε στο δήμο Πετριτσίου, παρόλο που υπήρχε σχετικό αίτημα και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, νόμιμο κάτοχο του οικήματος. Μετά την εξέλιξη αυτή, η δημοτική αρχή παραχώρησε τον επάνω όροφο του παλαιού κοινοτικού καταστήματος, στον Πολιτιστικό Σύλλογο, προκειμένου να καλύψει τις στεγαστικές του ανάγκες.
Στόχος του Πολιτιστικού Συλλόγου, είναι να καταστεί ο όροφος, χώρος πολιτισμού και δημιουργίας, κυρίως για τη νεολαία του χωριού μας και όχι μόνο.

 


Η επίσημη σελίδα του δήμου Πετριτσίου


Σελίδα για το Πετρίτσι από συμπατριώτες μας στη Γερμανία


Σελίδα του Baseball Club του Αθλητικού Ομίλου Ν.Πετριτσίου


Σελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών


Σελίδα του δήμου Πετριτσίου (Petrich) στη Βουλγαρία

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ...

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο Ν.Πετρίτσι σήμερα ;

Ανεργία
Έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων
Απουσία εναλλακτικών μορφών πολιτισμού
Παραπαιδεία
Ναρκωτικά
'Αλλο


Current Results

 
 


Αφιέρωμα στην επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Οχυρό Ιστίμπεη (7/4/2002)


Iστορικό αφιέρωμα στην απελευθέρωση του Νέου Πετριτσίου (27.6.1913) από Τούρκους και Βούλγαρους.


  

Τελευταία ενημέρωση :16.2.200 -- Επιμέλεια : Παναγιώτης Σαββίδης.