Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

 

termen

 

 

 

Op deze site bent u misschien termen tegengekomen die u niet begrijpt. Hieronder worden de belangrijkste uitgelegd.

Hardware   Apparaten en onderdelen, m.a.w. alles wat je kan vastnemen
Software   Programma's, zowel besturingssoftware (bv. Windows, Linux ...) als toepassingssoftware (bv. Word, PhotoShop ...)
RAM-geheugen   Dit is het werkgeheugen van de PC. Het staat los van de harde schijf en bewaart maar gegevens zolang de PC ingeschakeld is. RAM (Random Access Memory) wordt o.a. gebruikt om programma's te laden, bestanden te openen ... Hoe meer RAM-geheugen, hoe vlotter de PC werkt
Moederbord   De kern van een PC. Het betreft een grote printplaat waarop verschillende onderdelen zitten, o.a. processor, slots voor uitbreidingskaarten en RAM-geheugen, aansluitpunten voor harde schijven en spelers ...
Processor   De "rekenmachine" van uw PC. Dit kleine blokje is tot enorm veel bewerkingen per seconde in staat. Het moet constant gekoeld worden met een ventilator die erop gemonteerd is.
Upgrade   Een verbetering wordt aangebracht aan een PC of een programma, bv. meer geheugen in een PC steken, de nieuwste versie van een programma toevoegen ... Voor software wordt ook update gebruikt.
LAN / WAN   Local Area Network / Wide Area Network; respectievelijk een lokaal netwerk van PC's (bv. in een klas, bedrijf) en een grotere verzameling van netwerken (bv. Internet).

ADSL  

Asymmetric Digital Subscriber Line; een snelle manier van surfen via een gewone telefoonlijn. Het vereist een speciale splitter op de telefoonstopcontacten en een speciale modem.