Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!SANTA MARIA DE BALAGUER
BALAGUER DES DE SANTA MARIA


ESLÉSIA DE SANTA MARIA

Monument historicoartístic dŽestil gòtic. Segles XIV i XVI.
Les obres sŽiniciaren lŽany 1351 impulsades per la comtessa Cecília de Comenges sobre lŽemplaçament de lŽantiga església de Sant Miquel.
LŽesglésia no fou consagrada fins al 24 de febrer de 1558 i el 1575 va passar a ser la Parròquia de Balaguer. El llarg temps de construcció explica la seva manca de continuitat en la puresa de lŽestil gòtil inicial. Malgrat això, les seves grans dimension li atorguen un evident caràcter monumental.
Les mides aproximades de lŽinterior del temple són dŽuns 62 metre de llargada, 25 metres dŽamplada i uns 25 metres dŽalçada. LŽesglésia és dŽuna sola nau (una de les més grans de Catalunya) dividida en tres trams iguals i un absis de set panys, coberta tota amb voltes ogivals estrellades, que recozen a través dels arcs torals sobre columnes adossades als tres trams. Deu finestres donen llum a la nau: cinc estan situades a lŽabsis i cinc -més grans- són als costats (dues a cada lateral i una a la part frontal del temple).
El temple posseeix un gran nombre de capelles, totes emplaçades en lŽespai que conformen els contraforts de lŽesglésia i cobertes amb voltes de creueria.
Per la seva grandiositat i pel seu emplaçament, dominant tota la ciutat, l'església de Santa Maria és el símbol identificador de Balaguer per excel.lència. Atreu especialment la seva puresa formal i geomètrica, de contorns senzills i compactes, amb uns poderosos contraforts, i l' imponent campanar octogonal. LŽesglésia està declarada Monument Històric-Artístic. El dia 1 de gener de 2000 es van estrenar les noves campanes.


Poseu el ratolí sobre cada foto per tenir una explicació

PORTAL DEL GEL (ACCÉS NORD A BALAGUER PER LA MURALLA) L'ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE BALAGUER INTERIOR DE STA MARIA EXPOSICIÓ PERMANENT A LES CAPELLES LATERALS FIGURES ROMÀNIQUES I GÒTIQUES DE LA MARE DE DÉU LA CAMPANA ESQUERDADA FA COMPANYIA A LES ALTRES CAMPANES AL CAMPANAR MOSSÈN RAMON AMB LES NOVES CAMPANES -SONAREN PER PRIMER COP EL 31.12.1999- PREPIRINEU-EL SANT CRIST-RUINES DEL CASTELL FORMÓS PRIMER PONT (EL PONT ROMÀ FOU DESTRUIT EN LA GUERRA 1936-39 LA PASSAREL-LA DE VIANANTS I EL BALAGUER NOU SEGON PONT 'DE LA VICTORIA' I EL BALAGUER NOU LA PLAÇA MERCADAL AMB EL MERCAT DEL DISSABTE - EL PONT DE LA VARIANT AL FONS BALAGUER VELL - LA PLAÇA - EIXAMPLE DEL SEGLE XV LA MURALLA I EL BALAGUER DE DALT LA MURALLA, EL BALAGUER DE DALT I EL SECÀ EL CAMPANAR DEL MORO I EL CEMENTIRI EL CEMENTIRI I EL SECÀ BALAGUER DES DEL PONT DE LA VARIANT -sense l' edifici 'La Miranda' i l'antic escorxador- (2001) DES DEL PONT DE LA VARIANT TRANSSEGRE (8.7.2001) TRANSSEGRE (8.7.2001) TRANSSEGRE (8.7.2001)

Fotos fetes al juliol de 2001

ALTRES FOTOS EXPLICADES DE BALAGUER (LA NOGUERA, CATALUNYA, ESPANYA)

EL SANT CRIST DE BALAGUER (políglota)