Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Paddo-Recepten

Hier dan een recept wat betreft het consumeren van Paddo's. Op deze pagina zet ik de recepten die ik zelf gevonden of ontdekt heb. Mochten jullie ook nog recepten weten, stuur ze naar mij en ze komen in de rubriek te staan.

Stevens

Dit recept is vooral handig als je de smaak van gedroogde paddestoelen (net als ik) niet zo waardeerd. Je heb er voor nodig:

* Gedroogde paddo's

* Een 'blender' of iets dergelijks, als het maar hakt.

* Een glas van je favoriete vruchtensap.

Doe de hoeveelheid paddo's die je wilt gaan nemen in de blender, en laat dat geheel een flink tijdje hakselen tot de paddo's tot hele kleine stukjes zijn vermalen. Vul dan een glas met vruchtensap (sinaasappelsap is het beste) en doe daar de gemalen pado in. Even goed roeren, en je kan het geheel gelijk opdrinken, zonder dat je een vieze smaak hebt. Dit recept is ook ideaal voor mensen met een zwakke maag, die de smaak van paddo's niet kunnen hebben. Probeer dit, en ik garandeer dat je alles binnenhoud.

1e Recept

 

"Paddo Punch"

Dit is een wat ingewikkeld recept, maar zeker de moeite waard om te proberen.

Benodigdheden:

* 2.5 gram gedroogde Mexicaanse paddestoelen.

* 75 cc citroensap (vers)

* 200 cc vruchtensap

* 30 gram druivesuiker

 

Vermaal de droge paddo's tot poeder, zo fijn mogelijk. Een afgestreken koffiemaatlepeltje van 15cc bevat precies 2,5 gram paddopoeder. Doe dit poeder in een theeknijper (of samen met iets zwaars in een theezakje), en leg dit in een glas. Giet er ca. 50 cc kokend citroensap op en voeg eventueel wat vitamine C toe, met name als het sap niet vers is. Zorg ervoor dat het paddopoeder ondergedompeld blijft en laat het een uur staan. De alkaloiden lossen des te beter op naarmate de oplossing zuurder is, bovendien worden enzymatische reacties in een zure omgeving vertraagd. De stoffen die bijwerkingen veroorzaken lossen in een zure omgeving veel minder goed op.

Leg het theezakje in een trechter en zet de trechter vervolgens in een flesje met maatverdeling, bijvoorbeeld een bayflesje (niet die waar je zusje nog uit moet drinken ;-)) Giet het citroensap nog een keer over het theezakje en in de fles. Voeg nog 200 cc vruchtensap toe en druivensuiker naar smaak toe. Gooi het zakje met poeder weg. Als je precies tot de 250 cc streep vul, staat elke milimeter gelijk aan een centigram paddo's.

De paddopunch gelijk consumeren, bij kamertemperatuur is de kracht er binnen 24 uur vanaf. Begin met ongeveer 100 tot 150 ml per uur op een lege maag (zelfs de meest ervaren trippers nemen niet meer dan 250cc in een keer).

Proost, en goede reis!

 

 

2e Recept
E-mail Stevens

Dat hier nog een heel simpel recept voor het maken van Paddothee.

Vermaal de hoeveelheid paddo's die je gaat gebruiken. Zorg dat de stukjes zo klein mogelijk zijn. Doe de stukjes in een thee-ei of thee-knijper. Je kan ook een gewoon theezakje leegmaken en die vullen.

Doe voor elk persoon een groot glas water in een pannetje. Verwarm het water tot het heel zachtjes kookt en je kleine belletjes ziet opstijgen. Leg nu het thee-ei in de pan. Als je een theezakje gebruikt, zorg dan dat hij onder water blijft. Draai het vuur laag, en laat het water een uur trekken onder zachtjes koken. Je kunt voor de smaak evt. een theezakje met een smaakje in de an doen. Doe dit dan wel de laatste 5 minuten.

De thee in de bekers schenken en warm of koud opdrinken. Zorg dat je een lege maag hebt voordat je gaat drinken. Je kan de thee ook in een thermosfles doen, en meenemen naar een locatie.

3e Recept