Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

ONS Sneek 1: wedstrijdverslagen.

Wedstrijdverslagen ONS Sneek 1.

Harkemase Boys - ONS Sneek 3-1.
Bij aanvang een 50.000 klapper van een aantal snekers. Verder een drukbezochte wedstrijd en een mooi complex in Harkema. De opening duidelijk aan beide kanten 'kat uit de boom kijken'. Dan toch de kansen gecreeerd. Aan de Boys zijde Jan Harm Schippers (samen met Willem Brouwer en Wierd Kuipers de 'as' van Harkema), tweemaal op de in de eerste helft subliem keepende Harmen Kuperus. Aan ONS Sneek zijde, de bal over de lijn of niet, Hennie Meijers inzet was volgens scheidsrechter Boringa, niet over de lijn. Een koppal van Patrick Veltman belandde op het dak van Boys keepers Frans Hettema. Na een fraaie combinatie op rechts, was het Meijer die de bal in het centrum aan mocht nemen. Zijn schot ging naast. Na rust stilte op de Bosk. ONS Sneek scoorde, een vrije trap van Robert Herder (lovende woorden op Sportpark de Bosk voor Robert) trof doel 0-1 voor ONS Sneek. Daarna een minder gelukkig spelmoment voor Marco van der Borg. Het kuitbeen trok enigszins waardoor verder spelen niet mogelijk was. René Vlap was hem reeds voorgegaan, broer Jan Vlap volgde later nog (moest zelfs per ambulance worden afgevoerd). De verdedigers werden vervangen door 'aanvallers'. In de slotfase (laatste 20 minuten) een drieklapper voor Harkemase Boys. Invaller John Weening zette in op 1-1, Gerrie van der Bosch 2-1 en Mark Bosman 3-1. Een ietwat geflatteerde uitslag, een ongelukkige pot van ONS met als triest gegeven de blessures voor Marco van der Borg en Jan Vlap (overigens een sportieve beterschapsgroet van JanHarm Schippers aan deze jongens, niet alleen een groot talent, maar ook een goed hart!).
Basisopstelling ONS Sneek:
Harmen Kuperus, René Vlap, Johannes Kuperus, Richard Broersma, Marco van der Borg (Robert Minnesma), Martijn Voordenhout, Jan Vlap (Abe Kuipers), Leo de Wagt, Robert Herder, Hennie Meijer en Patrick Veltman.
04-03-2000: WVV Winschoten - ONS Sneek (Amstel Cup)
11-03-2000: Genemuiden - ONS Sneek
18-03-2000: Urk - ONS Sneek.
ONS Sneek - ACV 1-3.
Een ietwat terechte maar geflateerde winst voor de Drenten.
De eerste twintig minuten het bekende aftastende voetbal van de Snekers. Ruimte voor aardig combinatievoetbal van de Assenaren. Derhalve de ook niet onverwachte voorsprong voor ACV. Het was na twintig minuten Alex Stam die uit een prachtige combi de bal kreeg. Zeer spitsbehendig passeerde hij niet alleen de Sneker-verdediging maar ook doelman Kuperus 0-1. Voor rust nog drie riante kansen voor ONS Sneek op de gelijkmaker. Achtereenvolgens Minnesma (geen controle over de bal), Priem (prachtige kopbal, kreeg later geel) en nog een kans voor Abe Kuipers. De laatste was het die in de tweede helft Hennie Meijer op bijna de doellijn bediende. Helaas in de klutsch, geen doelpunt. In de zeventigste minuut dan toch de gelijkmaker. Het was de nog niet scorende Kuipers die de bal prachtig in het net kopte 1-1. Kansen op drie punten, of toch weer ACV.... Toch weer ACV, en hoe. Een streep van Arnold Bos 1-2. Vier minuten voor tijd op de counter zelfs nog 1-3 (Marc van Vugt). Opstelling ONS Sneek: Harmen Kuperus, Jan Vlap, René Vlap, Johannes Kuperus, Leo de Wagt, Martijn Voordenhout, Marco van der Borg, Marcel Priem, Abe Kuipers, Robert Minnesma (Hennie Meijer) en Robert Herder.
Opmerkelijk feit: het enigste competitieduel in Friesland deze dag.
Bijzonderheden: de 200ste wedstrijd voor Jan Vlap. Proficiat!
Wedstrijdsponsor: juwelier Luehof Oosterdijk, Sneek.

Zaterdag 5 februari 2000:
Flevo Boys - ONS Sneek 1-1.
Zowel aan Polderzijde als aan Stadszijde veel afwezigen; blessures, schorsingen e.a. Aan Sneek zijde niet van de partij: Patrick Veltman en Leo de Wagt (schorsingen), Erik van der Meer (exit), Pjotr Rachmatow (blessure), Alexander Kuik en Vincent Beumer. Het waren de Boys die met een heuse kans de wedstrijd na tien minuten openden. Dit initiatief werd vervolgd en in de 28ste minuut succesvol afgerond in een doelpunt (maker: Jeroen van der Berg). Een ongelukkige bal van Sibold Jellema richting verdediging was hieraan vooraf gegaan. Uiteraard hierop een reactie van de snekers. Een inzet van Abe Kuipers belandde op de hak van Herder die, na 200 km Weissensee, geen gelegenheid kreeg om de bal onder controle te krijgen. Ruststand 1-0. Na rust de wissels: Martijn Voordenhout voor Sibold Jellema, en Hennie Meijer voor Jackie Nijholt. Na een prachtige save van goalie Harmen Kuperus was het broer Johannes die zijn schot op doel ternauwernood gekeerd zag door de keeper van de Boys. Een puike voorzet van Priem, werd via de borst doorgekaatst van Meijer naar Robert Herder, die op zijn Valk's overschoot. In de ONS-doelmond eenzelfde situatie alleen nu een bal op doel, wederom een uitstekende reflex van Kuperus. Dan de slotfase, uiteraard de grote menigte snekers langs de lijn ongeduldig. Het was karaktermens Herder die in de 87ste minuut, vanuit een vrije positie, met een zeer geplaatste kopbal (een rebound op leeg doel) het Flevo doelnet liet bollen. Eindstand 1-1. Terecht. Opstelling ONS Sneek:
Harmen Kuperus, Richard Broersma, Johannes Kuperus, Jan Vlap, René Vlap, Marco van der Borg, Robert Herder, Sibold Jellema, Jackie Nijholt, Marcel Priem en Abe Kuipers.
Ingevallen: Hennie Meijer, Stefan Zmiric en Martijn Voordenhout. Gele kaarten: Marcel Priem en René Vlap.
Aantal ONS-ers: 200.
Zaterdag 29 januari 2000:
ONS Sneek - WHC (Wezep). De wedstrijd is afgelast. Volgende week uit tegen Flevo Boys, over twee weken weer thuis tegen DOSK Kampen.
Zaterdag 22 januari 2000:
Olympia'28 (Hasselt) - ONS Sneek 3-2. Balen, balen en nog eens balen. Voetbaltechnisch een sterker ONS Sneek, Olympia'28 had maar liefst 7 gele kaarten nodig (waaronder rood) om het spel van ONS Sneek te bestrijden of beter, te ontregelen. Naar later bleek, een tactiek met succes.
ONS Sneek zeer gehavend aan de start. Schorsingen voor René Vlap (1 wedstrijd) en Patrick Veltman (4 wedstrijden). Verplichtingen op het werk voor Alexander Kuik en Marcel Priem. Blessure voor Abe Kuipers en tijdelijk niet beschikbaar: Vincent Beumer. Ruimte in de basis voor o.a. Robert Minnesma en Sibold Jellema. Laatstgenoemde speelde een sterke eerste helft. Het was Olympia'28 dat na zes minuten scoorde. Uit een hoekschop kwam een inzet op doel welke door Richard Broersma van de lijn werd gehaald. Helaas de bal tegen de rug van Johannes Kuperus, en via zijn rug passeerde de bal het doel van broer Harmen Kuperus. Veel combinatievoetbal bij ONS, soms in een te traag tempo. Olympia'28, degradatiekandidaat, voetballend op een punt. Vijf minuten voor tijd toch de gelijkmaker. Na eerdere kansen (kopbal Robert Herder, schot Pjotr Rachmatow en actie Sibold Jellema) de bevrijdende 1-1 door kascommissielid Robert Minnesma (dit op een steekpass van Pjotr). De tweede helft geen ander beeld. Olympia'28 moest veel zeilen bijzetten om het tempo van ONS Sneek te breken. Als gemeld veel gele kaarten en uiteindelijk een rode kaart. Wel weer de voorsprong voor Olympia'28. Het was Ruben Pleijzier die vanaf 35 meter op doel schoot. De ietwat te ver voor zijn doel staande Harmen Kuperus was kansloos, mooi doelpunt. Nog een mooi doelpunt. Uit een trekbal, van de later meer aanvallend spelende Jan Vlap, was het Hennie Meijer die prachtig inkopte 2-2. Ondertussen was het reeds 10-11 spelers. Het werd zelfs 10-10. Nadat Leo de Wagt zonder bal in bereik een tegenstander had benadeeld, oordeelde de zeer matig leidende arbiter ten Broek, strafschot voor Olympia'28 en geel voor de Wagt. Doelpunt door Richard Bierhof (3-2). In het alles of niets offensief wat volgde, oordeelde de scheids plotseling nogmaals rood. Voor wie, was in eerste instantie onbekend (Johannes Kuperus werd volledig ten onrechte eerst de kaart getoond), later bleek wederom Leo zich verschuldigd te hebben aan een overtreding. Al met al een dom verlies voor de snekers. Hennie Meijer na afloop "Ja jongens, dit is voetbal....."