Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

FAKTA OM MISSLOR

OM NI LETAR EFTER DIVERSE EON PRYLAR KAN NI SJAPPA, HÄR STÅR BARA OM MISSLOR!

Misslorna är inte en skapelse av Mundanas gudar. De kom från en annan värld för 2000 år sedan. efter en slutstrid med en ond furste, föll två misslor genom ett stort mörker, ut genom ett hål i himlen och ner mot marken. De landade på ett tält hos Kraggbarbarerena. Misslorna tittade förvånat på barbarerna som tittade lika förvånat tillbaka. När misslorna öppnade konversationen med "Hina, misla-ni tani" ("Hej vi är misslor") gjorde barbarerna något helt oväntat - de bugade sig. Misslorna blev mycket väl omhändertagna och nästan dyrkade, och när de väl lärt sig kraggbarbarernas språck kom de fram till orsaken till detta välkomnande. På rechin, kraggbarbarernas språk, betyder ordet misla nämligen gudasänd. Trots misslornas förklaring om vad de är så uppfattar kraggbarbarerna dem fortfarande som gudasända och behandlar dem med respekt. Gud nåde den som är elak mot en missla i en kraggbarbars närvaro.

Misslorna har sedan spridit sig snabbt över Mundana. De är som valigast i Kraggbergen, eftersom det var där som Fenja och Lorja trillade ut. I resten av Mundana är de betydligt färre.

Misslornas medelängd är 120 cm och medelvikten är ca 30 kg. Misslor är spensliga i förhållande till människor och ser ofta yngre ut än vad de egentligen är. Misslorna har långa öron (mycket längre än alvers) som kan vridas som misslan vill, öronen är en viktig del av deras kroppsspråk. Misslor misstas ofta för alver på grund av sina långa öron. Deras hörsel och luktsinne är väldigt skarpa och därför är det lätt för dem att lära sig att laga mat och spela musik. Två misslor kan utbyta minnen genom kroppskontakt. Misslornas motsvarihet till kyss är att lägga pannorna mot varandra och på detta sätt ta del av varandras minnen under en kort stund. De kan bara föröka sig med andra misslor eftersom de inte tillhör Mundanas ursprungliga varelser.

Deras kulturliv är inriktad på sagoberättande, sång, dans och musik. Misslor är skickliga musiker och det är svårt att låta bli att stampa takten till den snabba musiken.

Misslorna är smått naiva och har en ganska egen logik. De kan inte förstå ironi om de inte anstränger sig. Om en döds dömd ironiskt säger underbart i en misslas närhet skulle denna förvånat säga "tycker du?". Misslor är väldigt gästfria och bjuder gästen på mycket mat de kan. Misslorna tror på Allmodern, en gudomlighet som sägs ha skapat allt liv. Det finns inga riter tilägnade henne, istället håller man fester till hennes ära. Det finns heller inga präster eller organisationer tillägnade Allmodern.

Email: missla17@hotmail.com