Månadens Profil

 

Vi har funderat länge på vem som skulle få äran att efterträda Rymd-Jocke som månadens profil, men till slut kom vi fram till Vargen (ni vet Bamses elaka kompis som blev snäll). Han är aktuell som Varg eftersom han är svart.

När vi kommer hem till Vargens jordhåla är det stökigt som in i helvete. Han har inte städat sen i julas säger han och vi tror honom. Han skruvar lite besvärat på sig när vi anmärker på rummets hygien, men sedan visar han sin fina sida och hasar på mjuka vargfötter bort till spisen där han gör lite kamomillte medan vi slår oss ner vid de stockar och stenar som ska föreställa bord och stolar. Efter att ha sopat bort åtminstone de senaste tre månadernas skit är det riktigt hemtrevligt och vi börjar ställa lite försiktiga frågor till Vargen, som blygt men grammatiskt rätt svarar.

Hur mår du egentligen, Vargen?
-Jag mår ganska bra, men jag nitade Skalman i morse så jag fick lite dåligt samvete. Men jag åt upp det dåliga samvetet till middag, så nu är det lugnt.

Var det gott?
-Nja, lite beskt, men med en konjak till var det helt okej.

Det är väl aldrig så att du har alkoholproblem?
-Jag hade väl lite problem med det innan, men nu har ju det här med Bamses drogproblem kommit upp, så jag känner att jag måste hjälpa honom innan jag kan supa vidare.

Bamses drogproblem?
-Ja, han börjar ju bli alltmer beroende av sin dunderhonung och det kan ju få fruktansvärda konsekvenser.

Hur känns det att vara tecknad då?
-Det är väl okej. Ibland känner jag mig väldigt 2D, och då får jag ont i magen och sånt. Men det måste ju vara värre för Lille Skutt. Kaniner ska ju vara fluffiga åt alla möjliga håll och kanter och inte platta och jävliga som vi vargar.

Du verkar ju ganska pilsk av dig, är det inte dags att skaffa en hona snart?
-Självklart har tanken dykt upp i mitt lurviga huvud. Det skulle väl vara bra med en hona på många sätt, inte minst på det sexuella planet (för närvarande får jag tillfredsställa mig med en liten honungsburk). Dock har jag en stark känsla av att hon skulle bli som en extramamma för mig, ständigt daltande. Dessutom blev jag sexuellt utnyttjad av min mamma som barn så jag skulle nog uppleva hemska minnen om jag gifte mig med en daltande hustru. Om jag ska vara riktigt ärlig är jag lite småtänd på Brummelisa… Vissa kvällar har jag stått utanför hennes fönster och beskådat hennes näpna skugga genom rullgardinen. Men sedan dyker en annan skugga upp jämte Brummelisas. Bamse. Om det inte vore för honom och hans dunderhonung skulle jag kanske hälsat på Brummelisa i sängkammaren en mörk natt.

Förut var ju du en elak jävel, men nu har du blivit snäll och mesig. Hur kan det komma sig?
-Det var Bamse som ville ha det så. Och alla vill ju bli omtyckta av Bamse, han är typ som Lenin eller Bill Gates eller nåt. Men ibland står jag och slåss med min svarta behåring framför spegeln och känner mig elak igen. Då brukar jag tro att jag är Darth Vader.

Men hur tar dina gråa kusiner det här med att du polar med Bamse och hans vänner nu då?
-Det är helt klart en stor konflikt som har rotat sig ordentligt här. Den egentliga orsaken till mitt, i vissa samanhang elaka handlande, är just mina kusiner. Jag känner att jag måste visa mig tuff inför dem, ibland kan det vara lite jobbigt, men jag tycker om dem även om de är grå… Bamse, Lilleskuttt, Skalman & CO. Är egentligen dem jag umgås med allra helst, men säg ingenting till mina kusiner…

Jaha, Vargen, trevligt att träffas. Fast du verkar lite hårig och schizofren är du ju en riktig cooling.
-Tack som fan.


Detta var årets första Råd & Rön-profil. Vi återkommer med nya, flummiga och intressanta intervjuoffer så fort vi hinner övertala någon trevlig person utan självcensur. Välkommen att maila tips på profiler till oss. OBS! Vi befattar oss inte med profiler som Spice Girls eller Backstreet Boys. Vänd er till FRIDA eller OKEJ för dylika önskemål.