Hjärnorna bakom sidan


En Sara...
av Anna
Sara är en flummig, snäll, lättretlig och fruktansvärt rolig flicka med hippie- och alieninspererad klädstil. Hon är född i hundens år, enligt kinesisk tidräkning. Även om man inte kan tro det till en början har Sara starka moraliska värderingar som styr hennes handlande och liv. Hon är den hängiven miljöpartist, men hon inte drar sig inte för att föreslå ett bruk av engångstallrikar vid speciella tillfällen. Ju mer man lär känna denna lilla tös ju mer inser man vilken kapacitet och vilka oerhörda talanger hon döjler i sin lilla kropp. MVG i varenda ämne (utom Naturkunskap A, Matte C och idrott...), en duktig hårklipperska (-NOOOT!) och konstnärliga talanger både i form av teckning och teater.

Något som jag skulle gissa på tillhör hennes politiska karriär är det faktum att hon lätt blir uppretad när någon har en avvikande åsikt än hennes egen. Det kan lätt hända att hon börjas andas häftigare, får en aggresiv ton i rösten och utstöter arga suckningsljud. Men detta fenomen är förmodligen något som tillhör åldern och så småningom kommer att omvandlas till antingen fullständig apati eller en ökad förmåga i konfliktlösning.

Saras förhållande till killar är något som får många att klia sig i huvudet. Just nu är hon väldigt upptagen av sin svartklädde pojkvän Martin, vilket inte är så konstigt eftersom hon är så snygg.

Sammanfattiningsvis kan man nog säga att Sara blir klokare och klokare för varje dag som går så förmodligen kommer hon att sluta som nån slags upplyst Buddha...

En Anna... av Sara
Anna Engman är en sådan där männsika som inte bryr sig om vad andra tycker. Inte på ett revolutionärt sätt, utan snarare på ett barnsligt sätt, och det är det jag beundrar henne för. Om hon inte hade vetat vem kungen var, hade hon inte heller låtsats att hon visste. Hon är kort sagt en av de ärligaste männniskor jag känner.

Anna är otroligt barnslig, men bara på det positiva sättet, d.v.s. öppen och lekfull. Hon tycker om att yla offentligt, leka konstiga lekar med märkliga regler, torka mat (då känner hon sig "hempysslig"), sy byxor med knappar på och diskutera politik. När hon är på sitt bästa humör (vilket hon oftast är) vill hon lyssna på "Superstjärna" med Saft, eller möjligtvis ligga på en torgscen och spana killar. Hennes otroliga talang för teater och hennes extraordinära intelligens och lust (?) för skolarbete kommer också fram då och då.

Folk som inte känner Anna ordentligt tycker ibland att hon verkar sur hela tiden, vilket är något jag absolut inte kan förstå, det måste bero på hennes ibland allvarliga uppsyn som speglar världens orättvisor. Att de däremot anser att hon är en riktig feminist förstår jag däremot, och jag är säker på att Anna tar det som en komplimang (vad skulle det annars vara?).Men egentligen anser hon att all sådan  kategorisering av människor är av ondo, och helst vill hon inte bli placerad i något fack överhuvudtaget, så därför har hon nöjt sig med att gå med i Svenska Freds, vilket är hennes stora engagemang. Fast egentligen har hon redan insett att hon inte kan rädda världen och känner sig inte alls ung och arg utan snarare gammal och vis. Men även om hon onekligen är väldigt gammal och vis (hon är ju faktiskt nästan två år äldre än mig!), så sprudlar hon av liv och nyfikenhet och är som sagt väldigt barnslig.

Hennes klokhet visar sig oftast också i valet av kärlekspartner, som t.ex. nu när hon är singel. Innan har hennes singelliv bl.a. gett upphov till rykten om att hon är lesbisk, men det var bara min elaka dåvarande pojkvän som var svartsjuk. Nu kallar han henne hiphopare istället, på svaga grunder naturligtvis. När Anna blir provocerad på det här sättet (eller bara känner sig våldsam) kan det mycket väl hända att hon börjar slåss eller linda in en i tejp. Men det får man överse med om man vill göra sig förtjänt av att vara vän en sådan stark, självständig och passionerad ung kvinna som Anna.