Sankta Anna i Nyköping

Våra barn är vår framtid

 

"Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de."

Nyheter, Församlingsbrev, Länkar
Undervisning, kurser och litteratur
Församlingslivet
Humanitär hjälp vid katastrofer
Ekonomi- och pastoralrådet
Församlingens fotoalbum
Historia
Kyrkan
Stiftet
Fråga Prästen
 
Webmaster
Information om katolsk undervisning i församlingen

Undervisning av våra unga bedrivs två söndagar i månaden i samband med högmässan. Höstterminen börjar alltid den andra söndagen i september och vårterminen alltid den andra söndagen i januari. Två grupper får ta del av undervisningen:

  • Barngruppen ca 8-9 år - förbereds för att kunna ta emot den 1:a heliga kommunionen.
  • Ungdomsgruppen ca 14-15 år - förbereds för att ta emot Bekräftelsens sakrament, dvs. konfirmationen.

Är ditt barn inte anmält till undervisningen? Ta kontakt med kyrkoherden.

Våra allra minsta samlas varje 2:a och 4:e söndagen i månaden kl: 10:30 innan högmässan för "Småbarnshalvtimmen" i lekrummet. Gruppens ledare är Wieslawa Ciborowska. Ingen föranmälan behövs.

Samtalsgrupper

  • Torsdagsgruppen - som samlas efter kvällsmässan på torsdagar. För närvarande går man på ett mycket enkelt sätt igenom texten till kommande söndags evangelium och samtalar om sådant som känns speciellt viktigt, sådana ord som kanske känns svåra att förstå mm. Vem som helst kan ansluta sej till gruppen och vill man komma för att pröva på så är man mycket välkommen att göra det. Gruppen leds av Margaretha Nilsson.

Böcker och tidskrifter

  • Catholica: Ett förlag i Ängelholm.
  • Katolsk Bokhandel i Stockholm: En välsorterad bokhandel med katolsk profil som finns på Kungsträdgårdsgatan i Stockholm.
  • Katolskt magasin: En tidning som vänder sig till alla och innehåller ofta bl a presentationer av olika församlingar mm. Ett exemplar finns oftast på vår kyrkas tidskriftsbord.
  • Signum: En tidskrift som innehåller katolsk orientering om kyrka, kultur och samhälle. En del av Newmaninstitutet i Uppsala.
  • Karmel: En tidskrift som ges ut av karmeliterna i Skåne.

Den auktoriserade sammanställningen av tron -Katolska kyrkans katekes - hittar man här: Klicka här

Känner du en kallelse?

Går du kanske och funderar på ett vägval i livet som innebär att engagera dej helhjärtat i kyrkan? Kanske att studera till präst, kanske att ansluta dej till någon grupp eller orden i kyrkan, för att på heltid arbeta för Gud? På en särskild hemsida finns mer att läsa vad det kan innebära. Likaså finns annonser om informationsdagar och kontakt med den grupp i kyrkan som arbetar med sådana här frågor, Klicka här!

Uppåt!

Sidan uppdaterad 2017-02-27 © Michael Busz