Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

ungdomshusets kommunikations tjeneste

Besøg også Ungdomshuset her!!!
Eller mail os

Prolog: I slutningen af 1800 tallet fik fagbevægelsen for alvor fast grund under fødderne. Det regerende borgerskab gjode hvad de kunne for at hindre den voksende bevægelse og arbejderne havde store vanskeligheder med at få adgang til mødelokaler.Fagfolkene opførte (bl.a.)derfor sine egne forsamlingsbygninger.Grunden i Rømersgade måtte erhverves af en stråmand da burggøjserne ikke ønskede at give plads til disse tvivlsomme typer i deres kultur.

Nuvel,den 4. bygning blev rejst på Jagtvej og fungerede i arbejderbevægelsens regi til 1968 hvor Brugsforeningen overtog for at rive det ned og lave konsummarked fra Nørrebrogade til Jagtvej.Dette blev forpurret sandsynligvis på grund af husets historiske værdi som dynamo, da kvarteret endnu var i sin vorden.

I 1978 købte folkemusik ensemblet Tingluti ejendommen.I vinteren 82 sprang et vandrør læk og forårsagede større skade end Tinglutis økonomi rakte til.Københavns kommune købte ejendommen og forærede den til den voksende BZbevægelse.I Januar 96 hærgede en brand 2 etager og kommunens eksperter vurderede udbedringen af skaderne til at beløbe sig til 800.000-1.5 mill.Ungerens håndværkerforening klarede ærterne for godt 50.000 kr.

PRESSEMEDDELELSE AF 12.MARTS 1999

12-02-99

Børnerock i ungdomshuset

I Ungdomshuset planlægger vi at starte en børne/unge rockcafe.

Målgruppen er de 13 til 15 årige, dog kan musikkerne være fyldt 17 år. Arrangementet ligger på en torsdag, en gang om måneden i tidsrummet 19 til 22.

Der vil i baren være mulighed for at købe saftevand, sodavand, popcornog måske en sandwich. Der er foreløbig planlagt arrangementer i marts, april og maj, men medmulighed for at fortsæte til næste vinter. Vi vil fra husets sidesørge for lys og lydm/k + teknikere, barfolk og dørfolk, samt hvis økonomien tillader det transport til bandene.

Som minimum transport af bands der ikke er klub relaterede.

Invitationerne vil ske gennem plakater og skriftlige invitationer til heholdsvis skoleblade, lokalblade, fritids og ungdomsklubber på Nørrebro og de tilstødende bydele. Tilmelding vil være nødvendig for fritidsklubber.

Omkring bandene vil vi indlede et samarbejde med relevante fritids og ungdomsklubber.

Entré prisen vil være 25 kr.

Børnediskotek i ungdomshuset

Børnediskotek i ungdomshuset.

Vil blive afviklet som børnerocken dog på en fredag og i tidsrummet 19 til 23. huset stiller med lys samt barfolk, lommepenge projektet på Nørrebro vil stille med diskoteket Malafarma.

Vi vil i starten trække på erfaringer fra Jagtvej projektets børnediskotek 6 ril 12 år samt Sjakkets ungdoms diskotek.

Entréprisen vil være 25 kr. I forbindelse med opstart af begge projekter vil der være behov for økonomisk støtte, men vi regner med at begge projekter på sigt vil hvile økonomisk i sig selv.

Med venlig hilsen på ungdomshusets vegne

Mogens Petersen, Øglegøglerne.

03.04.1999

Indlæg til Læserdebat, Lille Kronik eller andet.

UNGES ANSVAR OG INDFLYDELSE, TEORI ELLER PRAKSIS ?

I dagens debat efterlyser politikere og samfundsforskere at unge mennesker engagerer sig aktivt i deres nærmiljø og deltager i demokratiske processer.

Dette er selve essensen i Ungdomshusets måde at fungere på, og har været det i 16 år.

Siden starten af 90erne hvor loven om `ungdomsydelse mod beskæftigelse` blev iværksat har det ikke været helt det samme at lave kultur og solidaritetsarbejde, når arbejdsmarkedet ikke står til rådighed for ens talenter og engagement.

Fra da af (1.7.90) skulle, først unge under 25 og siden enhver arbejdsmarkedsudelukket beskæftiges, og listen over tåbelige og groteske projekter er lang og forhåbentligt læseren bekendt.

En del fik lov til at lægge sine krfter i forskellige foreninger, men da vi fra Ungdomshusets side bad om et antal pladser til de, som havde lyst til at engagere sig her, var der først velvilje fra gulvfolket i systemet, men siden blev dørene lukket hos de afgørende beslutningstagere.

Således var huset midt i 90erne ude i dødvandet. Imidlertid har her altid været et proletariat som har sat sig ud over statslige repressalier og internt gedemarked og opretholdt en kontinuerlig drift.

Efter branden `96 hvor vi udbedrede skaderne for godt kr.50.000 - i modsætning til kommunens arkitekters vurdering på kr.800.000-1.5mill. - og hvor beslutningen om at lukke Ungdomshuset blev taget af bordet i foråret `97, fik vi 15 aktiveringspladser og har siden været godt kørende. Desværre blev det ved samme lejlighed besluttet, at vi skulle underlægges en 3 måneders opsigelseskontrakt, som bevirker at vi ingen mulighed har for at søge penge til istandsættelse andre steder end i kommunen.

I efteråret `97 havde kommunen inviteret Københavns ungdom til ungdomskonference i Øksnehallen. Vi var sjovt nok ikke inviteret, men kom naturligvis alligevel. Her lod Jette Bautrup, socialdemokratisk medlem af borgerrepræsentationen, os forstå at det ikke kunne være meningen, at vi ikke havde samme muligheder som andre unge og at hun snarest ville få ændret 3 måneders kontrakten. Vi venter endnu.

Blandt andet fra denne konference blev der samlet op og udfærdiget 11 målsætninger for en samlet ungdomspolitik i Kbenhavn. Og for i denne omgang ikke at tage munden for fuld, vil vi i første omgang blot kommentere mål 1: Indflydelse og ansvar til alle unge.

Knud og hvermand og oven i købet socialdemokraterne har igennem 90erne gabt op om en ungdom, der ikke vil engagere sig og ikke føler ansvar for samfundet. Man kan diskutere om det ikke naturligt, at unge ikke gider engagere sig i et samfund, så forstenet som det danske, men når nu de 100 aktivister og det utal af brugere, optrædende og publikum der benytter Ungdomshuset gør det, som de kloge siger vi skal - engagere os, have vores meningers mod, at turde gi lag med den sværvægter det er at ville præsentere et alternativ til det bestående - burde socialdemokraterne så ikke klappe i deres hænder?

I et samfund hvor "de økonomiske realiteter" gang på gang bliver fremhævet som mulighedernes rammer, vil de kvæle vores mulighed for at samle os og gøre vores erfaringer på vores egne betingelser, på den del af den alternative scene på Nørrebro som vi reprsenterer. Er det Socialdemokratiets ungdomspolitik?

Ungdomshuset fungerer som et arbejdskollektiv hvor vi på tværs af fagområder og livs-idealer, uge efter uge og år efter år, skaber rammer for at ukendte opkomlinge såvel som mere veletablerede ensembler kan opleves for en entre som sjældent overstiger kr.40. Enhver som har noget på hjertet kan på kort tid gøre sin indflydelse gældende og står i vores regi kun til ansvar for fællesmødet.

De fleste aktivister kommer rundt om de forskellige fagområder; booking, bardrift, artisteri, kokkerering, lyd og lysteknik, rengøring og de traditionelle håndværk, hvis man er heldig at være her, når vore midler rækker til at istandsætte dele af ejendommen. Halvdelen af den faste stab af aktiv ister er under uddannelse og som i stedet for at supplere den usle SU, prioriterer at deltage i driften af huset, en del uddanner sig inden for de før nævnte områder og bruger naturligvis huset som "praktikplads" og den kompetence man her kan tilegne sig er ikke at kimse af.

Når vi har overskud i kassen bliver pengene først og fremmest brugt på at udvide husets aktiviteter, dernæst på at forbedre interiøret. Da der ikke har været gennemført tilbundsgående moderniseringer siden `63 runger det hult, når Thustrup Hansen udtaler at "Uanset hvor mange penge man bruger på stedet vil det altid ligne en ruin med den type unge der bruger huset".

Hvad vi har bedt om er først og fremmest nye vinduer, reperation af tagværk og nye el-installationer, en post på godt en million. Resten kan groft sagt sorteres som æstetiske eller mageligheds problemer som kan klares hen af vejen. Vores tal kan sammen med vores skriverier og kommentarer, fra det sidste halve år, til Kultur og Fritridsudvalget, ses på www.angelfire.com/ny2/ungdomshuset/

Fra socialdemokratiet har det lydt, at "de ikke kan finde pengene," et problem der ikke er os ukendt. Det hjælper at fyre kassereren.

Vi kender godt de typer, fx. forskellige kommunalt skabte ungdomsforanstaltninger, som socialkontorerne belønner med kr.30.000 om måneden for at opdrage og afrette til et tandhjul i vækstens hellige navn. Det er ikke vort mål at opbygge imperier, eller blive rige på andres nød, men at vise og bevise (og det gør vi), at det er sundt og bekræftigende for individet at løfte i flok, at være en del af et kollektiv uden at dele overbevisning og personlige mål.

Rune Larsen, Ungdomshusets sekrætariat

Jagtvej 69, 2200 København N

Telefon 35839611 Fax 35837311

overslag over ombygning

overslag over ombygning del 2

vedtagter for ungerns handvarker laug del 1

vedtagter for ungerns handvarker laug del 2

ung i kobenhavns malsatning

fax fra kultur/fritids-sekretariatet a 11 dec 98 side 5

fax fra kultur/fritids-sekretariatet a 11 dec 98 side 6

svar

udvalgs indstilling fra kultur og fritids udvalget

endnu en indstilling

forvaltningen kan p.t. ikke...

kuc skonner

udskrift af dagsorden d. 11-03-99 side 7

udskrift af dagsorden d. 11-03-99 side 8

udskrift af dagsorden d. 11-03-99 side 9

udtale fra Ungdomshuset d.8 marts

pressemeddelelse fra Ungdomshuset d.12 marts