Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Mikä on syntymäkartta?Astrologia uskoo, että ihmisen persoonallisuus ja luonne määräytyvät auringon ja planeettojen sijainnista hänen syntymähetkellään.
Syntymäkartta on kuva taivaankannesta syntymäpaikalta nähtynä. Se kertoo planeettojen sijainnin syntymäsi hetkellä. Voit kuvitella tällaisen kartan katsomalla taivaalle juuri kun tähdet alkavat vaaleta ja aurinko alkaa nousta.
Sinun karttasi on siis symbolinen kuvaus planeettojen, kuun ja nousevan auringon asemasta Sinun syntymäsi hetkellä.
Esimerkiksi, jos olet syntynyt toukokuun 8. päivänä, on Sinun aurinkomerkkisi Härkä, joka viittaa vakaaseen persoonallisuuteen.
Syntymähetkelläsi aurinko oli nousemassa Leijonan tähtikuviossa, joka antaa Sinulle tulisen Leijonan nousevan merkin, eli askendentin.
Karttasi jakautuu kahteentoista yhtäsuureen "huoneeseen", joihin planeetat sijoittuvat siten kuin ne olivat Sinun syntymähetkelläsi.
Huoneet edustavat eri alueita Sinun elämässäsi: menestymistäsi erilaissa ammateissa, raha-asioissasi, ystävyyttäsi, jne.
Planeetat muodostavat keskenään asentoja (aspekteja), jotka voivat olla joko suotuisia, tai ristiriitaisia.
Sinun oma syntymäkarttasi on ainutlaatuinen. Ja sen perusteella suoritetaan astrologinen luonnetulkinta, joka näinollen pätee ainoastaan Sinulle henkilökohtaisesti.
Lähtökohtana horoskoopin laadinnalle on siis aina henkilön oma syntymäkartta, muutoin kyseessä ei ole astrologinen tulkinta, vaan ehkä lähinnä viihteellinen.


[ Takaisin etusivulle ]