Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

BÖCKER

 

Jag gillar att läsa böcker, det har jag gjort ganska länge- sen jag gick i mellanstadiet ungefär. Fast det är inte så ofta som jag har tid för att läsa. Här ska jag ska jag skriva om mina favorit böcker och författare genom åren.

mailto:nalledin@xfilesfan.com


ANNIKA böckerna.

Är skrivna av Anna Lisa Almquist och utgivna av bokförlaget "B Wahlströms". Böckerna är ungdoms böcker som handlar om Annika, hennes adopterade lilla syster Bettina, deras vänner och allt omkring stallet. Dessa böckerna fick mig att tycka om att läsa. Jag har och har läst alla utom en som jag inte kan hitta. Den heter Annikas ridskola, har du den och kan tänka dig att sälja den så skulle jag bli jätte glad om du ville höra av dig till mig. Eller om du bara har läst den så vore det också väldigt kul om du hörde av dig så att jag fick veta vad den handlar om. Böckerna om Annika är mysigt skrivna och skildrar stalltjejers liv i stallet i Östervik. Flera av personerna har ovanliga och roliga namn, jag tycker att en del av dem är fina. Några av dom ovanliga namnen är Bettina, Starke, Trixie och Viking. Detta är en serie som jag verkligen känner igen mig i så om du också läst den och gillar den så snälla- maila mig.

 


RYTTARE

Boken är skriven av Jilly Cooper och handlar om Englands ryttar elit. Fast alla personerna i boken är påhittade så det är inte Englands riktiga hoppelit. Detta är den längsta och en av de bästa böcker jag läst- det känns som att läsa en lång snaskig såpa. Först när jag började läsa boken var det mest på skämt eftersom utsidan såg "spännande" ut. Jag hade bara tänkt läsa första kapitlet för att se om den var lika snuskig som utsidan vitnade om. Men Jag blev fast och läste klart hela boken. Det var inte fullt så mycket sex som jag trott- ungefär som i vilken såpa som helst. Såg filmen efter att jag läst boken- den var INTE lika bra. En stor besvikelse. Så se inte filmen utan LÄS boken. Den är utgiven 199_.


Patricia D Cornwell´s Deckare

Jag har läst alla hennes deckare som blivit översatta till svenska. Hon skriver om rättsläkaren Kay Scarpetta som utreder mordfall tillsammans med polisen Pete Marino och systerdottern/dataproffseet Lucy. Hennes böcker är väldigt spännande och dom gör så att man sträckläser i flera timmar eftersom dom är så svåra att lägga ifrån sig. Patricia har och skrivit andra böcker, bland annat den underbara Getingboet som handlar om stentuffa polischeften Virgina West, polisjournalisten Brazil och den högsta polischefen Judy Hammer. Patricia är feminist vilken läser igenom väldigt tydligt i hennes böcker eftesom alla hjältarna är kvinnor- det är det som gör dem så bra.

Har du inte läst om Kay, Virgina och alla andra än- så GÖR det.

http://PatriciaCornwell.com

 


mailto:nalledin@xfilesfan.com

 

Senast uppdaterad: 1999-02-28

Sök efter: