Hoi,

Fijn dat je het gevonden hebt! Ik zal me gelijk maar even voorstellen. Ik ben Roelof Smeding, 20 (en een half) jaar oud en ik woon in de regio Rotterdam. Ik werd depressief rond november 1998, en ben nu op de weg terug naar een normaal leven. Depressief is misschien niet helemaal het goeie woord, want er waren nog meer dingen en ik ben (succesvol) in behandeling met antipsychotica. Maar het voelde als een depressie.

Toen ik je berichtje op Achterklap las, voelde ik het gewoon als mijn plicht om erop te reageren. Dat gevoel dat je beschreef herkende ik gelijk; ik heb heel veel van die avonden gehad, ook al heb ik mezelf niet vaak verwond. Wel een paar keer maar niet zo ernstig, het zijn meer gewoon oppervlakkige wonden.

Dit is dus mijn homepage over mijn ervaringen toen ik depressief was / ben. Dat het mijn eigen homepage is, durfde ik niet op Achterklap te zetten want ik was bang dat ze dat niet zouden plaatsen.

De pagina's zijn een beetje verouderd; het verhaal achter de site moet ik bijvoorbeeld binnenkort een keer helemaal veranderen, omdat het inmiddels een beetje achterhaald is.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Als ik iets voor je kan doen, bijvoorbeeld ervaringen uitwisselen of wat dan ook, mail me gewoon even! Mijn e-mail adres is posthuman49@hotmail.com. Wees vooral niet verlegen, ik vind het fijn om ervaringen uit te wisselen en ik hoop dat ik je op de één of andere manier kan helpen (maar voel je niet verplicht tot iets). Toen ik in het diepste van mijn depressie was, waren er ook mensen via internet die me op de been hielden dus het kan best wel helpen.

Ik hoop iets van je te horen, maar nogmaals, voel je niet verplicht.

~Roelof