Ik ben 100% hetero (voor zover je dat voor 100% kan zijn...) maar ik wil even zeggen dat ik alle homoseksuelen / lesbiŽnnes / biseksuelen / transseksuelen enz. volledig steun in hun strijd tegen vooroordelen als die van de paus.  

Om mijn betoog te beginnen zal ik eerst de titel van dit bericht uitleggen: dit is uit het nummer "1996" van Marilyn Manson; mijn interpretatie van dit nummer is dat het een parodie is op de bekrompen ideeŽn van de "anti-people"; de paus is zonder twijfel ťťn van de mensen die in dit nummer op de hak worden genomen. En terecht. (In de zin die de titel van dit bericht vormt, "parodiŽert" Marilyn Manson dus de paus (parodiŽren = iets belachelijk maken door het te imiteren en daarbij de nadruk te leggen op de slechte en belachelijke kanten, bijvoorbeeld wat in het tv-programma Ook Dat Nog gedaan wordt, vaak met ambtenaren).  

Als je vandaag de dag de krant leest, en dan met name het buitelands nieuws (maar het binnenlands nieuws blijft ook niet achter), lees je de gruwelijkste berichten. Zoveel mensen op de wereld lijden pijn, lichamelijk danwel geestelijk, door de bekrompen ideeŽn van anderen. Op 99% van de aarde worden mensen gediscrimineerd, gepest, geminacht of zelfs veroordeeld op grond van dingen waar ze niets aan kunnen doen. Deze dingen zijn bijvoorbeeld afkomst, huidskleur, godsdienst of... je raadt het al... seksuele voorkeur. Kijk naar wat er gebeurt op de Molukken. Of in Noord-Ierland. In landen als Iran gebeuren deze dingen volgens mij dagelijks (met name homo's zijn hier nogal de klos, om het maar eens zo te zeggen), alleen dit haalt gewoon niet eens meer het nieuws omdat het zo gewoon is geworden. En bovendien durven veel mensen daar niet uit te komen voor homoseksuele gevoelens, gewoon uit angst voor represailles. Bij het woord represailles bekruipt mij een gedachte: het voorvoegsel "re-" lijkt erop te wijzen dat ze "teruggepakt" worden, oftewel bestraft worden voor iets wat ze gedaan hebben. Maar WAT hebben ze dan gedaan? Ze vallen op mensen van hetzelfde geslacht! O jee! Ik zie niet in wat mensen hieraan kunnen doen.  

Kijk eens naar de Verenigde Staten. Homoseksuelen worden daar soms op de gruwelijkste manieren vermoord door "potenrammers." Beste meneer de paus, is dit niet hetzelfde als wat nu op de Molukken gebeurt? In die gevallen in de VS gaat het om s