Zwaagwesteinde

Zwaagwesteinde, begin zonder einde, het dorp waar ik geboren ben. Wat zou ik zijn zonder jou, er is geen plaats zoals jij die ik ken.

Jij bent voor mij de Parel van het Noorden, waar voor mij 't geluk begon. Hoe mooi mijn jeugd daar was, is bijna niet te verwoorden. Dat ik dat allemaal beleven kon!

Zwaagwesteinde, wat ik jou ben verschuldigd is niet te betalen in goud of zilvergeld. Jij liet mij groeien en ook bloeien, ik koesterde jou als mijn grootste held.

De Mieden en de molen, het sportveld en de Wieken, alles wat je had gaf je aan mij. De ijsbaan en de Zwemmer, oh wat maakten ze mij blij.

Een dorp in de Friese Wouden met een roemrucht verleden, dat spreekt van vreugde en van leed. Jouw inwoners hielden niet van dat benauwde, ze trokken geregeld de wijde wereld in, ze moesten wel - ze hadden het immers niet breed!

Zwaagwesteinde, jouw handelsgeest en onderneming is bij elke Fries bekend. Maar ook ver buiten Frieslandse dreven werd jouw roem en rucht verspreid, met hondenkar, fiets en later de auto werd wijd en zijd met allerlei handelswaar gevent!

Daarom hou ik van jou, mooi Zwaagwesteinde, het dorp waar ik geboren ben, daarom blijf ik je altijd trouw, van begin tot einde, zolang ik leef en ik jou ken.

Op dat dierbaar plekje grond, waar ook eens mijn wiegje stond, heb ik alles meegemaakt, wat ook nu mijn hart nog raakt. Ik heb mijn jeugd daar doorgebracht, beleefde daar mijn grootste kracht. Verrichtte daar mijn meeste werk, samen groeiden wij heel sterk. Ik hou van jou, mooi Zwaagwesteinde, voor eens en voor altijd!

17-02-1981 Pieter Oegema


Terug
Email: oegemap@hotmail.com
Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!