KSMB

KSMB var , Mikael Alonzo (sång), Steppan Guiance (sång), Johan Johansson (trummor, kör), Peter Ampull Sjölander (gitarr, kör), Guld-Lars (gitarr, kör) Magnus Ulvesjö (bas, gitarr, kör), Johnny Sylvan (gitarr, sång, kör) och Mats Nilsson (bas, piano,kör).

KSMB startade 1977 och hette då "Skärholmens Punkensemble" och var 13 st (det var 4 gittarister och det var folk på smatterpinnar, skedar, och på såg och så var där en hel del sångare) efter första spelningen bytte dom till KSMB anledningen till detta var att dom körde en dansbands början när dom började sina konserter (dum.da-dum-da-dum, hej och välkomna till kvällens konsert! EN, TVÅ, TRE, FYRA!!! och sen körde man "god save the queen" fast i egen version "god save Fälldin i och med detta tog dom ett dansbands namn (Kurt Sunes Med Berits)även om det fanns många historier om vad det värkligen betydde(kuken sitter mellan benen). KSMB hade två sångare (Mikael Alonzo och Steppan Guiance), och skapade därför en mäktig utsida till deras basiska punkrock. Nästan all musik skrevs av trummisen Johan Johansson.

Musiken utvecklades snabbt från basiskt till hastig 1977-stils-punk på split-skivan Bakverk 80 och deras fullängds skiva, till mognare men skrikigare punkrock på rika barn leka bäst, som slutade med en otrolig live inspelning på deras sista gigg. KSMB är och var sveriges bästa punkband (jag vet att jag kommer få mycke reaktioner på detta uttalande många kommer väl att tänka Ebba Grön men Ebba var jämt så jävla seriösa KSMB hade altid glimten i ögat, tog det inte så jävla allvarligt).

Efter en splitring gick Mikael Alonzo tillbaka till det mer punkiga bandet Stockholms Negrer, som fortfarande existerar. Johan Johansson spelade i en massa olika band,ex John Lenin Och Strindbergs.

1992 bestämde sig en del från gamla KSMB att börja spela lite tillsamans igen, och innan någon viste ordet av började de även att skriva nya låtar, spela in en ny skiva och turnéa. Men när många av ursprungs medlemmarna saknades, bla Johan Johansson blev de "ganska" dåliga och det mesta sög. läs nedan varför jag bojkottar nya KSMB

Steppen guiance om anledningen till varför KSMB startades (1977): Anledningen till att vi startade var att vi tyckte punkare var rätt fåniga typer, då var det en massa nassepunkare som höll på med hakkors och grejer. Vi gjorde en parodi på punkare, då skulle micke och jag sjunga, johan fick inte spela trummor för han kunde spela, han fick spela gitarr istället. Ur detta skojet bildades vi, det var aldrig meningen att vi skulle bli ett punkband det bara blev så, även om vi aldrig velat kalla oss för punkband, vi har altid skrivit vrålrock.

detta citat var hämtat ur tidningen "benzine" i denna fanns också att läsa Ulkes kommentar till KSMB's återsamling efter att han själv blivit anklagad för att bara göra musik för pengarnas skull, att jag tar med detta kan verka konstigt då det är negativa saker som sägs här om KSMB och inte positiva men kom i håg det handlar om nya såkallade KSMB inte om det riktiga KSMB.

ULKE: jag kan tala om att "ett av sveriges mest intressanta band KSMB" verkligen spelar bara för pengarnas skull. Anledningen till att dom inte har haft så många spelningar som dom kunnat haft, är att dom tog mellan 50 000 å 100 000:- för en spelning. Nu har väl lyckligt vis många av arrangörerna förhandlat ner priset för överhuvudtaget kunna boka dom. Å anledningen till att knappt några av orginalmedlemmarna är med, beror på att vissa inte ställde upp på att va med 'bara för pengarna' och jag vet i allafall ett skivbolag som tackade nej när "nya"KSMB letade efter nån som ville ge ut den påtänkta skivan, på grund av det kommersiella syftet