Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Hoitajaksi?/HoitajilleEnsiksi pari sääntöä:
-Yhdelle hevoselle vain yksi hoitaja.
-Yhdelle ihmiselle vain yksi hoitsu, jotta hän jaksaa hoitaa sitä huolella :).
-Olisi hyvä jos hoitaja kävisi ainakin kerran viikossa.
-Jos hoitaja ei ole käynyt yli kuukauteen ilmoittamatta meille ettei pääse, saa hän armotta "potkut".
-Sunnuntai on lepopäivä, silloin EI ratsasteta (tai ajeta, juoksuteta jne.)!
-Päivässä saa ratsastaa kork. 2 h, ajaa 1 h tai juoksuttaa 1 h, myös talutella saa n. 1 h...

Jos hyväksyt sääntömme ja olet valinnut mieluisen hoitsun, mailaa: amitie_@email2me.net ja ilmoita meille nimesi (voi olla joku keksitty, jos et halua "esiintyä" omalla nimelläsi :)), sähköpostiosoitteesi ja halutun hoitohevosen nimi.

Miten hoidan?
Hoitajat tekevät itse hoitopäivis sivunsa expageen, tai jonnekkin muualle (jos et vielä osaa, niin mailaa meille ja neuvomme x]). Sinne kirjoitat kuvitelluista päivistä hoitsusi kanssa; mitä puuhailitte, miten hoitsusi käyttäytyi ym. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon tallin päivärutiinit ja säännöt. Ei saa myöskään keksiä mitään sairauksia, ylimääräisiä tunteja tai kisoja, tai varsoja. Alkuun olisi hyvä laittaa päivämäärä. Tässä yksi esimerkki (entisen tallin hoitajan, Jonnan tekeleitä x]):

3.1 2002 Moi! Tänään hain ensin Rallin laitumelta ja harjasin sen ooiiikkeeiiinn hyvin!Sitten laitoin sille varusteet ja lähdimme maastoon. Laukkasimme oikein lujaa, eikä Ralli olisi millään halunnut pysähtyä...Rämmimme lumihangessa, kiipeilimme ylämäkiä ja molemmat nautimme!Lenkistämme tuli reilut 2 tuntia. Loppumatkan kävelimme pitkinohjin. Tallipihalla taluttelin sitä 10 minuuttia. Sitten otin siltä varusteet, juotin sen ja laitoin loimen. Annoin sille suuren kourallisen rusinoita, ennenkuin päästin sen laitumelle. Puhdistin sen karsinan, sekä ruoka- ja juomakipot, harjat ja pesin sen satulahuovan. Sitten lähdin kotia kohti. TV: Jonna ja Rallukka

Hoitajien tehtävät:
-Liikuttaa hoitsuaan monipuolisesti. Maastolenkki kerran tai kaksi viikossa virkistää varmasti molempia.
-Harjata hyvin ja putsata kaviot huolella.
-Putsata varusteet, myös harjat ja pestä loimet ja satulahuopa aina tarpeen tullen. Myös riimu olisi hyvä pitää puhtaana.
-Huolehtia hevosen loimittamisesta ja tarhauksesta.
-Ilmoittaa jos hevosen kengityksessä tai terveydessä esiintyy jotain ongelmia.
-Halutessaan huolehtia ruokinnasta (mikäli haluaa, täytyy ilmoittaa meille).

Erikseen...

Tammoista:
Jos tamma on kantavana, ilmoitamme siitä sähköpostitse. Tamma on kantavana 2 viikkoa. Ensimmäisellä viikolla voi liikuttaa normaalisti, mutta tokan viikon alussa voi tehdä vain esim. lenkki maastoon käynnissä. Loppu viikosta vain taluttelua. Seuraava viikko siitä (kun varsa on syntynyt) on imetysviikko ja tämän jälkeen varsa vieroitetaan. Imetysviikon jälkeen täytyy liikuttaminen aloittaa varovasti, mutta jo loppu viikosta voi ruveta liikuttamaan ihan normaalisti.

Oreista:
Orien kanssa ei ole suositeltavaa mennä muiden orien, eikä tammojen lähelle. Maastoon on suositeltavaa lähteä yksin, ihan vain turvallisuus syistä.

Kisahevosista:
Kisahevosilla on erikseen kisaajat ja hoitajat. Kisaajat hoitavat treenauksen ja tietenkin kisaavat niillä. Hoitajat käyvät kisoissa mukana auttamassa jne. ja hoitavat hevosen treenien/ratsastuksen jälkeen. Hoitajat eivät siis yleensä ratsasta, ellei toisin sovita kisaajan kanssa.

Olet lämpimästi tervetullut hoitamaan Le Manoir de l'Amitié:hen!
kuva: © Stutteri Højlund, tausta: © Ritva Väänänen