Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Kutsumanimi: Kuuppa
Syntynyt: 2.4.2003 (15 v.)
Rotu: suomenhevonen
Sukupuoli: tamma
Säkäkorkeus: 153 cm

Kasvattaja: Ratsutila Purppura
Omistaja: Ida L. (linnes@jippii.fi)

Ko HeA, Re 110 cmo
painotus kenttäratsastuksessa

i. Tähkäpään Kullervo
sh, rt 150 cm

e. Aurinko
sh, rn

Ostin Kuupan suoraan Purppurasta joskus keväällä 2003. Sotkuja oli aluksi jos jonkinlaisia, tamman kuljettaminen oli vaikeaa ja papereita ei meinattu saada kuntoon sitten millään. Ostin Kuupan jopa erilaisella suvulla kun sillä oikeastaan olikaan. ;)
Marjo sai lopulta sitten kaiken kuntoon ja tamma uuteen kotiin Linneen. Kuuppa järjesti heti alkuun oman näytöksen hyppäämällä vinoon lastaussillalta ja tutustumalla itse, vapaana uuteen ympäristöön. Aidat piti laittaa uusiksi, koska Kuuppa tuli niistä läpi aivan helposti. Ajan myötä Kuuppa on kyllä tasoittunut, eikä ole enää samanlainen murheenkryyni kuin aikaisemmin.

Luonteeltaan Kuuppa on pieni iloinen säheltäjä. Se on myös perinyt osan isänsä ongelmanaiheutuskyvystä ja jääräpäisestä luonteesta. Aikamoinen riskitapaus siis…
Kuuppa on useimmiten hyvin iloinen ja aurinkoinen tapaus, mutta armottoman huolimaton. Se toheltaa itsensä aina kaikenlaisiin typeriin tilanteisiin, mutta houkan tuurilla selviääkin useimmiten niistä pelkällä säikähdyksellä.
Välillä tuntuu, ettei Kuuppaa ole varustettu minkäänlaisella itsesuojeluvaistolla ja se menee mistä vain yli/ali/läpi. Jääräpäinen se on ja varustettu Suurella Suomalaisella Sisulla, tyyliin periksi ei anneta ja mennään vaikka läpi harmaan kiven. (Laitumien aidoista poistuminen onkin hyvin suosittu aktiviteetti.) Mainio kenttähevonen siis. ;)
Kuuppa onkin ihana, pettämätön ja reipas kisakaveri, sekä mitä mainioin luotettava ystävä.

Hoitaessa Kuuppa on parasta sitoa kiinni, muuten se pyöriskelee, sekä pureskelee kaikkea mahdollista. (hihoja, harjoja, hiuksia…) Kun sen sitten pistää seinään kiinni tamma osaa seisoa ihan kauniisti ja ongelmitta. Pitkän harjaustuokion aikana Kuuppa torkkuu rentona ja ottaa kaiken irti huomiosta. Muutama napakka jalantamppaus saattaa tulla mahan alta harjattaessa, mutta muuten saa kapsuttaa ja rapsuttaa ihan mistä lystää ja miten lystää. Hoitajien suhteen Kuuppa ei ole tarkka, se pitää kaikenlaisista ja kaikenkokoisista ihmisistä.

Ratsastaessa Kuuppa on hyvin taipuva, kovasti eteenpäin pyrkivä hevonen joka, kuten edellä sanoin, ei juurikaan ajattele esimerkiksi mistä pusikosta on turvallista mennä ja minkä kokoisten esteiden yli voi hypätä. Suustaan se on hyvin, hyvin herkkä ja sitä on ratsastettava silkkihansikkain.
Kuupalla on hyvin suuret luulot itsestään ja se hyppäisikin vaikka minkä kokoisia esteitä, ajattelematta olevansa pötkön mallinen 153 senttinen suomenhevonen. Esteradoilla mennäänkin korkealta ja mahdollisimman kovaa. :)
Kuupan bravuureihin kuuluu myös suuret ja muhkeat ilopukkisarjat, sekä vauhdikkaat laukkaspurtit.
Kouluradalla mennään kun omistaja kerran pyytää, eihän tuossa nyt viitsi vastaankaan panna. Nyt kun treenataan oikein paljon, niin ties vaikka millainen kouluponi tästäkin tulee! :)

Kuuppa on ongelmaton lastata, sen mielestä on niin hauska lähteä ”uusiin seikkailuihin” että se suorastaan pomppii traileriin.
Kengittäjän pihdeissä seisotaan, koska kengittäjä on Kuupalle opettanut kuinka käy tottelemattomille poneille.
Eläinlääkäriäkin tamma sietää, kunhan lääkäri kohtelee sitä reippain ottein. Hissutelevat ”pieneläinlääkärit” jotka käyttäytyvät arasti ovat Kuupalle todellinen hermostumisen aihe ja sillon ei tule edes yhdestä rokotuksesta mitään, parhaimmassa tapauksessa tamma menee ihan sekaisin. Outoa.

Tälläinen on meidän Kuuppa, rakastakaa! :)Tähkäpään Kullervo RL Tähden Musketti Ukkosmyrskyn Amorilla
Tähdenlento
Liinun Haltiatar Kulkurin Valssi
ktk III palk.
Liinun Ruiskaunokki
Aurinko VIR MVA Ch E.N. Tornado Pörri
Tuulen-Vire
VIR MVA Ch Annina --
--


Lisäksi suvussa mm. Aurinkorannan Avanti (ktk III palk.), Aurinkorannan Aamurusko (Ch, ktk III palk.), Liinun Trilleri jne.

Kuupan jälkeläiset:
t. LS Silmu (i. Viljamäen Sälisteri)
o. LS Okko (i. LS Paju)
o. LS Piirto (i. LS Paju)Kilpailutuloksia:
Kuuppa on sijoittunut tai voittanut yhteensä 16 kertaa, enimmäkseen este- ja kenttäratsastuksessa.
Kaikki kilpailutulokset siirtyivät omalle sivulleen.