Kuvat: Akhal Texas

Kutsumanimi: Ivane
Syntynyt: 2.10.2003
Rotu: akhal-tekke
Sukupuoli: tamma
Säkä: 155 cm
Väri ja merkit: rt

Kasvattaja: Ivan Kaaz, Venäjä
Maahantuoja: Linne's Stud
Omistaja: Oona K. (linnes@jippii.fi)
Ko HeA, Re 100 cm
Ivane tuli minulle syyskuussa 2004, sillä halusin Gin Milenalle samanrotuisen kaverin ja ennen kaikkea toisen tekketamman itselleni. Kohdistin etsintäni itärajan taakse, eikä mennyt kauaakaan kun sopiva tamma löytyi Ivan Kaazin hevossiittolasta. Tamma oli kerran varsonut ja hyvin koulutettu, luonteeltaan varsin rauhallinen kaunis ruunikko. Paperit pyöriteltiin kuntoon ja tamman matka alkoi samantien. Viimein syyskuussa se saapui sateiseen Suomeen, aluksi Linne's Studiin ja matkasta toivuttuaan yksityiseksi --.

Ivane on todella fiksu ja kiva tamma. Se on sellainen "maailmaa nähnyt", rauhallinen ja kuitenkin sopivasti säpäkkä ratsastettava. Kasvattaja kertoi sen olleen nuorempana melko oikukas ja neitimäinen tapaus, mutta ajan siloitelleen tamman luonnetta juuri sopivasti. En kauhean tarkasti tiedä sen menneisyydestä Venäjällä, mutta veikkaisin että se on kiertänyt jonkun verran myös kilpailuja.
Vesikarsina, kuljetusauto, eläinlääkäri - kaikki sujuu ok ja ongelmitta.

Ratsastaessa tamman kavioista löytyy kipinöitä. Se kulkee hyvin kentällä helpon A:n asiat ja on välistä varsin näytäävänkin näköinen ryhdikkyydessään. Tammaa saa kuitenkin jumpata kunnolla ennen kuin se alkaa vähääkään kokoamaan itseään. Eteenpyrkimys on kuitenkin kohdallaan niin koulussa kuin esteilläkin, jotka ovat enemmän tamman omaa alaa. Olen laittanut Ivanen koulutustasoon pyöreästi tuon metrin, vaikka kyllähän se varmasti enemmänkin hyppäisi. Mitään ihme temppuja en kuitenkaan tamman kanssa tule yrittämään, jos se vaikka keskittyisi enemmän hyvien varsojen tekoon.Ivan Auren
at, rn 155 cm
Yurin Costica
Ivane Dorin
Ivane Jan Ivan Liviu
Mazonn Mircea
Ivane Marushka
at, rt 152 cm
Ivan Serban Tudor
Ivane Rica
Vasile Gheza
Dorin Costi


Ivane Mavran sukutaulu on ainakin kolmanteen polveen asti asunut Kaazin siittolassa ja olleet hänen isänsä tai isoisänsä hevosia. Muutamat niistä ovat menestyneitä paikan ulkopuolellakin, Ivane Mavran isä Ivan Auren on menestynyt niin näytelyissä kuin esteratsastuskilpailuissakin. Emän isä Ivan Serban oli hyvin käytetty oli ennen kuolemaansa ja on toivottu hevonen sukutauluissa vieläkin. Hyviä tammaperiyttäjiä on kolmas polvi täynnä, mm. Ivane Dorin, Mazonn Mircea ja Ivane Rica.

Jälkeläiset:
t. Nikita (i. Gin Hlinka)
o. Sputnik (i. Gin Boris)Kilpailutuloksia:
  • 2.11.04 Tiiterin Talli KRJ He C 22/42
  • 20.10.2004 Talli Tyrsky kenttäkisat, ko He C / re 80cm / me 80cm 10/16
  • 10.10.2004 Talli Tyrsky kenttäkisat, ko He C / re 80cm / me 80cm 16/16

  • Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!