Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Wingacita Kite


Wingacita Kite FWBt-118
Kutsumanimi: Inga
Syntynyt: 24.12.2002
Säkäkorkeus: 164 cm
Rotu: FWB (suomalainen puoliverinen)

i. Rockie's White Ghost
(RG Two Turns - Fight Kite xx)

e. e. Moonstar's Sweet Lover
(BW Charmed - Patricia)

Om. 50% Elina K. 50% Oona K.
Kasv. Vilma S.
Koulutustaso: ko HeA re 110 cm

Kotitalli:
Linne
Rekisterinumero: FWBt-118, Inga on rekisteröity FWB-yhdistyksen tammarekisteriin.

PÄIVÄKIRJA
Inga saapui Linneen kesäkuussa 2003. Etsin itselleni lahjakasta estepuolen tammaa, uutta kenttätähteä vanhojen jo hiipuessa. Olin päättänyt että etsin sitä sopivaa niin kauan kuin löydän, mutta onneksi kauan ei tarvinnut hakea. Kraftenissa oli myytävänä nuori hyppytamma, jonka sukukin oli komeaa katsottavaa. Ostin Ingan ja kilpailinkin sen kanssa jonkin verran. Tammikuussa 2004 puolet tammasta siirtyi Elinan omistukseen. Käytännössä katsoen tämä tarkoitti sitä, että meillä oli nyt henkilökohtainen sponsori, joka mahdollisisti reissaamisen pitkin maita ja mantuja.

Luonteeltaan Inga on nti nippanappa. Se on tuima ja periksi antamaton hännänhuiskija.
Inga huitelee aivan omissa maailmoissaan ja sen pilvilinnoihin pääsee vierailulle vain harva. Monia ihmisiä se kohtelee kuin ilmaa ja ne toiset ovat sitten Ingan henkilökohtaista omaisuutta jotka ovat tehty vain hoitamaan Inkeriä.

Hoitaessa tamma on asiallisen viileä. Se ei ota järin paljon kontaktia hoitajaansa, seisoskelee vain välinpitämättömästi tallin tapahtumia seuraillen ja huulet lerpattaen. Inga on herkkä ja nuorempana se oli todella säikky nopeille liikkeille ja koville äänille. Ikä ja kokemus on tuonnut huimasti viisautta, rohkeutta ja luottamusta ihmiseen, mutta Ingaa voi pitää normaalihevosta tarkkaavaisempana ja kenties vähän säikympänä. Välillä Ingan viileys sulaa ja se saattaa viettää pitkän tovin puhaltelemalla hiuksiin ja haistellen. Vieraisiin ihmisiin Inga suhtautuu edelleen varauksella.

Kaikki perustoimet; harjaus, kengitys, lastaus ja pesu sujuvat ongelmitta, kun vain muistaa itse pysyä rauhallisena. Kiireessä tai vihaisena ei kannata alkaa Ingaa hoitamaan, silloin mistään ei tule mitään. Harjauksesta tulee hippaleikki pitkin karsinan seiniä ja pesupaikalla saat märäksi vain itsesi.

Laumassa Ingasta kehkeytyi poikien päät kääntävä oikukas neiti. Varsinkin kiimojensa aikana se käyttäytyy "ääritammamaisesti" ja pistää ruunienkin päät pyörälle.
Keksin kuoltua siitä tuli laumansa armoton matriarkka, joka pitää pilkuntarkasti huolta siitä, että kaikki tietävät kuka on johdossa. Välillä on kyllä myönnettävä sen olevan vähän turhankin virkaintoinen, mutta aivan loistavaa seuraa laumasääntöjä etsiville nuorille hevosille.

Ratsastaessa Ingasta sitten löytyy sitä potkua. Tamma on kuin kotonaan estekentällä ja siitä tulee jokaisen liikkeesi rekisteröivä superhyppääjä.
Tämä tekee tammasta myös hyvin vaativan ratsastettavan, sillä se todella rekisteröi jokaisen apusi - virheellisenkin.
Inga on suustaan todella herkkä ja epävakaalla kädellä sen saa lähes sekapäiseksi. Ohjasotteiden, niin kuin muidenkin apujen tulee olla reippaita ja selviä, välissä pitää muistaa olla hiljaa. Tamma toimii näin todella hyvin ja tanssahtelee kouluohjelmatkin oikein kauniisti läpi.

Maastossa Inga arkana johtajatamman aina ymmärettävästi hieman enemmän varuillaan ja niin saa olla ratsastajakin.
Mm. autot ovat näiden kaikkien vuosienkin jälkeen erittäin epäilyttäviä ja niitä on vähintäänkin toljotettava epäilevästi. Kohtausta kaarat eivät auheuta, jos menevät asillisesti ohitse.

Inga on siis vallan reipas ja viehkeä otus, jonka tulevaisuuteen kuuluu nyt kilpailuista rauhoittuminen ja varsinaiseksi siitostammaksi ryhtyminen.
Rockie's White Ghost
fwb
RG Two Turns (ktk II palk.)
fwb, tprn 172 cm
Ko Va B, re 150cm
Alté
trak, km
Olympica(ktk I palk.)
oldenburg, rt 168cm
Fight Kite xx
xx
Nasgent xx
Foght Winter xx
Moonstar's Sweet Lover xx
xx
BW Charmed xx
xx, km 174 cm
Ko HeA, re 130cm
Charisma xx
xx
Zusan xx
xx
Patricia xx
xx, rn 177cm
Ko HeA, Re130cm
Poyson xx
xx
Kratakoa xx
xx


Ingan jälkeläiset:
t. Wichita Linne (i. KWB Alexander)
t. Wera Linne (i. Hellriser)
t. Wanda Linne (i. Angel's Dream Keys xx)

Ingan suku on ihan ok, emä on Moonstar's Warmbloodin kasvattama Moonstar's Sweet Lover, joka vaikutti aikoinaan Vilmalla Tähkäpäässä ja nyttemmin kuulemma kuollut. Tamman takaa löytyvät kenttähevoset BW Charmed ja Patricia.
Isän puolelta löytyy sitten suuriakin nimiä ja todella hieno isälinja, i. Rockie's White Ghost ii. RG Two Turns iii. Alté. RG Two Turns on kantakirjattu II-palkinnolle ja oli aikoinaan hyvä hyppyori. Alté ei kummemmin esittelyitä kaipaa, yksi ehdottomasti virtuaalimaailman tunneituimmista oreista. Alté kilpaili menestyksellä korkeita esteluokkia ja jätti todella paljon ja todella hienoja varsoja. Iie. on myös huipputamma, oldenburg Olympica joka on kantakirjattu I-palkinnolla.


©©
Kilpailutuloksia:
Inga on sijoittunut tai voittanut yhteensä 25 kertaa, enimmäkseen este- ja kenttäratsastuksessa.
Mainittavimmat tulokset ovat 2004 KERJ Kevätmestaruus viides, HuRi kevätmestaruus 2004 kolmas ja tietysti ensimmäinen sijoittuminen koulukilpailuissa lokakuussa 2003 jolloin ymmärsin allani olevan varsinainen kilpahevonen.
Kaikki kilpailutulokset siirtyivät omalle sivulleen.