سمينار حل مشکلات معلولين در کابل

هدف از برگزاری اين سمينار ارايه خدمات بهتر به معلولين افغانستان است
هدف از برگزاری اين سمينار ارايه خدمات بهتر به معلولين افغانستان است

خالد انصاری درکابل

نخستين سمينار سراسری حل مشکلات معلولين و مجروحان به ابتکار وزارت امور شهدا و معلولين دولت انتقالی افغانستان و همکاری سازمان ملل متحد و موسسات خيريه غير دولتی درکابل، پايتخت افغانستان، برگزارشده است.

در مراسم افتتاحيه اين سمينار کريم خليلی، معاون دولت انتقالی افغانستان، برخی از رجال سياسی وجهادی افغانستان و شماری از کارکنان سازمان ملل متحد شرکت کردند.

در اين سمينار سه روزه همچنين روسای ولايتی وزارت امور شهدا و معلولين و کارکنان سازمان های خيريه بين المللی که در جهت بهبود وضع معيوبين کار می کنند، گرد هم آمدند.

يکی از اهداف اصلی اين سمينار تشکيل حوزه هايی است که خدمات کمک به معلولين در آن متمرکز شود.

تا ولايات همجوار که شرايط بهتر ترانسپورتی با آنجا داشته باشند با اعزام معلولين جهت احيای جسمانی از آن استفاده مزيد نمايند.

محمد عارف، مشاور وزارت امور شهدا و معلولين، که در ادامه کنفرانس سخنرانی می کرد گفت شش حوزه خدماتی نظر به موقعيت جغرافيايی افغانستان تعيين شده است که مراکز آن در کابل، قندهار، هرات، مزارشريف ، تخار و جلال آباد می باشد.

به گفته آقای عارف، وزارت امور شهدا و معلولين دولت انتقالی افغانستان به منظور عرضه خدمات بهتر برای معلولين کميسيون ملی معلولين را پايه گذاری نموده است تا با موسسات دولتی و غيردولتی و سازمان های بين المللی خيريه که در زمينه خدمات به اين افراد کار می کنند بنياد هماهنگی ايجاد نمايد.

مشاور وزارت امور شهدا و معلولين همچنين گفت که آن وزارت در نظر دارد تا برای نابينايان و ناشنوايان و عقب ماندگان ذهنی زمينه های مساعد آموزشی را تهيه نمايد.

وی افزود بايد از طريق آموزشهای حرفه ای درآمد های اقتصادی معلولين تقويت شود تا خود بتوانند از طريق کار مصارف زندگی خود و خانواده خود را به دست بياورند.

دکتر فاروق، نماينده دفتر سازمان ملل متحد، در امور معلولين در کابل می گويد تا کنون سرشماری دقيقی از معلولين وجود ندارد، ولی بر اساس ارزيابی های محلی که صورت گرفته 4 درصد از مردم افغانستان را معلولين تشکيل می دهند.

با اين احتساب اگر جمعيت افغانستان را 24 ميليون فرض کنيم تعداد معلولين به حدود 1 ميليون نفر می رسد.

به گفته نماينده سازمان ملل متحد در امور معلولين عدم وجود يک حکومت مرکزی در گذشته، نبود هماهنگی ميان موسسات کمک دهنده و نداشتن يک سياست ملی در خصوص معلولان در جامعه باعث شده تا بيشتر از 80 درصد از معلولين نتوانند از خدمات ارايه شده بهره مند شوند.

دکتر فاروق می گويد تا کنون بر اساس برنامه های سازمان ملل متحد حدود 150 هزار معلول در 66 ولسوالی افغانستان از خدمات اين سازمان بهره مند شده اند.

نماينده سازمان ملل متحد افزود که بايد هر چه زودتر سرشماری دقيقی از معلولين صورت گيرد تا آن با استفاده از آن رقم کمک های بازتوانی به معلولين در سراسر افغانستان ادامه يابد.

علی گوهر، نماينده شورای معلولين، که خودش از معلولان است و در سمينار سخنرانی داشت مشکل اساسی معلولين در افغانستان را فقر اقتصادی خواند و گفت اين افراد بنابر تنگ دستی اقتصادی، فرزندان کوچک خود را برای کار به بازار می فرستد و يا خود دست به گدايی دراز می کنند.

اين سمينار در حالی برگزار می شود که هزاران معلول که بيشتر آنها به دليل جنگ های داخلی در افغانستان توانايی جسمانی خود را از دست داده اند در وضعيت مشقتباری به سر می برند و هر يک از آنها چشم براه کمک های بشر دوستانه از سوی جامعه جهانی و دولت افغانستان هستند.

Home Page | Special Reports | Contacts | Seminar or Event | Announcements | Pictures | Opinions | LINKS  to  NEWS | MUSIC | Open House