Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Konklusjon:

 

Jaja... Dette har jo vært et morosamt prosjekt... Men nå er det ferdig... That was it!!...

Etter å ha diskutert med gruppe 3 på ytrebygda skole (Christer, Mette og Mariell) om vi bør bruke genteknologi for å hindre sykdommer har vi kommet frem til følgende resultat...

Vi er alle enige i om at dette var et veldig vanskelig spørsmål. Og at det ikke er  lett å bli enig med seg selv om et svar på. Men vi prøvde så godt vi kunne... Vi synes det er greit å bruke det på enkelte sykdommer, men det må ikke gå så langt at vi bruker det på alle. Da vil ikke folk dø, og verden vil bli overbefolket. Vi vet ikke om kroppen tåler å bli tuklet for mye med. Det kan jo faktisk hende at det kan skape nye sykdommer som vi ikke kjenner til. Vi vil heller ikke at folk skal få velge hvordan egenskaper barnet deres skal få. Det er uansett bare de rike som har rå til dette , og da blir det jo enda større forskjell på fattig og rik. Hvis et barn blir skapt til å være klok, mens et annet ikke vil dette gjøre at det ene barnet blir mer vellykket enn det andre. Dette kan være med på å gjøre så hungersnøden vil ramme enda flere. I tillegg vil dette forandre på at hvert individ er unikt og spesielt, med sterke og svake sider.

 

Hvordan argumentene var

Som i alle diskusjoner kom det frem både bra og dårlige argumenter etterhvert... Her er noen eksempler på det vi synes er et bra argumenter: De som er funnet på atekst er bra. Grunnen til det er at de er såkalte "sikre kilder", men vi har jo ingen garanti... Vi har gjort litt research før vi kommer med argumentet, og det tyder på at vi tenker litt lenger. Andre gode argumenter er noen av de som vi har funnet opp selv...  De som er ganske logiske, litt morsomme, med spørsmål, de får motstanderen til å tenke seg om. Dårlige argumenter kom også opp...  Argumenter som man tydelig kan se at er lite gjennomtenkt er det ikke godt nok hold i. De får motstanderen til å miste lysten til å diskutere videre.

Tilbake