Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!


Inleiding: SEALS and COMMANDOS is een openluchtspel en is samen gesteld uit: Levendstratego, Smokkelaartje, Beren en Vlaggenroof, zodat iedereen die één van deze spelen leuk vind dit spel ook met plezier zal spelen .

Tijd: SEALS and COMMANDOS kan het beste 1 uur of 3 kwartier voor zonsondergang gestart worden, zodat het terrein goed verkend kan worden en "the mission" in het donker gespeeld moet worden.

Benodigdheden:

 • Explosieven (plastic Muntjes of andere kleine voorwerpen)
 • Twee pio-palen
 • Vier vlagen
 • Twee pio-touwen
 • Bewijskaartjes
 • Rangkaartjes
 • Vier enveloppen
 • Touwtjes (levensaders)
 • Minimaal 24 mensen + minimaal 3 leidingleden
 • Een groot bosgebied minimaal 500 meter doorsnede
 • Eventueel een schep

  Doel van het spel: Je rang krijgen en de Flag (vlag)van het vijandige team neerhalen en jouw Flag laten hijsen, zodat jouw team zal zegevieren.

  Het spel: Het spel bestaat uit twee delen.
  1 "the training"
  2 "the mission"

  Deel 1
  Tijdsduur: 1 uur

  Deel 1 is "the training" er zijn twee teams elk team heeft Commandos (aanvallers) en Seals (verdedigers). Alleen de Commandos hebben een levensader (touwtje) om hun rechterarm. Het team mag zelf uitmaken wie de Seals en de Commandos zijn.
  Er zijn twee posten voor elk team één (deze plaatsen zijn bekend bij elke partij). De Commandos moeten explosieven vanaf hun thuisbasis naar de vijandige basis brengen. Onderweg kunnen de Commandos belaagd worden door de Seals van het vijandige team. Als de Commando uitgeschakeld is doordat zijn levensader door een Seal doorgesneden of kapot getrokken is krijgt de Seal het explosief van de Commando, dit explosief kan worden ingeruild voor een bewijs dat te verkrijgen is bij de thuisbasis van de Seal als er drie explosieven zijn in geleverd (dus drie bewijzen) stijgt de Seal in rang en krijgt een vaan. Bij iedere drie explosieven die de Seal inlevert kan de Seal in rang stijgen deze rang komt pas aan de orde in deel 2.
  Als de uitgeschakelde Commando vlug terug gaat naar zijn thuisbasis kan hij nog gered worden en krijgt hij een nieuwe levensader.
  Bij ieder explosief die een Commando overbrengt naar de vijandige basis krijgt hij net zoals bij de Seals een bewijs en bij drie overgebrachte explosieven krijgt de Commando en ster, zo kan de Commando ook in rang stijgen.

  Deel 2

  Tijdsduur: tot er een winnaar is

  Deel 2 is "the mission" er zijn twee partijen elke partij heeft Commandos (aanvallers), Seals (verdedigers), één Boobytrap (soort bom) en één Flag (persoon met een vlag). Het team mag zelf uitmaken wie de Seals, de Commandos, de Boobytrap en de Flag zijn. Voor allebei de teams is een thuisbasis en er is één E.H.B.O. post in het midden van het terrein.
  Alle mannen hebben een levensader. Elk team sjort een Flag op een pio-paal en zet deze op een geheime plek waar hij rechtop moet worden gezet.
  De Commandos en Seals krijgen de rang die ze bij de training behaald hebben. De Boobytrap heeft geen rang en mag alleen verdedigen en kan alleen verliezen van een Commando met rang 1 ster, de commandos met rang 2 ster en/of hoger zullen niet langs de Boobytrap komen. De Flag kan zelf niemand aanvallen, maar kan behalve door vijandige Flag door iedereen gepakt worden.

  De Commandos moeten de Seals van het vijandige team proberen uit te schakelen, zodat de Flag de vijandelijke Flag weg kan halen en zijn Flag daarvoor in de plaats kan zetten (aan de paal vast pionieren ).

  Het uitschakelen van een Commando of Seal gaat als volgt: Je valt de vijandige persoon aan doordat je hem tikt.
  Dan laat je je rangkaartje zien zodat je kan kijken we er hoger van rang is, de hoogste van de twee mag de levensader van zijn tegenstander kapot trekken zodat hij een nieuwe levensader moet halen bij de E.H.B.O. post en dus tijdelijk uitgeschakeld is.
  De winnaar kan gewoon verder lopen.

  The winners:

  Er is een winnende team als de Flag de Flag van het vijandige team van de pionierpaal getrokken heeft en zijn Flag er voor in de plaats heeft gepionierd.
  Als de Flag van het vijandige team is uitgeschakeld moet hij zijn Flag afgeven en moet jouw Flag zijn Flag nog op de pio-paal van het vijandige team zetten. Dan heeft jouw team zijn "Mission" gehaald en is jouw team THE WINNER. Als de Flag van het vijandige team is uitgeschakeld en daarna jouw Flag wordt uitgeschakeld heeft er geen van bij de teams zegegevierd en is " the Mission"
  mislukt en heb je gefaald .

  Secrets:

  In het terrein bij The training kan je secrets vinden .
  Dit zijn vier enveloppen die heel goed verborgen zijn je zult deze ook alleen per toeval tegen komen. In deze enveloppen zitten 1, 2, 3 en 4 bewijzen in.
  Die enveloppe moet je zien te krijgen om vlug in rang te stijgen.
  Deze bewijzen kan je dan weer in wisselen bij je thuisbasis.
  Enveloppe 1 is makkelijk te vinden.
  Enveloppe 2 is moeilijk te vinden.
  Enveloppe 3 is bijna niet te vinden te vinden.
  Enveloppe 4 is niet te vinden.

  Overige regels:

  Er mag maar één explosief per keer overgebracht worden.
  Het is toegestaan dat een Commando door meerdere Seals gepakt wordt.
  Door de gunstige omstandigheden krijgen de Seals bij het begin van "the training" één Vaan.
  Je mag alleen aanvallen of verdedigen als je een levensader om hebt.
  Alleen de Flag kan geen nieuwe levensader halen de rest kan dat wel.
  De Flag hoeft de Flag niet zichtbaar te dragen Als de Flag van het vijandige team van de pio-paal getrokken is kan de Flag niet meer gepakt worden.
  De Seals en Boobytrap moeten minstens 20 meter van de pio-paal af zijn en mogen alleen als ze worden aangevallen binnen die 20 meter komen. The secrets mogen door Seals en door Commandos gepakt worden. Als een Commando zijn explosief over heeft gebracht kan hij ook de levensader van een Commando van het vijandige team kapot trekken, zodat hij zijn explosief kan krijgen en dus niet helemaal terug naar de thuisbasis hoeft om een nieuw explosief te halen de vijandige Commando moet wel meer dat 50 meter van zijn thuisbasis verwijdert zijn.
  Aangezien er in het leger alles precies op tijd moet zijn; kunnen er nadat er twee keer gefloten is en dus "the training" is afgelopen geen bewijzen meer ingeleverd worden. Als een Seal een explosief af heeft afgepakt moet hij dit meteen naar zijn thuisbasis brengen.
  De pio-paal moet rechtop staan en niet op de grond liggen.
  Bij "the Mission" mag de Flag en de pio-paal maximaal 25 meter van de thuisbasis verwijderd zijn, zodat het hoofd (de leiding) van de thuisbasis kan zien dat de Flag van het vijandige team gehesen is (de thuisbasis hoeft niet op dezelfde plaats zijn als in "the training"). Is er een gevecht tussen een Commando en een Seal dezelfde rang wint de Seal het gevecht.

  Verkrijgbaar:bewijskaartjerangkaartje
  CommandosvijandigebasisThuisbasis
  SealsThuisbasisThuisbasis