Det var en gång ett band...


historia

* Bandet bildades november 98. Då med namnet MDS(Moderater Dör Snabbt). Bandet bestod då av Jörgen på bas, Tobbe på gitarr, Jens på sång och Kristian var mest textförfattare. Miikka som då spelade gitarr och sjöng i bandet Epoxy som senare döpte om sig till Mint spelade trummor för dem ett par gånger. Sedan började en kille som heter Simon spela trummor. Det varade inte länge.

* Efter ett tag bytte bandet namn till Järndöd, sedan till Disattraktiv.

* Våren 99 gick Miikka seriöst med i bandet efter att Mint hade splittrats.

* Vår första spelning var sommaren 99 i Vita Huset där vi också repar. Den kvällen var det lite olika band som hade spelat, bl a ett grind band som heter Greed. Det var någon onykter människa som föreslog att vi skulle spela när alla andra band hade spelat. Det tyckte vi läst som en jävligt bra idé. Just då hade vi repat mycket på vår cover på Kraftwerks Das Model och vi tänkte att det skulle vara tufft att spela nåt annat än punk och hc på vita huset. Vi pratade lite med Stefan och han sa att vi bara skulle fixa våra grejer och så kunde vi spela när alla var färdiga. Vi ställde oss på scenen och började köra Das Model med odistade gitarrer. Alla fulla fjortispunkare kunde ju inte stå ut med detta så efter att tag kryllade det av såna på scenen och de stal micken och skrek saker som "Efterfest hemma hos mig!" och "Spela DS- 13!". Efter ett par låtar gav vi upp och gick därifrån. Man kan säga att vår första spelning var ett smärre misslyckande.

* Kalle går med i bandet och spelar ventilbasun.

* Vår andra spelning var nere i Tibblekyrkans källare. Basen stämde inte med gitarren, Jens glömde texterna och jag tappade bort mig hela tiden, men vi hade jävligt kul! Undrar om publiken hade lika kul... Jag skulle vilja säga tack till Anders, Emil, Helena och Ingela bara för att de kom och tittade på oss. Jag skulle tacka Micke och Johanna också men de bor inte så långt borta.

* Henrik går med i bandet och spelar trumpet.

* Vår tredje spelning inträffade 26/11/99. Jag vet inte riktigt om man ska kalla det för ett fiasko för att vi var tightare än nån gång förut, men vi hade nog förväntat oss mer och publiken satt bara där och var läskigt tysta. Micke "bobbo" pastorn skjutsade oss hela vägen till Knivsta och vi är evigt tacksamma för det. Tack så mycket! Fast alla var taskiga mot Miikka, Tobbe och Jens som var tvungna att sitta i bilen medans de andra sprang in på McDonald's och tog god tid på sig att äta sina McBongos. Så fick inte vi gå och äta på Sibylla. Lite irriterande men så är det om det är synd om en. Det här hände alltså på vägen tillbaka. Hur som helst, när vi kom fram visste vi inte riktigt vad vi skulle göra och alla kände sig nog lite nervösa. Vi hade ju ändå repat ganska mycket och låtarna svängde i replokalen. Sen var det dags för oss att inta scenen. Vi började med att slänga av oss kavajerna (vi hade alla kostym och slips) och sen satte vi igång. Ljudet var verkligen fel, men vi får skylla osss själva som inte soundcheckade alls. Alla såg lite frågande ut och kunde nog inte ta oss på allvar. Vi skämtade bort en del allvarsamhet också. Efter spelningen klistrade vi upp lappar som det stod "MAUS" på och addressen till vår hemsida.

* Fredagen den 7 april år 2000 var en stor dag för Maus! Det dar då bandet spelade på Runan, en lokal fritidsgård. Det var kvaltävling på rockbandskuppen, en tävling som anordnas varje termin av Runan. Som galna små möss smittade med rabies hade maus repat in två låtar till rockbands tävlingen: "Expect to last" och "Welcome". Innan Maus spelade en hel del band, t ex Aion, Reigneth, Outshine och de eminenta Untitled 1. Sedan besteg Maus scenen. Det måste ha varit en syn att komma ihåg i årtionden! Iförda svarta och röda kläder ställde de sig på scenen med sina blänkande instrument i händerna. Tobias räknade in och Maus hade börjat sin färd mot ära och berömmelse. Medlemmarna i bandet trodde att det kanske skulle stå ett par människor och tycka de var bra och kanske dansa lite, men Maus var tydligen oerhört populära och snart stod både folk och fä samlade i stora massor framför scenen för att höra Maus. Okej, Maus kanske klantade till sig lite här och var i låtarna, men de fotrsatte att svänga! Vid omröstningen visade det sig att Maus fick nästmest röster av alla banden! Finalen i Tibbleteatern nästa...

* Tydligen ägde inte rockbandskuppens final rum i Tibbleteatern, utan i Runan. Maus spelade som första band. I en helt mörklagd Runan drog Maus de första takterna i "Assembly of the lost austronauts". Tyvärr hördes det inte mycket på monitorn så det blev ganska mycket felspelningar. Nästa låt gick däremot mycket bättre! Det var "Expect to last" och den röjer lika mycket varje spelning! Maus vann tyvärr inte, men bandet som vann förtjänade det verkligen! Skipline kom tvåa och det är vi i Maus glada för!tillbaka