Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

PresentS

 

2. Basisstappen

Een eerste belangrijk punt is het formatteren van het toestel. Vooraleer we dit kunnen doen moeten we eerst de harde schijf op delen in verschillende stukjes of partities. Het is aan te raden om de schijf onder te verdelen in minstens 2 partities.  Hierdoor kan men op een eenvoudige manier belangrijke gegevens van elkaar gescheiden houden en is er minder gevaar voor agressieve virussen, die zich maar al te graag uitleven op de map "Mijn Documenten". Na deze stap zijn we klaar om de partities leeg te maken of te formatteren. 

De beste manier hiervoor is om deze stap grondig uit te voeren. De snelle manier is zeker af te raden wanneer men last heeft gehad van een virus. Nadat het formatteren voltooid is, wordt automatisch de installatie van het besturingssysteem gestart. Deze installatie kan eventjes wat tijd in beslag nemen. Toch is het best dat u in de buurt van het toestel blijft. Bij sommige tussenstappen moet men immers persoonlijke instellingen aanbrengen. 

Eenmaal de installatie van het besturingssysteem voltooid is, kunnen we overgaan tot het installeren van de updates (servicepacks, updates van het besturingssysteemů).  Deze servicepacks, beveiligingsupdates en bijkomende updates kan men terugvinden op de website van Microsoft Windows Update.  Eenmaal deze updates gedownload en ge´nstalleerd zijn kunnen we overgaan tot het defragmenteren van de verschillende partities.  Defragmenteren is het terug samenbrengen van gegevens die verspreid staan over de oppervlakte van een bepaalde partitie.  Het grote voordeel hiervan is dat uw toestel terug de nodige ademruimte krijgt en dus veel sneller kan werken.  Het lijkt als het ware of u een nieuw toestel hebt!  Na het defragmentatieproces kan u vrij andere software op uw toestel installeren zoals Microsoft Office.  Uiteraard raden wij u aan om ook voor deze software regelmatig nieuwe updates, servicepacks en dergelijke te installeren.  Deze kunnen gedownload worden van de site van het desbetreffende programma.  Let op: regelmatig defragmenteren is de beste manier om uw toestel in optimale staat te houden! 

Een extra opmerking is dat de hardware op uw toestel meestal direct herkend wordt door een nieuw besturingssysteem. De allernieuwste snufjes, die na het ontwerp van uw versie van Windows worden aangekocht worden dus dikwijls niet meer herkend en moeten dan ook aan de hand van meegeleverde software van de fabrikanten, manueel worden ge´nstalleerd.

Hoofdpagina

Extra Beveiligingen