Stii ce zane sunt? L-ai vazut pe unul? Nu stiu daca sunt adevarate, tot ce stiu este ca ei sunt fiinte mitice, dar nu stim cu adevarat daca acestea nu exista, nu? Potrivit legendelor, acele fiinte mitice, de obicei, vin intr-o forma de spirit, cu aspect uman. Ei au puteri magice si pot face visele tale sa devina realitate. Exista o multime de speculatii de originea lor, nimeni nu stie exact de unde au venit. Daca puteti fi unul ce ai vrut sa fii? Daca aveti de gand sa-mi cer eu mai ales sa fiu un copil Ursitoare . Bebelusii sunt ingeri dragute care fac zilele noastre complet. Ele sunt atat de inocente si plin de iubire. Va amintiti de basmele din copilarie cu Zane, Feti Frumosi, sfanta Duminica si Ursitoare pe care le citeam cu atata drag?! intotdeauna am adorat povestile cu ursitoare, mi se pareau de-a dreptul magice si ma faceau sa cred ca si eu sunt speciala si am fost vizitata la nastere, la botez sau la taierea motului de aceste fapturi senzationale care sa ma binecuvanteze cu harul lor.

Traditii si obiceiuri Ursitoare de poveste

Aceste traditii legate de Ursitoare de copii se tineau cu mare sfintenie in trecut. Astazi, astfel ritualuri se mai intalnesc in unele parti ale tarii. Unele femei organizeaza masa ursitoarelor la spital la fereastra camerei, sau acasa dupa ce se intorc. De cativa ani, a aparut un nou obicei, la petrecerea de dupa botez, vin 3 fete costumate in ursitoare, ce joaca o sceneta vesela si esoterica, timp de 20, 30 de minute. Versurile si replicile sunt inspirate din traditie, si adaptate la realitatile zilelor actuale. Este un moment special ce creeza o atmosfera de basm la botez, in sufletul participantilor la botez, ramane intiparita o amintire placuta. Eu am avut placerea sa merg la un botez, unde a avut loc un astfel de spectacol si am fost placut impresionata, in timpul spectacolului am observat cum chipurile invitatilor s-au luminat, atmosfera sa destins, iar petrecerea a fost foarte reusit. Cele trei zane-ursitoare simbolizeaza nasterea, viata si moartea iar menirea care care o fac ursitoarele la botez se numeste ursita. Menirea este scrisa intr-o carte a sortii si nu poate modificata decat foarte greu. Bineinteles ca nu o sa trebuiasca un print care sa se bata cu tot felulul de monstri si sa treaca prin paduri intunecate.

Botezul trebuie facut incepand de la 8 zile de la nastere si pana la 40 de zile, daca pruncul este sanatos. Daca nou-nascutul este bolnav, botezul se savarseste imediat ca sa nu moara copilul necrestinat. La tara, in cadita copiilor botezati se pune elemente simbolizand in special bunastarea. Se mai pune busuioc (mai ales pentru fete, sa fie atragatoare), grau (sa fie cinstit), marar (sa fie placut), menta sau romanita (sa creasca usor si sa fie sanatos), maciulii de mac (sa aiba somnul linistit), seminte de canepa (sa creasca iute), pene (ca sa fie usor ca o pana), apa sfintita (sa fie curat toata viata). Dupa mirungere, preotul citeste in fata nasului, a parintilor si a celorlalti invitati rugaciuni care reprezinta prima slujba la care ia parte noul crestin. Pentru a semnifica schimbarea dintr-un om necrestin intr-unul cu frica lui Dumnezeu, copilasul este tuns in semnul crucii, imbracat in straie albe si dus in fata altarului unde primeste Sfanta impartasanie, luand din Trupul si Sangele Domnului.

Ursitoare de botez, Ursitoare botez , Ursitoare de poveste

Ce reprezinta o Ursitoare botez

In folclorul romanesc exista teoria conform careia exista un taram secundar unde se afla zmei, zane, si toate elementele de poveste. Aici pot ajunge si oamenii simpli, dar care fac fapte eroice, ce doresc sa devina fiinte recunoscute pentru bunatatea lor. Despre aceste zane, se mai poate adauga ca sunt personaje de basm, indragite de copii, si sunt fiinte din imaginatia acestora, dar cu corespondenta in viata reala reprezentate de ursitoarele de botez. Tot legenda ne spune ca acestea erau trei surori fecioare, pe jumatate sfinte, nemuritoare, si zane ale destinului. Despre ele se mai crede ca hotarasc soarta celui mic, iar in primele zile de viata ale existentei acestuia, ii va fi harazita soarta.

Vreau si eu ursitoare pentru copii

Dupa nastere, in traditia populara, fiecare copil isi primeste destinul de la ursitoare. Ele sunt fiinte magice, surori cu ielele pe care nimeni nu le-a vazut si prea putini le-au auzit. Un lucru e sigur ceea ce sortesc ele, intotdeauna se indeplineste. Credinta in URSITOARE, in puterea lor de a croi soarta fiecarui om, a fost si mai este inca raspandita si inradacinata in sanul poporului roman. In Transilvania exista inca traditia, ca MOASA care ajuta la nasterea copilului, chiar daca acesta s-a nascut in spital, sa-i puna in camera unde el va sta, imediat dupa ce ajunge acasa, pe o panza alba noua un blid cu faina de grau cernuta, sare, o paine, un banut si un caier de lana. Dupa 3 zile si 3 nopti daca ursitoarele au venit, moasa si parintii copilului vor vedea urma lasata de ursitoare pe faina

Unde gasesc informatii despre Ursitoare Bucuresti pret?

Ursitoarele surori ii vor chema pe rudele de gradul I si pe nasii bebelusului sa se alature in hora lor, devenind astfel si ei participanti la momentul culminant al ursirii. Impletind destinul celui mic intr-o poveste doar a lui, sacrul evocat prin prezenta celor trei zane. Zana Ursitoare a Iubirii, Zana Ursitoare a Intelepciunii, Zana Ursitoare a Bogatiei si Norocului va deveni o realitate vie, impartasita atat de copil si de mama sa, asezati in mijlocul scenei, cat si de public. La tot mai multe botezuri isi fac aparitia trei Zane ursitoare frumoase, ursitoare, care le ursesc micutilor, ca intr-o poveste, sa aiba parte de iubire, intelepciune, noroc, sanatate si credinta. Evenimentul dureaza o ora. Spectacolul in sine, partea artistica, dureaza aproximativ 15 minute, apoi invitatii fac poze cu zanele ursitoare, care urmeaza sa invite toata lumea la dans, sa se bucure de micutul botezat.

Credinta in ursitoare a existat si exista la toate popoarele, inca din vechime. Si aproape la toate popoarele, acestea erau cate trei. Cele trei zeite ale destinului erau considerate de romani veghetoare ale nasterilor. Sunt trei surori fecioare, pe jumatate sfinte, spirite femei, nemuritoare, zane ale destinului. Ele hotarasc pentru toate viata soarta fiecarui prunc, in anumite zile ale primei saptamani din existenta ce ii este harazita copilului. Din timpurile cele vechi, cand ursitoarele puteau fi vazute, se povesteste ca sunt trei femei imbracate in alb, de aceea sunt numite si Albe. Imbracamintea lor e lunga, tesuta cu fir de aur si ornate cu fluturi.Dupa unele credinte, pentru a-l ursii pe prunc, cele trei ursitoare vin cu Ingerul celui de curand nascut, ele reprezentand luna, ziua si ora cand pruncul a iesit din pantecul mamei sale.

Cu siguranta vreti ca petrecerea de botez a bebelusului sa fie un moment special, a carui amintire sa dainuiasca peste ani. Prezenta familiei si prietenilor ce vor sarbatori bebelusul proaspat botezat,mancarurile alese si atmosfera festiva sunt ingredientele ce vor asigura o seara de neuitat. Ursitoarele pentru botez vin cu drag la petrecerile de botez ale bebelusilor si sunt cat se poate de reale,pot fi vazute,auzite si chiar fotografiate. Urarile noastre sunt alese,create special in versuri pentru ficare micut.Ne facem aparitia pe o muzica feerica,de basm si suntem invesmantate in straie tesute cu fir de aur si purtam soarele in plete si in suflet.

Tag: Ursitoare de botez Ursitoare botez Ursitoare de poveste