Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

Caut Zane ursitoare pentru botez

Zana buna este mai mult decat un personaj de basme iubit de copii, este o fiinta care trebuia creata in imaginarul colectiv: intr-o mitologie populata de duhuri rele, de dracusori, de semidivinitati care pedepsesc, trebuia sa isi faca loc si un personaj prin natura sa superior si bun, care sa ii ia apararea omului terorizat de fiinte fabuloase malefice. Zana pedepseste rar spre deosebire de alte fiinte mitice romanesti si existenta sa este conditionata de frumusete si bunatate, sufletul si imaginatia omului avand nevoie si de un asemenea personaj. Chemand zanale ursitoare la petrecerea botezului sau cumetria copilului dvs veti da o nota aparte petrecerii si veti ramane cu amintiri frumoase peste ani.

Caut Ursitoare din Bucuresti pentru botez

Traditia populara spune ca, inainte de a poposi la capul nou- nascutului, ursitoarele se sfatuiau intre ele. Cea mai batrana le intreba pe celelalte doua ce soarta sa-i harazeasca micutului. Ele ii ziceau ca trebuie sa-i croiasca de bine. insa ursitoarea batrana graia astfel: sa aiba traiul meu din ziua X si somnul dintr-o anumita noapte. Daca ursitoarele mai tinere stiau ca batrana n-a fost multumita in perioada aceea si avusese suparari si necazuri, o rugau sa aiba indurare de pruncut. Dupa aceea plecau impreuna la casa nou-nascutului. Totusi, modul de implinire a destinului putea fi influentat de vrajitoare, care stiau sa desfaca o parte a ursirii. Traditia mai spune ca in noaptea cand veneau ursitoarele trebuia pastrata o liniste desavarsita pentru ca destinul sa nu fie tulburat. Cei care, printr-o minune, aud sau vad ceea ce se intampla atunci, nu au voie sa spuna nimanui nimic despre destinul trasat de ursitoare!

Pentru a ursi de bine, se pune o masa bogata.In Moldova, se pun pe masa castroane cu tot felul de ingrediente din care se poate prepara mancare. In Transilvania, se pune apa, vin, rachiu, prajituri, seminte, ceapa, paine, colaci, bani, si alte obiecte precum creioane, carti etc. Tot Oltenii le gazduiesc cel mai bine pe ursitoare! Asaza la fereastra o masa rotunda cu trei picioare; trei scaune, trei farfurii cu tot atatea linguri si trei pahare cu apa rece neinceputa. Ursitoarele stiu ca fiecare bebelus este special de aceea, frumoasele zane concep un text, personalizat, in versuri, potrivit fiecarui bebelus. Show ul este imaginat ca un spectacol de teatru,versurile sunt alese cu grija pentru a multumi si cea mai pretentioasa audienta. O trupa de actori de teatru profesionisti cu o indelungata experienta in lumea aritistica si in ursit va pune la dispozitie cea mai atractiva oferta de inchiriere ursitoare. Alegeti cele mai bune ursitoare la cel mai avantajos pret de pe piata. Un spectacol de calitate, un show interpretat cu maiestrie presarat cu momente pline de emotie si har.

Ursitoare de poveste, Ursitoare de botez din Bucuresti , Ursitoare botez

Traditii si obiceiuri Ursitoare de poveste

Prima dintre zane se numeste Torcatoarea. Ea toarce firul vietii nou-nascutului. il scoate pe prunc din starea de indeterminare existentiala, iar din fuior alcatuieste un singur fir, care va deveni firul vietii acelui om. A doua ursitoare e Depanatoarea. Aceasta deapana firul tors de Torcatoare, dand coerenta viitoarei vieti omenesti. Este bine stiut faptul ca ursitoarele sunt cele care prezic destinului unui om la nastere. Mitul ursitoarelor a fost preluat din mitologia greaca de catre mai multe culturi si civilizatii, printre care se numara si folclorul romanesc. In mitologia greaca se spune ca ursitoarele sunt fiicele lui Zeus si ale zeitei Themis. In momentul nasterii unui om, acestea controlau destinului fiecarei persoane pana in momentul mortii. Ursitoarele poarta numele de Moirae in mitologia elena.

Ce reprezinta o Ursitoare botez

Stii ce zane sunt? L-ai vazut pe unul? Nu stiu daca sunt adevarate, tot ce stiu este ca ei sunt fiinte mitice, dar nu stim cu adevarat daca acestea nu exista, nu? Potrivit legendelor, acele fiinte mitice, de obicei, vin intr-o forma de spirit, cu aspect uman. Ei au puteri magice si pot face visele tale sa devina realitate. Exista o multime de speculatii de originea lor, nimeni nu stie exact de unde au venit. Ca de grade academice, zane au, de asemenea, specialitati. Exista un dinte Ursitoare , iubirea Ursitoare. Daca va place povestile atunci probabil stiti despre Ursitoare nasa care au ajutat Cenusareasa in gasirea printul ei. Va amintiti de basmele din copilarie cu Zane, Feti Frumosi, sfanta Duminica si Ursitoare pe care le citeam cu atata drag?! intotdeauna am adorat povestile cu ursitoare, mi se pareau de-a dreptul magice si ma faceau sa cred ca si eu sunt speciala si am fost vizitata la nastere, la botez sau la taierea motului de aceste fapturi senzationale care sa ma binecuvanteze cu harul lor.

Vreau si eu ursitoare pentru copii

Ce sunt ursitoarele? Ursitoarele sunt fiinte desprinse din cartile de povesti, fapturi de basm ce traiesc in castele in nori. Cele trei ursitori poarta costume facute din praf de stele, rochiile lor impresionandu-i intotdeauna pe micuti. Zanele Ursitoare vin la petercerea de botez, petrecerea de turta si mot. A fost odata ca niciodata un regat indepartat, aflat la capatul pamantului.Un regat mare si prosper, regele era bun, inimos si isi iubea supusii, insa purta in suflet o adanca tristete. Sub zambetul sau cald se afla o durere ce il sfasia. Nu vorbim despre ursitoarele din basme ci despre cele moderne ce au pastrat doar putin din traditii dar isi fac aparitia ori de cate ori este nevoie de ele. Chiar daca nu sunt creaturi mitologice, ursitoarele despre care vorbim, reusesc sa creeze de fiecare data o atmosfera minunata de basm.

Eu cred ca am fost preferata Ursitoarei responsabila cu norocul, apoi cea cu veselia mi-a oferit puterea sa zambesc dincolo de orice alta problema, iar cea cu iubirea a cam uitat de mine, insa mi-a insusit privilegiul de a fi iubita de familie si prieteni. Astazi traditia cu ursitoarele a revenit si cred ca orice parinte care se respecta ar trebui sa aduca la petrecerea de botez sau de taierea motului si niste ursitoare iscusite pentru a intregi marele eveniment care nu se intampla decat o data in viata. si ca petrecerea sa fie completa, dupa ce crestinam copilul, cea mai superba petrecere este cea care sa duca cu gandul la basm. Si daca spui botez si basm, neaparat chemi ursitoare.

Oltenii au obiceiurile cele mai primitoare pentru ursitoare. Ei aseaza la fereastra o masa rotunda cu trei picioare, trei scaune, trei farfurii cu tot atatea linguri si trei pahare cu apa rece neinceputa. In mijlocul mesei se pune o azima unsa cu miere, pe care sunt facute trei cruci, facuta de o fata pura. Pe masa se mai aseaza inca trei cepe, un smoc de bususoic, sare, zahar, vin, tuica, panza, carte, paine, bani, stergar, lana, etc. Sub aceasta masa se pune e galeata cu apa neinceputa pentru ca a doua zi sa scalde copilul in ea Visul mamei din acea noapte este foarte important deoarece de fiecare data se adevereste. Dimineata, azima este rupta in trei bucati, care se dau la trei copii sanatosi si au parintii in viata. Restul se da de pomana. Banii de pe masa sunt dati la moasa.

Tag: Ursitoare de poveste Ursitoare de botez din Bucuresti Ursitoare botez