Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

Incalzire prin cazane pe peleti Sibiu

Principiul de functionare al cazanului cu gazeificare este urmatorul: lemnul este introdus in incaperea superioara a cazanului (magazia de lemne), in contact cu jarul. Lemnul se aprinde si in procesul de ardere da nastere la niste gaze care, combinandu-se cu aerul (aer care este introdus fortat in acel spatiu), creaza un amestec combustibil. Din acest motiv, consumul de lemne este mult redus fata de cazanul clasic, iar alimentarea se face mult mai rar. Avantajele acestui tip de cazan nu se opresc aici, la randamentul ridicat. Pentru ca arde aproape tot, fumul rezultat este curat, in sensul ca nu mai sunt prezente, ca la cazanele clasice, elementele nearse si nocive. Prin urmare, un astfel de cazan afecteaza foarte putin mediul.

Posibilitatea de a cumpara centrale termice in rate

O noutate pe care nu o cunoaste fiecare o reprezinta asa numitii peleti, care se fabrica in mod asemanator cu cel al brichetelor din lemn, adica prin presarea reziduurilor lemnoase (rumegus si talas), fara nici un fel de aglutinare sub presiune mare. Consideram ca fiind peleti de calitate peletii fabricati doar din lemn de esenta moale fara scoarta, asa-numiti peleti albi, care vor asigura o functionare a cazanului lipsita de probleme si fiabila. in arzatoarele fabricate de firma noastra se pot arde acesti peleti, camera de ardere a arzatorului trebuie insa curatata o data pe zi. in cazul arderii unor peleti de calitate fara aglutinanti si scoarta efectuam curatarea camerei de ardere a arzatorului o data la 7 pana la 30 de zile.

Astfel, avem un sistem perfect si extrem de rapid. Acesta preia surplusul de energie, previne pierderea de caldura obisnuita care apare cu rezervoare tampon standard si cedeaza caldura inmagazinata in functie de nevoile dumneavoastra. Acestea sunt aspectele care caracterizeaza un tanc modern.Datorita integrarii usoare, ofera o reducere enorma a eforturilor de instalare si se micsoreaza semnificativ costurile de instalare. Instanturile electrice au dimensiuni mai reduse si pot fi montate mai aproape de punctul de utilizare, ceea ce permite de asemenea, economisirea timpului, energiei si apei prin reducerea lungimii instalatiei.

cazane pe peleti Sibiu, centrale termice Sibiu , Magazin centrale termice

Caldura oferita de Puffere cu serpentina

Este bine sa stii ca pentru a monta o astfel de centrala termica ai nevoie de o retea de curent electric performanta astfel ca este posibil sa fii nevoit sa refaci bransamentul la energia electrica inainte de montare. Exista centrale termice care folosesc pe post de combustibil lemne, brichete de rumegus sau carbune. Chiar daca initial e nevoie de o investitie mai mare intrucat aceste centrale au mai multe componente (cazan, pompe circulatie, robineti, puffere, vase expansiune, sisteme de siguranta- supape de siguranta, vana de descarcare termica de securitate, termometre, manometre, termostate), combustibilul este mai ieftin astfel ca, in timp, costurile se amortizeaza.

Magazin centrale termice eficiente pentru incalzire

De regula, centrala termica pe combustibil este amplasata intr-o incapere separata ce trebuie sa respecte anumite norme legale: aceasta trebuie prevazuta cu o priza de aspiratie aer si una de ventilatie, o usa metalica cu deschidere spre exterior precum si cu un cos de fum la care se racordeaza cazanul pe lemne. Sunt cele mai utilizate tipuri de Centrale termice in rate. Un avantaj al acetui tip de centrala il reprezinta gama variata existenta pe piata. Astfel, exista centrate termice pe gaz cu tiraj natural, cu tiraj fortat, in condensatie, cu camera etansa de ardere, cazan de pardoseala, preparare instantanee de apa calda menajera sau cu boiler. Pe de alta parte, centralele termice in condensatie utilizeaza caldura vaporilor de apa continuti de gazele arse eliminate. Acest lucru duce la reducerea consumului de gaz si implicit la reducerea emisiilor de noxe astfel ca pot fi montate si in camere mai mici.

Caldura oferita de centrale termice Sibiu

Cazanele sunt prevazute cu usi mari de alimentare pentru a permite incarcarea si curatarea usoara. Camera de alimentare de mari dimensiuni face posibila combustia lenta de durata. Suprafetele de incalzire generoase precum si configuratia traseului de gaze arse asigura utilizarea foarte eficienta a caldurii obtinute. Cazanele din lemne cu gazeificare reprezinta o solutie benefica pentru asigurarea incalzirii spatiilor si asigurarii apei calde menajere de la pensiuni, hoteluri, cladiri de birouri, case, cladiri comerciale. Cazanele cu incalzire pe lemne sunt de doua feluri: 1. Cazanul simplu, care functioneaza ca o soba; 2. Cazanul care functioneaza pe principiul gazeificarii lemnului (sinonimul, mai putin folosit, este distilarea lemnului).

Boilere sunt echipamente pentru prepararea si stocarea apei calde menajere. Rezervorul de stocare este realizat din otel protejat la coroziune de un anod de magneziu iar suprafata lui interioara printr-un tratament de vetroportelanare. Boilerele termoelectrice: sunt generatoare de inalta eficienta pentru a produce apei calde menajere au ca sursa atat energia electricacat si agentul termic obtinut de catre cazanele cu combustibil solid. Boilerele sunt echipate cu un sistem avansat de siguranta, avand dispozitive pentru protectia la supraincalzire si suprapresiune, termostat pentru oprirea automata la atingerea temperaturii dorite si izolatie din spuma poliuretanica pentru prevenirea pierderilor de caldura prin carcasa exterioara.

Cazanele din otel cu gazificare sunt cazane destinate incalzirii locuintelor familiale si a altor obiective similare avand puteri pana 95 Kw si este destinat exclusiv arderii lemnului (orice tip de lemn uscat, in principal busteni). Prin constructia speciala a drumurilor de fum si a utilizarii unui ventilator de exaustare aduc bustenii de lemn in starea de gazeificare procesul in care hidrocarburile usoare sunt degajate din lemn si participa la ardere iar randamentul creste astfel cu 10-15 % fata de cazanele traditionale cu combustibil solid. Gazeificarea lemnului necesita o functionare constanta si stationara a cazanului. Pentru a asigura o astefel de cerinta este necesara utilizarea unui rezervor termic suplimentar (PUFFER) care sa inmagazineze excesul de caldura produs de cazan si de asemenea sa se regleze debitul de curgere si temperatura pe conducta de retur a cazanului pentru prevenirea formarii condensului.

Tag: cazane pe peleti Sibiu centrale termice Sibiu Magazin centrale termice