Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Vreau cazare la o pensiune Voronet

Oferta de cazare Bucovina este variata si exista ceva pentru fieare turist si bugetul sau. Exisa hoteluri de lux ce indeplinesc standardele occidentale, blocuri datand din perioada coumunista, pensiuni de moda veche, noi vile si case de vacanta care sunt mici hoteluri private si camere in interiorul fermelor.Pentru oricine care vrea sa viziteze regiunea singur si pentru prima data recomandam ca varianta de cazare casele tip ferma, in ceea ce romanii numesc agroturism. Se poate gasi cazare in oricare din satele invecinate manastirilor. Exista case normale cu o parte din camere care sunt de inchiriat. Camerele cuprind de obicei baie, telefon si televizor. Si aici se poate pregati cina de catre proprietari la cerere. Stand intr-o pensiune poti face repede parte din viata proprietarului si a familiei sale, in special daca stati mai mult timp.

Informatii cazare in Bucovina

Cu siguranta va intrebati ce fel de asezare poate fi una ca aceasta, ei bine, va spunem ca e vorba despre Satul Bucovinean, un complex de vacanta format din case vechi traditionale bucovinene autentice. Pentru cei care isi doresc sa petreaca o vacanta de poveste intr-un mediu autentic bucovinean, Satul Bucovinean este alegerea potrivita. Fiecare casa este compusa din dormitor, camera de zi spatioasa si baie. Caldura si apa calda sunt asigurate de centrala termica pe lemne, insa nu lipseste soba in care se poate face focul. Deasemenea, fiecare casa este dotata cu televizor.Bucovina este cunoscuta pentru manastirile construite de fosti domnitori si boieri moldoveni si fiecare are culoarea sa specifica: Voronet (albastru), Humor (rosu), Sucevita (verde), Moldovita (galben) si Arbore (combinatie de culori).

Cele 96 de morminte de incineratie scoase la lumina la Zvoristea, ca si descoperirile arheologice de la Silistea Scheii, Suceava, Bosanci, Probota sau Dolhestii Mari atesta existenta unor asezari traco-getice si dacice bine conturate. Bucovina este cunoscuta pentru folclor, costume, mobilier, olarit, tapiterii si covoare. Mestersugarii continua traditiile mostenite din generatie in generatie. Masti, costume traditionale, oua vopsite, obiecte din lemn sculptate, broderii si covoare care sunt inca elemente al vietii cotidiene.

cazare Voronet, cazare Bucovina , cazare in Bucovina

Unde gasesc cazare Bucovina?

Obiectivele naturale, cetatile si rezervatiile pe care le amintim va vor starni interesul, dar peisajele in sine ale Bucovinei cu greu pot fi descrise in cuvinte. Sentimentul pe care ti-l lasa Bucovina in suflet este dificil de comparat cu altceva. Unde mai pui ca aici se pastreaza si o gramada de traditii cu ocazia diferitelor sarbatori crestinesti si nu numai? Bucovina este poate cel mai cunoscuta pentru frumusetea manastirilor din aceasta zona: Voronet, Sucevita, Moldovita, Putna, de exemplu. Peretii unora dintre acestea sunt pictate in culori naturale, facute din plante, asta pe langa frumusetea picturilor, constructiilor si fortaretelor in sine. Unele adapostesc obiecte de cult de o vechime impresionabila, altele moaste de sfinti, icoane si altele.

Caut cazare Gura Humorului

Asa cum este de albastru cerul la Voronet, asa au incercat sa-l reproduca pe peretii sfintei biserici. In acest mod ei au reusit sa creeze o unitate indistructiva intre peisaj si pictura exterioara a bisericii. La nord sunt culmile Obcinei Humorului, la sud Obcina Voronetului iar la vest Obcina Mare. Acesti munti sunt bine impaduriti, iar climatul de adapost confera orasului cu circa 17.000 de locuitori un cadru placut si pitoresc. Cu pictura exterioara pastrata in conditii uimitor de bune, biserica acestei manastiri, ca si cele de la Manastirea Humor si Manastirea Moldovita, este o marturie a neobisnuitului procedeu decorativ care a constituit una din cele mai interesante manifestari de arta din trecutul poporului roman.

Preturi pensiune Gura Humorului

Manastirea Voronet, construita de domnitorul Stefan cel Mare, cu hramul Sfantului Gheorghe, a fost construita pe locul unui vechi schit de lemn, unde, conform traditiei, a trait Daniil Sihastru.Spatiul bucovinean nu se termina aici, ci continua cu manastirile Sucevita, Moldovita, Arbore, Dragomirna, Humor, toate fiind nu numai impresionante lacasuri arhitectonice romanesti, dar si inestimabile muzee medievale ce adapostesc inscrisuri, obiecte de cult si icoane de mare pret. Ridicand in anul 1488, pe locul unei constructii mai vechi, din lemn, Manastirea Voronet, Domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare si Sfant a ctitorit o asezare manastireasca a carei faima a trecut peste veacuri granitele tarii, si pentru a vizita locatia trebuie sa obtineti informatii despre pensiune Voronet. Cu pictura exterioara pastrata in conditii uimitor de bune, biserica acestei manastiri, ca si cele de la Manastirea Humor si Manastirea Moldovita, este o marturie a neobisnuitului procedeu decorativ care a constituit una din cele mai interesante manifestari de arta din trecutul poporului roman, si pentru a vizita aceste locatii trebuie sa cautati informatii despre cazare Voronet.

Intr-un luxos cadru decorativ, artistii moldoveni au reprezentat pe vastele suprafete ale fatadelor, o impresionanta cantata care imbina, intr-un acord perfect, teme religioase, narative si istorice. Ansamblul picturii exterioare reprezinta o unica si suprema actiune de invocare a divinitatii pentru a obtine salvarea Moldovei de contopirea straina, fapt care era de natura sa insufle poporului credinta in izbanda sa finala. Din punct de vedere arhitectural manastirea este asemanatoare cu celelate biserici construite in perioada domniei lui Stefan cel Mare. Ridicata pe un plan trilobat, avind turla deasupra naosului si acoperis fragmentat, edificul va primi o mare nota de originalitate prin decoratie. De forma semicirculara, absidele pastreaza elemente decorative originale: firide alungite si ocnite sub cornise. Doua baze suprapuse inalta turla decorata la rindul ei in acelasi fel.

Manastirea Voronet a fost ctitorita in septembrie 1488(in 3 luni si 3 saptamani) de Stefan cel Mare si Sfant si are hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. La 1547 i s-a adaugat pridvorul si a fost pictata la exterior sub supravegherea Mitropolitului Grigorie Rosca. Orasul Gura Humorului, situat intre comorile de nepretuit frumusete ale Voronetului si ale Humorului, face parte din acel strabun tinut al Bucovinei, unde nenumarate monumente si vestigii ale trecutului sunt atestari de netagaduit ale statorniciei si continuitatii poporului roman. Frescele care decoreaza exteriorul si interiorul, originalitatea picturilor si nu in ultimul rind culoarea albastra atit de albastra denota genialitatea artistilor moldoveni care cu un acut simt artistic au facut din Voronet simbolul Moldovei.

Tag: cazare Voronet cazare Bucovina cazare in Bucovina