Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

Cum sa gasesc cazare Voronet?

Prelucrarea lemnului este mult apreciata in Bucovina, unde materialul este din belsug. Lemnul este folosit in special pentru obiecte gospodaresti, ca si pentru construirea caselor. Olaritul familiei Mogopat in Marginea si cea a familiei Colibaba din Radauti sunt cunoscute in lung si-n lat pentru abilitatile lor. Bucovina este una dintre putinele regiuni unde traditia vopsirii oualor de Pasti este inca practicata. Cele mai mari si mai grele oua sunt transformate in adevarate capodopere cu desene complicate in verde, rosu, albastru, negru si galben.

Informatii cazare in Bucovina

Oferta de cazare Bucovina este variata si exista ceva pentru fieare turist si bugetul sau. Exisa hoteluri de lux ce indeplinesc standardele occidentale, blocuri datand din perioada coumunista, pensiuni de moda veche, noi vile si case de vacanta care sunt mici hoteluri private si camere in interiorul fermelor.Pentru a vedea viata localnicilor, puteti de asemenea opta pentru o pensiune Bucovina. O pensiune este o vila cu o locuinta intr-o parte a cladirii unde locuiesc proprietarii si in cealalata parte sunt camere de oaspeti pentru inchiriat. Camerele cuprind de obicei baie, telefon si televizor. Si aici se poate pregati cina de catre proprietari la cerere. Stand intr-o pensiune poti face repede parte din viata proprietarului si a familiei sale, in special daca stati mai mult timp.

Gura Humorului a dobandit statutul de statiune turistica de interes national prin Hotararea Guvernului Romaniei nr.114 din 24 februarie 2005 publicata in Monitorul Oficial nr. 178 1 martie 2005. Orasul Gura Humorului este situat in depresiunea intramontana cu acelasi nume, dezvoltata la confluenta Moldovei cu raul Humor, la o altitudine de 490 m, intre culmile impadurite ale Obcinei Mari, Obcinei Voronetului si Obcinei Humorului. Orasul se invecineaza cu comuna Manastirea Humorului si cu comuna Partestii de Jos, la nord, la est se invecineaza cu comuna Paltinoasa, la sud cu comuna Slatina, la sud est cu comuna Valea Moldovei, la vest cu orasul Frasin.

cazare Bucovina, pensiune Bucovina , cazare Voronet

Unde gasesc cazare Bucovina?

Din punct de vedere arhitectural manastirea este asemanatoare cu celelate biserici construite in perioada domniei lui Stefan cel Mare. Ridicata pe un plan trilobat, avind turla deasupra naosului si acoperis fragmentat, edificul va primi o mare nota de originalitate prin decoratie. Biserica este pictata pe interior si exterior, tehnica intalnita la Voronet, Moldovita, Sucevita, Arbore. Ceea ce caracterizeaza in plus intreaga pictura de la Humor este unitatea de tonalitate cromatica, datorata predominantei diferitelor nuante de rosu, culoare specifica acestei biserici. In trecut era cunoscuta sub denumirea Gura Homorului este o localitate din judetul Suceava . Se afla la limita estica a Obcinelor Bucovinei, in depresiunea Gura Humorului, la confluenta raului Humor cu Moldova. Se afla la o altitudine de aproximativ 470m, iar climatul este de tip temperat continental, relativ bland, cu aer curat si reconfortant.

Tarife pensiune Bucovina

Din punct de vedere administrativ, Orasul Gura Humorului are in componenta doua localitati: Gura Humorului resedinta orasului si Voronet localitate componenta.Orasul Gura Humorului are o suprafata totala de 6.984 ha. in ceea ce priveste evolutia efectivului populatiei stabile, nu se inregistreaza modificari semnificative in perioada 2005-2010; se inregistreaza un minim de 15.638 persoane, in 2008, si un maxim de 15.748 persoane, in 2010. Orasul Gura Humorului este situat in partea de est a Carpatilor Orientali si reprezinta limita dintre doua subunitati ale Carpatilor Orientali, respectiv Obcinile Bucovinei, in nord si Muntii Stanisoarei, in sud.

Preturi pensiune Gura Humorului

Cetatea de Scaun a lui Stefan cel Mare si Curtea Domneasca aflate in orasul Suceava va vor ajuta sa faceti o incursiune in timp, sa pasiti pe acolo inchipuindu-va pe urmele cui calcati. Orasul Gura Humorului este situat in partea centrala a judetului Suceava, la limita estica a Obcinilor Bucovinei, in depresiunea Humorului. Vatra orasului se afla la confluenta raului Humor cu raul Moldova, de la acest fapt provenind numele orasului. Localitatea este pozitionata la o altitudine de aproximativ 470 de metri, avand un climat cu proprietati sedative. Locul a fost cautat, inca din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, ca statiune climaterica. Orasul este strabatut de soseaua europeana E58 (DN 17), fiind pozitionat la jumatatea distantei dintre Suceava si Campulung Moldovenesc, la circa 35 de km de aceste doua centre urbane. Cel mai apropiat oras de Gura Humorului este Frasin (7 km, catre Campulung Moldovenesc).

Situat la intersectia marilor obiective turistice din Bucovina, orasul Gura Humorului este legat prin cai rutiere de toate zonele principale ale Romaniei. Statiunea turistica Gura Humorului se afla la o distanta 474 KM fata de Bucuresti, 295 KM fata de Cluj Napoca si 536 KM fata de Timisoara.La 10 Septembrie 1782 aici este mutat comandamentul militar austriac, care construieste o fortareata. In acest context a progresat si asezarea situata la varsarea Humorului in Moldova. Din datele statistice, epoca de inflorire a statiunii Gura Humorului a inceput cu a doua jumatate a secolului XIX - lea. Dupa 1800 in localitate incep sa se stabileasca germani, poloni, evrei, ucraineni intemeind, in 1835, colonia cu numele Bori. In 1835 localitatea este legata telegrafic cu Viena, iar in 1904 este declarata oras.

Manastirea Voronet a fost ctitorita in septembrie 1488(in 3 luni si 3 saptamani) de Stefan cel Mare si Sfant si are hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. La 1547 i s-a adaugat pridvorul si a fost pictata la exterior sub supravegherea Mitropolitului Grigorie Rosca. Pictura si arhitectura Voronetului, apartine celor doua etape din perioada clasica a artei moldovenesti: veacurile XV si XVI. Pictura exterioara ridica la o limita artistica superioara stilul elegant, decorativ, specific primei jumatati a veacului al XVI-lea. Frescele care decoreaza exteriorul si interiorul, originalitatea picturilor si nu in ultimul rind culoarea albastra atit de albastra denota genialitatea artistilor moldoveni care cu un acut simt artistic au facut din Voronet simbolul Moldovei.

Tag: cazare Bucovina pensiune Bucovina cazare Voronet