De unde pot achizitiona becuri led?

Energia solara este o sursa inepuizabila de combustibil pentru panouri solare. Gratuita si ecologica, energia solara este captata de panourile solare sub forma de radiatii solare. Supranumita si energie verde, energia solarava deveni in scurt timp principala sursa de energie termica si energie electrica. Optimismul nostru este fundamentat de cererea tot mai mare de panouri solare Craiova, de sisteme solare, de dezvoltarea tot mai multor centrale solare in lume. Culmea e ca tocmai acest atu suprem al panoului solar cu tuburi vidate ii vine de hac pe timp de iarna daca nu este intretinut corespunzator. Se stie faptul ca tuburile vidate sunt mai pretentioase la intretinere si din acest motiv se folosesc numai acolo unde este nevoie de surplus de apa calda sau se pot curata constant de praf sau de zapada.

Este potrivita o pompa de caldura pentru casa mea?

Instalatia solara trebuie vazuta ca partener al unei pompe de caldura sau centrala conventionala, mai ales la o costructie existenta, al carei grad de izolatie termica nu ne permite sa incalzim toata casa numai solar. Chiar daca nu e soare in fiecare zi, energia solara colectata corect va asigura 60-70% din costurile combustibililor clasici. Pompa de caldura obtine aproximativ 3/4 din energia necesara pentru incalzire din mediul inconjurator, iar pentru restul, pompa de caldura utilizeaza ca energie de actionare curent electric. Caldura ecologica este energia solara acu mulata In sol, apa si aer si sta la dispozitie In cantitati nelimitate. Pompa de caldura ofera posibilitatea pentru incalzire economica si ecologica prin utilizarea caldurii ecologice. Casa dumneavoastra e prevazuta cu o tehnologie de incalzire unica, regenerabila, care va permite sa beneficiati de costuri mai mici de intretinere si de o temperatura uniforma in intreaga casa. O pompa de caldura aer-apa colecteaza si foloseste energia termica din aerul exterior pentru a incalzi casa si a furniza apa calda menajera. Ea face aceasta in acelasi fel cum frigiderul extrage caldura din interiorul sau.

Becurile LED economice folosesc diode emitatoare de lumina in locul filamentelor si gazelor rare folosite de becurile clasice. Iluminarea cu LED-uri dateaza din anii 60, cand LED-urile au luat locul progresiv indicatoarelor de pe dispozitivele electronice. Motivul a constat in puterea consumata redusa si durata de viata foarte mare (practic LED-urile nu trebuie inlocuite). Timp de multi ani LED-urile au fost disponibile doar in culorile galben, portocaliu, infra-rosu, rosu si verde. In anii 90 au fost descoperite LED-urile albastru, cyan si violet. Pana la folosirea becurilor LED pentru iluminarea locuintelor au mai trecut cativa ani, timp in care a fost descoperit LED-ul alb. Un tip de bec LED asigura o iluminare de 360 grade ( bec led corn) iar alta geometrie poate asigura doar 180 grade ( geometrie asemanatoare cu becurile clasice). Pentru puteri mari verificati cotele de gabarit ale ledurilor pentru a fi siguri ca le puteti folosi in locul celor existente.

 viziteaza ,  mai mult  , sisteme fotovoltaice

Informatii despre panourile radiante

Poate extrage caldura din aer cand temperatura exterioara este pana la minus 20 grade Celsius. Caldura generata poate fi utilizata pentru a incalzi casa (apa din calorifere sau din sistemul de incalzire in pardoseala) sau pentru a furniza apa calda menajera in casa. Procesul e simplu, eficient si complet regenerabil. In alegerea locatiei sunt foarte importanti doi factori majori: complexitatea locatiei si conditiile meteo extreme. Este de mentionat faptul ca majoritatea turbinelor functioneaza optim in intervalul 3-25 m/s viteza a vantului, cu un maxim de productivitate atins la 10-16 m/s. Cand sunt depasite extremele intervalului, turbina se opreste automat pentru a evita eventuale avarii. Exista de asemenea doua variante principale de control asupra vitezei de rotatie a rotorului: stall control folosind modelul aerodinamic al palelor sau pitch rasucind palele in intregime aproape la 90 de grade. Se mai utilizeaza controlul prin active stall ca varianta de mijloc, dar pe scara mai redusa deoarece implica sisteme de mai mari dimensiuni.

Imi pot oferi caldura aceste panouri radiante?

De obicei, turbinele organizate in parcuri sau nu, includ mijloace de verificare si comanda la distanta, facand astfel mai usor managementul unitatilor de productie. Fiind o instalatie in miscare exista uzura si costuri de intretinere. Privind lucrurile din aceasta perspectiva, investitorii trebuie sa aiba in vedere toate aspectele implicate, considerand marimea investitiei si perioada de amortizare relativ lunga.Turbine eoliene cu ax vertical au avantajul ca nu trebuie pozitionate pe directia vantului iar generatorul se poate plasa la sol pentru o intretinere mai usoara.Sunt ideale pentru zonele in care directia vantului se schimba si unde nu se pot monta turbine la inaltimi mari (urban).Totusi prezinta dezavantajul ca vitezele vantului la sol sunt reduse, deci pentru aceeasi energie sunt necesare dimensiuni mai mari ale echipamentului. mai mult

Firma ce produce sisteme fotovoltaice

Parerile sunt impartite asupra eficientei fiecarui sistem. In cazul primului sunt implicate variante constructive mai simple si deci mai fiabile, pe cand al doilea sistem necesita siteme mai complexe si de dimensiuni mai mari. Totusi, tinand cont de progresul tehnologic in momentul actual, este greu de spus care din sisteme este mai bun, desi tendinta actuala este sa se foloseasca mai mult controlul pitch. In alegerea unei turbine, de cele mai multe ori predomina criteriile legate de productivitate, fiabilitate si costuri.Dimensiunile turbinelor au evoluat deasemenea, ajungand de la 50 kw/h capacitate de productie si 15 m diametru al rotorului in 1980 la 5000 kw/h si 124 m diametru al rotorului in 2003. In prezent, in perioada de testare exista chiar si turbine cu capacitatea de peste 6 MW. Toate turbinele eoliene au instrumente proprii de masurare a parametrilor vantului si pe baza informatiilor culese de acestea computerul propriu realizeaza ajustarile necesare pentru o functionare optima, fara sa fie necesara in permanenta prezenta unui operator uman. click aici

Panourile fotovoltaice pot beneficia de eficientizarea randamentului utilizarea suporturilor dinamice (tracker), care urmeaza pozitia soarelui pe cer si rotesc panourile solare pentru a obtine cantitatea maxima de expunere directa in timpul zilei. Instalarea surselor alternative de energie ajuta consumatorul prin reducerea facturilor pentru diferite utilitati, amortizarea investitiei facandu-se intr-un timp relativ scurt (5-6 ani). Panourile solare sunt usor de instalat, intretinerea acestora este simpla, fiind necesara doar curatarea impuritatilor care se ataseaza pe suprafata acestora. De cele mai multe ori se garanteaza o durata medie de utilizare de 25-30 de ani. Sitemele solare complete sunt compuse din mai multe componente: unul sau mai multe panouri presurizate, statia de lucru (controller-ul electronic), manometru, debitmetru, pompa de recilculare, supapa de siguranta, robineti, supape de sens, aerisitoare, vas de expansiune si boiler. Boilerul poate fi fara serpentina, cu o serpentina, sau cu 2 serpentine de cupru.

Aceste sisteme sunt avantajoase in locurile unde nu exista alte mijloace de incalzire, nu necesita utilizarea de energie electrica, sunt ecologice, dar sunt si destul de costisitoare. In plus, ele pot fi utilizate doar in perioada de vara, cand temperatura atmosferica este destul de mult peste punctul de inghet al apei. La baza acestui proces sta celula fotovoltaica. Pe scurt, in contact cu razele soarelui, aceasta produce energie electrica. Pentru a intra in detaliu, ne-ar fi necesare insa cunostinte de chimie destul de avansate: fotonii din razele solare bombardeaza atomii materialelor din care este realizata celula fotovoltaica. Pentru a acoperi necesitatile energetice ale unei intregi case veti avea nevoie de panouri solare de multe zeci de metri patrati, este drept. Insa astfel veti scapa de RENEL, acestia ramanand doar o solutie de back-up!!! Pentru ca da, este posibil ca o locuinta sa functioneze exclusiv cu energie solara in conditii ideale. viziteaza

Tag: viziteaza mai mult sisteme fotovoltaice