Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Oferte Paste Maramures

Brasov (în dialectul sasesc Kruhnen, Krunen, Krînen, în germana: Kronstadt, maghiara: Brassó, în latina: Brassovia/Corona; de asemenea pe hartile vechi trecut Cron?tadt sau Braßov) este resedinta si cel mai mare municipiu al judetului Brasov, România. Potrivit recensamântului din 2002, are o populatie de 284.596 locuitori, fiind unul dintre cele mai mari orase din tara (totusi în scadere în ultimele doua decenii datorita exodului sasilor si a reducerii activitatii industriale). Conform ultimelor estimari oficiale ale Institutului National de Statistica, populatia municipiului Brasov era, în anul 2009, de 278.003 locuitori. Statiunea de iarna Poiana Brasov se afla la 12 km distanta de centrul municipiului, dispunând de o infrastructura dezvoltata pentru practicarea sporturilor de iarna. Patron al orasului este considerata a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se afla pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, îndreptat spre Casa Sfatului, având stema Brasovului sculptata dedesubt în relief.

Canionul Sapte scari-se afla în Masivul Piatra Mare din Muntii Baiului si este unul din cele mai cunoscute canioane din tara.Datorita amenajarilor facute,scari si podete,traseul este foarte accesibil nefiind nevoie de echipament special.

Oferta Paste :Poiana a fost din vechi timpuri destinatia drumetiilor si a practicarii sporturilor de iarna. Prima mentiune documentara a locatiei dateaza din 1427, în contextul activitatilor de oierit ce aveau loc aici. Schiorii au urcat Postavaru înca din 1895, iar în 1906 în Poiana a avut loc primul concurs de schi. Pâna în preajma lui 1950, statiunea s-a mentinut în limitele dotarilor naturale. Doar câteva vilisoare sau cabane puteau fi zarite ici-colo. În 1951, la Poiana Brasov, au loc Jocurile Mondiale Universitare de iarna. Cu aceasta ocazie, se da în folosinta un modern hotel al sporturilor si primul teleferic - Poiana-Postavarul - pe o lungime de 2.150m. Urmeaza apoi alte si alte amenajari si dotari, care au adus Poiana la înfatisarea cu care o cunoastem astazi.

Oferta Paste

Primele constructii din amplasamentul actual al Mamaiei s-au construit în 1906 si constau din cabine de lemn reunite sub doua Pavilioane, terminate cu câte un foisor si o punte care înainta în mare. Inaugurarea a avut loc pe 22 august 1906, constructiile fiind amenajate dupa planurile arhitectului peisagist E. Recont, în urma extinderii portului catre plajele existente în Constanta si a mutarii "bailor de mare" într-o alta locatie, respectiv actuala Mamaia. Pentru a înlesni accesul turistilor catre Mamaia (sau ceea ce acum înseamna zona Cazinoului din Mamaia), între gara Constanta si statiune se monteaza o linie de cale ferata pe traseul pe care astazi se afla Bulevardul Mamaia. Aceste constructii au reprezentat centrul activitatilor turistice pâna la disparitia lor într-un incendiu în 1920. Imediat dupa încheierea Primului Razboi Mondial, statiunea se dezvolta si începe amenajarea ei, odata cu construirea rezidentei de vara a familiei regale, în actualul Club Castel. În anul 1925 se construieste Cazinoul iar în anul 1934 apare primul hotel, de fapt o vila. Primul hotel în adevaratul sens, a fost Rex (1936), iar abia în 1957 apare si Bucuresti (actual IAKI), care si astazi reprezinta unul dintre hotelurile mai rasarite ale Mamaiei. În era comunista, la Mamaia s-au realizat o serie de constructii fara un plan de urbanizare, pentru a putea fi suportat avalul de turisti atrasi de nisipul fin. Dezvoltarea statiunii a fost în doua etape : între 1959 - 1965 s-a dezvoltat partea sudica, începând cu hotelul Parc, iar partea nordica a fost ridicata în mare parte în timpul lui Ceausescu, adica între 1982 - 1985.

Pe baza analizei namolul cenusiu-vinetiu de la Bala se poate defini ca un namol argilos cu continut mare de substante minerale insolubile în apa (31,43g %) si cantitati apreciabile de substante organice (5,35g %) reprezentate în principal din celuloza (2,32g %), substante proteice (0,68g %), acizi humici (0,58g %), grasimi (0,23g %).
Acizii humici din namolul de Bala se compara cu cei din namolul din lacul Techirghiol si cantitatea lor este superioara namolurilor din lacurile de la Sovata.
Din punct de vedere al proprietatilor fizice se remarca umiditatea ridicata a namolului (63%) comparabila cu cea a namolului de Techirghiol si aciditatea relativ ridicata caracteristica a mediului acid de formare a turbei. Namolul negru care se recolteaza si se foloseste în mod empiric prezinta caracteristici diferite. Acesta se formeaza în contact direct cu apa sulfuroasa si are un continut mai ridicat de hidrogen sulfurat. Volumul total de namol negru-cafeniu curgator si de namol cenusiu-vinetiu cu proprietati terapeutice existent în zona investigata a fost estimat la 8520 mc.

Cazare Paste : N. Mandres este singurul în tinuta militara având în mâna sabia. Sub acest tablou de familie scrie: Acest tablou s-au ridicat prin staruinta si cheltuiala D-lui Grigore Cleciu. Pentru amintire decedatilor pe care se afla acest tablou: Nita Brebu mort la anul 1897, Marita N. Brebu moarta în 1906, Ion N. Brebu, mort în 1900, Minodora, moarta la 1907. Nicolae N. Mandres mort la 1905. Pe peretele de la intrare se afla si un pomelnic al ctitorilor în care sunt mentionate numele celor care au contribuit la refacerea bisericii:Tot în pronaos, pe partea dinspre nord, chiar deasupra ferestrei, este zugravit Sf. Proroc Ilie cu carul de foc, probabil pentru faptul ca la Sf. Ilie se tine hramul satului Bala de Jos.Acum biserica se afla la a treia reparatie importanta, ce se executa în timpul pastoririi preotului Ionut Blidaru Semenescu cel care îndeplineste si functia de protopop al Severinului. A fost consolidata din nou fundatia, s-a dat jos învelitoarea veche de tabla a bisericii si i s-a pus un acoperis nou de tabla dupa care urmeaza rezugravirea întregului locas si resfintirea.

Oferte Paste Valea Prahovei Ape minerale au fost descoperite si în zona limitrofa, la Crainici printr-un foraj executat pâna la adâncimea de 2270 m. Din punct de vedere hidrogeologic se poate remarca acumularea acvifera din depozitele aluvionare ale luncii pârâului Râieni, care constituie principale sursa de alimentare cu apa a localitatii. Conform unui studiu de balneologie realizat în anul 1980 de catre Vasile Stef, Petre Lungu, Florentin Vulpe si Mariana Dacos, aceste rezerve s-au format în urma unui accident tectonic produs în aceasta zona în urma caruia s-au ivit mai multe izvoare pe ambele maluri ale pârâului Chiciora. Aceste izvoare au fost captate în mod rudimentar si folosite înca de pe vremea romanilor, asa cum am mentionat. Izvorul nr. 1, numit de localnici „Izvorul de ochi” se gaseste pe versantul stâng al vaii Chiciora, în dreptul fostului bazin acoperit, la circa 35-40 m de firul vaii.
Debitul izvorului era în anul 1977 de 0,18 l/s. Izvorul nr. 2 a fost captat tot pe versantul stâng al vaii la circa 20 m de acelasi bazin având un debit de 0,6 l/s în anul mentionat.

Cazare Paste Primele constructii din amplasamentul actual al Mamaiei s-au construit în 1906 si constau din cabine de lemn reunite sub doua Pavilioane, terminate cu câte un foisor si o punte care înainta în mare. Inaugurarea a avut loc pe 22 august 1906, constructiile fiind amenajate dupa planurile arhitectului peisagist E. Recont, în urma extinderii portului catre plajele existente în Constanta si a mutarii "bailor de mare" într-o alta locatie, respectiv actuala Mamaia. Pentru a înlesni accesul turistilor catre Mamaia (sau ceea ce acum înseamna zona Cazinoului din Mamaia), între gara Constanta si statiune se monteaza o linie de cale ferata pe traseul pe care astazi se afla Bulevardul Mamaia. Aceste constructii au reprezentat centrul activitatilor turistice pâna la disparitia lor într-un incendiu în 1920. Imediat dupa încheierea Primului Razboi Mondial, statiunea se dezvolta si începe amenajarea ei, odata cu construirea rezidentei de vara a familiei regale, în actualul Club Castel. În anul 1925 se construieste Cazinoul iar în anul 1934 apare primul hotel, de fapt o vila. Primul hotel în adevaratul sens, a fost Rex (1936), iar abia în 1957 apare si Bucuresti (actual IAKI), care si astazi reprezinta unul dintre hotelurile mai rasarite ale Mamaiei. În era comunista, la Mamaia s-au realizat o serie de constructii fara un plan de urbanizare, pentru a putea fi suportat avalul de turisti atrasi de nisipul fin. Dezvoltarea statiunii a fost în doua etape : între 1959 - 1965 s-a dezvoltat partea sudica, începând cu hotelul Parc, iar partea nordica a fost ridicata în mare parte în timpul lui Ceausescu, adica între 1982 - 1985.

More results:
Oferte Paste Valea Prahovei Oferte Cazare Oferte Paste 2013 Romania