Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

למה חשוב לדרוש מימוש זכויות רפואיות?

לבנת פורן המונח "זכויות רפואיות" מתייחס למצב שבו אתם למעשה עברתם פציעה מסוג מסוים - וכעת, על פי חוק, מותר לכם לדרוש קצבת נכות, אשר מתאימה למצבכם הרפואי. חשוב להבין כי קצבת נכות איננה סוג של הטבה. מדובר על קצבה אשר באה לתת מענה לאנשים אשר צריכים אותה. הרעיון הבסיסי שעומד מאחורי מתן קצבת נכות הוא, שצריך הן לעודד את הנכים להשתלב בשוק העבודה בארץ, והן לתת להם בסיס כלכלי חזק ואיתן מספיק, על מנת שיוכלו לשקם את עצמם. אז איך התהליך כולו עובד?

 

אז הכל מתחיל בביטוח לאומי?

לבנת פורן :המוסד, אשר באופן עקרוני, אמון בישראל על מתן זכויות רפואיות, הוא המוסד לביטוח לאומי. ביטוח לאומי כשמו כן הוא - מוסד אשר נותן פוליסת ביטוח כללית לכלל התושבים של מדינת ישראל. כל תושבי מדינת ישראל (למעט ספציפים אשר מצבם מוגדר בחוק) מחויבים בתשלום חודשי קבוע עבור ביטוח לאומי - ובתמורה הם אמורים לקבל זכויות רפואיות במקרה שהם מגיעים למצב של נכות מסוימת. אבל איך ביטוח לאומי קובע בכלל, מי יכול לקבל קצבת נכות ומי לא? והאם יש זכויות רפואיות נוספות? והאם כל פניה אל ביטוח לאומי באמת מסתיימת בכך שהתובע מקבל את כל אשר דרש? כדי להבין זאת, צריך לרדת לרזולוציות עמוקות יותר של מימוש זכויות רפואיות.

  

לבנת פורן עזרה אמיתית

לבנת פורן שאלות ותשובות

 

איזה תהליכים עוברים בדרך?

לבנת פורן :ברגע שאתם מגישים תביעה של מימוש זכויות רפואיות אל ביטוח לאומי, אתם תוזמנו לוועדה רפואית מיוחדת. בוועדה, ישב רופא מומחה, אשר תחום ההתמחות שלו קשור למקרה הנכות שלכם. כמובן שאם יש לכם בדיקות רפואיות קודמות המוכיחות את מצבכם - שלחו אותן אל ביטוח לאומי, על מנת שבידי הרופא יהיו כל הנתונים הדרושים. הרופא בודק את מצבכם, ואת מסקנותיו מעביר לרופא הראשי, שהוא אמון על ההחלטה כמה אחוזי נכות יש לתת לכם. ההחלטה על אחוזי נכות היא קריטית וחשובה. אחוזי נכות הם למעשה הגורם שמשפיע, בה"א הידיעה, על מתן זכויות רפואיות.

כמו כן, חשוב להבין כי יש הלכה למעשה, שני סוגים של אחוזי נכות - הנכות התפקודית והנכות הרפואית. בעוד שהנכות הרפואית נוגעת אך ורק למצבו הפיזי של האדם, הרי שנכות תפקודית נתונה לפרשנות רחבה הרבה יותר – ועל כן, לא פעם, פניה מקצועית אל מרכזים, אשר מומחים בתחום של מימוש זכויות רפואיות, יכול לעשות את ההבדל. הנכות התפקודית היא הקריטריון שקובע עד כמה יכולת ההשתכרות שלכם נפגעה, כתוצאה מהתאונה שעברתם.

חשוב לציין, כי פעמים רבות אכן יש קשר בין אחוזי נכות תפקודית לאחוזי הנכות הרפואית - בפרט כאשר מדובר על אחוזים גבוהים בשני סוגי הנכות. אולם קיים טווח ארוך מאד, שבו יש שפע של אפשרויות. אדם שיש לו 50% נכות רפואית, יכול להיות עם אחוז נמוך מאד של נכות תפקודית. יכול להיות גם מצב הפוך של אדם שיש לו 40% נכות רפואית, אך כמעט 100% של נכות תפקודית - הכל תלוי במהות הפגיעה עצמה ובעיסוק הקודם של הנכה.

 

אז איך משנים את המצב?

לבנת פורן :לא פעם, אנשים פונים אל ביטוח לאומי בבקשה לקבל קצבת נכות, אך נקבעים להם אחוזים נמוכים מידי של נכות תפקודית. מדוע זה קורה? יש לכך שפע של סיבות - בין השאר אי הבנה של מצב התובע, כמו גם חוסר יכולת של התובע להסביר את המצב לאשורו. על כן, חשוב מאד להגיע מוכנים אל הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי. חשוב לשלוח להם מראש כמה שיותר מסמכים, וגם להגיע עם מסמכים חדשים לפגישה עצמה. אם אתם חוששים שלא תתנסחו טוב מספיק ותסבירו את מצבכם - אתם בהחלט רשאים להביא אתכם מכר או קרוב משפחה, שיוכל להסביר טוב יותר את מצבכם.

חשוב מאד לזכור, כי משך הזמן של ועדה רפואית לא עומד על יותר ממספר דקות ביום (הועדה צריכה לטפל בעשרות תביעות המוגשות אליה מידי יום). לכן, הרופא התעסוקתי ישים לב למצבכם החריג - רק אם תפנו את תשומת ליבו לכך.

 

ואיך ביטוח לאומי מגיב לכל הסיפור?

לבנת פורן :אנשים רבים תוהים אם דרישה חוזרת של זכויות רפואיות, תוביל ליחס מסוים מביטוח לאומי. האמת היא שברגע שאתם מציבים את העובדות בפני ועדה רפואית של ביטוח לאומי, אזי למוסד זה לא נותר אלא לשלם לכם קצבת נכות חדשה על פי הסכומים שמגיע לכם, ואולי אף לפצות אתכם רטרואקטיבית על זכויות רפואיות קודמות אשר נשללו מכם. הניסיון מוכיח, שאנשים שהביאו מידע חדש על מצבם, והצליחו להוכיח כי מגיע להם על פי חוק לקבל קצבת נכות - הצליחו במעשיהם, וגם קיבלו את הפיצוי ההולם.

חשוב גם לזכור, שדרישה עבור מימוש זכויות רפואיות יכולה להתבצע גם במצב שבו קיבלתם זכויות רפואיות חלקיות - אך עקב מידע חדש שנחשפתם אליו, הבנתם שמגיע לכם הרבה יותר. יש לא מעט אנשים אשר באמת מקבלים קצבת נכות, אך יום אחד גילו שהם זכאים לתוספת בגין הילדים שלהם, או בן/בת הזוג שלהם, אשר לא עובדים, או שהם משתכרים בסכומים נמוכים יחסית. המידע הזה מוביל לא פעם לתביעה מחודשת.

 

בואו אל המרכז למימוש זכויות רפואיות בראשות לבנת פורן

חושבים שמגיע לכם לקבל תוספת של קצבת נכות? רוצים שביטוח לאומי יקבע עבורכם אחוזי נכות כפי שמגיע לכם? פניה מהירה וזריזה אל המרכז למימוש זכויות רפואיות יפתור את מצבכם במהרה. המרכז למימוש זכויות רפואיות שם לו למטרה לעזור לציבור הנכים בארץ - ולדרוש עבורם את כלל הזכויות אשר מגיעות להם מביטוח לאומי על פי חוק. אנו נעזור לכם לכל אורך התהליך - החל מהכנת התיק עבור ביטוח לאומי, דרך ייצוג מול הוועדה הרפואית ועד לקבלת כלל הזכויות.

 

לבנת פורן נולדה ב-1958 וגדלה בקיבוץ צובה. נשואה, אם לשלושה בנים ומתגוררת כיום בגבעתיים.

במהלך לימודיה האקדמיים בכלכלה ומנהל עסקים, כיהנה כמזכיר מועצת מבשרת ציון. לאחר שהשלימה את התואר השני בלימודי מנהל עסקים החלה לעבוד עבור חברת הייעוץ פילת, שם שימשה כיועצת ארגונית עבור מפעלי ים המלח, ויזה כ.א.ל, הסוכנות היהודית, אל על ועוד. כמו כן שימשה כמנהלת השיווק של פילת ישראל, ובנוסף באותה תקופה עבדה גם כמרצה במכללת דרבי בתחומי שיווק והתנהגות אירגונית.

לאחר כחמש שנים בפילת מונתה פורן למנהלת אגף בכיר לכלכלה ויזמות במשרד הקליטה. במהלך שנותיה בתפקיד סייעה לאלפי עולים להקים עסקים משלהם ותרמה ליצירת מקומות עבודה עבורם. במקביל ניהלה פורן את הקרן לעולה העצמאי, המעניקה הלוואות לעולים לצורך עידוד ופיתוח עסקים עצמאיים.

בשנת 2003 הקימה את המרכז למימוש זכויות רפואיות במטרה לסייע לאנשים שחלו או נפצעו לממש את זכויותיהם מול רשויות המדינה ובראשן ביטוח לאומי, מס הכנסה, חברות ביטוח, קרנות פנסיה ומשרד הביטחון.