Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Sorunlu Eğitim Sistemimiz

Günümüz dünyası o kadar çok çabuk değişiyor ve bilgi akışı hızla gerçekleşiyor ki hıza yetişmek ve ayak uydurmak oldukça zor. Biz A’yı öğrenirken yurt dışında veyahut başka bir kesimde insanlar Z’ye çoktan geçmiş oluyorlar. Bu da geri kalmışlığa sebep oluyor. Durum böyle iken gelişmişliğin eğitim sistemine kısaca eğitime yansıması da muhtemeldir.

Eğitim sektöründe gün be gün değişen müfredatlar, öğretim stratejileri hem çocukların hem öğretmenlerin hem de okulların ayak uydurmaları zorlaştırmaktadır. Bunca değişim ve gelişim de hem öğrencilerin hem de velilerin beklentisinin artması sonucunda meydana gelmiştir. Sürekli gelişen teknoloji, öğrencilerin yapısal farklılıkları, velilerin görüşlerinin farklılaşması ve ona istinaden hala aynı standartta devam eden devlet okullarının var olması velileri özel okul arayışına itmektedir. Çünkü özel okullar gelişen tüm yeniliklere ayak uydurmakta ve her türlü beklentiye karşılık vermektedirler. Devlet okullarının gerek kapasite, gerek öğretmen yetersizlikleri, gerek de imkan kısıtlamaları (laboratuar yetersizliği, spor salonu eksikliği, sınıf mevcudu yoğunlu, kısıtlı seçmeli ders, görülen dersleri uygulayamama)gibi sıkıntılar da velileri özel okul arayışına sürüklemektedir.

Devlet okullarında standart bir yapı vardır. Çocuk okula başlar. Belli başlı eğitimleri alır. Sosyal aktiviteden oldukça uzak kalır. Yanı sıra aldığı eğitim öğrenci temelli değil öğretmen temelli olur. Yani öğretmen anlatır ve çocuk anlatılanları çalışır. Sonuç olarak da sadece Türkçe, matematik, fen derslerini öğrenir ve mezun olur. Evet devlet okullarında eğitim standart olabilir fakat başarıya ulaşmak için yeterli seviyededir. Fakat günümüzde artık velilerin ve öğrencilerin beklenti içerisinde oldukları tek şey eğitim değildir. Çocuklarını her alanda iyi olmasını istemeleri tabi ki de velilerin hakkıdır. Tabi ki çocuklar da istedikleri alanda eğitim almak ve sosyalleşmek isterler. Çoklu zeka kuramını felsefe edinen özel okullar çocukları belirli alanlara da yönlendirmektedirler. Devlet okulları çocukları sadece sözel, sayısal, eşit ağırlık gibi sınıflandırırken özel kolejler çocukları yönelimlerine göre sınıflandırmaktadırlar. Örneğin resim, görsel zekası olan bir çocuğu resim alanına yönlendirir ve ona göre eğitim verirler. Bir çok İstanbul Kolejleri de bu amaç ile hareket etmektedir.

This is your main content section.

You should delete all of this text and replace it with text of your own. You can modify any text on your page with the Text formatting tools at the top of the page. To add other content, use the Media and Add-ons tabs. If you'd like to change your style template click on Styles. To add or remove pages use the Pages tab.