Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

cazane cu gazeificare Sibiu pentru incalzire

Ar fi bine ca lemnul sa aiba o buna capacitate calorica. De asemenea, este obligatoriu ca lemnele sa fie foarte bine uscate, cu o umiditate mai mica decat 15- 20%. Atentie, nu se foloseste rumegus, si sunt interezisi peletii, brichestii sau reziduurile lemnoase! Cazanele cu conbustibili solizi reprezinta o solutie mai economica si mai ecologica decat consumul de gaze naturale. Se pot folosi lemne, peleti si brichete din rumegus, paie si alte resturi vegetale. Un cazan pe combustibil solid are la baza functionarii sale, principiul gazeificarii (sau cel al distilarii) lemnelor. Combustibilul solid, pus in incaperea superioara a centralei(magazia de lemne), in contact cu jarul produs pe gratar da nastere la gaze care prin combinare cu aerul comburant (aerul primar) creeaza un amestec combustibil. Acest amestec este aspirat prin despicaturile gratarului in zona inferioara a focarului (zona de schimb), unde va crea caracteristica flacara rasturnata. Functioneaza pe gazogen, permitand obtinerea unui rezultat termic maxim al combustiei lemnului, limitand emisia fumului si a substantelor poluante, a dispersiei de caldura si deci a costurilor.

Caldura oferita de Puffere cu serpentina

De regula, centrala termica pe combustibil este amplasata intr-o incapere separata ce trebuie sa respecte anumite norme legale: aceasta trebuie prevazuta cu o priza de aspiratie aer si una de ventilatie, o usa metalica cu deschidere spre exterior precum si cu un cos de fum la care se racordeaza cazanul pe lemne. Sunt cele mai utilizate tipuri de Centrale termice in rate. Un avantaj al acetui tip de centrala il reprezinta gama variata existenta pe piata. Astfel, exista centrate termice pe gaz cu tiraj natural, cu tiraj fortat, in condensatie, cu camera etansa de ardere, cazan de pardoseala, preparare instantanee de apa calda menajera sau cu boiler. Pe de alta parte, centralele termice in condensatie utilizeaza caldura vaporilor de apa continuti de gazele arse eliminate. Acest lucru duce la reducerea consumului de gaz si implicit la reducerea emisiilor de noxe astfel ca pot fi montate si in camere mai mici.

In general, presiunea maxima de lucru a pufferelor este 3 bar (tipica pentru sistemele de incalzire rezidentiale), iar a stocatoarelor acm poate fi de 6, 8 sau 10 bar si este determinata de valorile uzuale ale presiunii apei reci , care se mareste prin incalzire.Pufferele au o serpentina interna care ofera oportunitatea de a integra sursele alternative de caldura cu cele traditionale ( exemplu centrala termica pe gaz ), pentru a garanta o furnizare de apa calda la orice ora din zi.Acumulatorul de caldura este ideal pentru utilizarea diverselor surse de energie cum ar fi cea solara, pempe de caldura, sobe si boilere pe lemne.

boilere electrice Sibiu o metoda eficienta de incalzire

Boilerele electrice reprezinta o varianta demna de luat in seama la incalzirea apei menajere. Pot fi montate pe diverse suprafete, sunt rezistente si eficiente si, in plus, iti ofera posibilitatea de a nu iti incarca excesiv factura la intretinere pe timp de iarna. Boilerul electric beneficiaza de o captuseala izolanta, care protejeaza aparatul in timpul iernii. In comert exista, totodata, aparate presurizate, cu o supapa de siguranta, respectiv, nepresurizate. Principiul de functionare este cel al presiunii. Astfel, in rezervor exista o presiune permanenta de apa care, provenind din instalatia de apa rece a locuintei, se scurge prin partea superioara la deschiderea robinetului de apa calda. Datorita presiunii, apa calda poate fi folosita si in alta incapere decat cea in care se afla montat boilerul electric.

Unde gasesc centrale termice Sibiu?

Atunci cand decizi sa achizitionezi un boiler electric, exista anumite criterii in functie de care vei putea face alegerea potrivita. Astfel, la cumpararea unui astfel de aparat, destinat incalzirii apei menajere, este important sa tii cont de capacitatea de stocare a apei, de puterea boilerului, de temperatura de lucru maxima, de presiunea de lucru maxima, eventual de marca, de tipul montarii (verticala sau orizontala), dar si de pret.In situatia in care ai nevoie de un volum mare de apa calda, devine evident faptul ca un boiler electric cu o capacitate cat mai mare (spre exemplu, 100 litri) iti va fi cat se poate de util. Astfel, in cazul unui boiler electric cu capacitate mica (maxim 30 litri), apa se va incalzi la o temperatura de 45 C intr-un interval de pana la 70 minute. Boilerele electrice cu capacitati superioare limitei de 30 litri ajung sa incalzeasca apa chiar si in 3 ore si 50 minute (pentru un aparat cu o capacitate de 100 litri).

Centrale termice in condensatie

Pufferele sunt folosite cel mai frecvent in instalatiile de incalzire cu cazane pe combustibil solid si se intalnesc sub diferite denumiri: acumulatoare stocatoare rezervoare de acumulare vase tampon de agent termic. In limba engleza sunt denumite buffer tank, iar in germana pufferspeicher; in romana si italiana termenul cel mai folosit este puffer.Siguranta sporita a functionarii instalatiei pentru ca asigura descarcarea termica a cazanului si in perioadele cand locuinta nu are un necesar mare de caldura, totodata conservand prin stocare energia descarcata. Serpentinele se pot lega in serie pentru conectare la panouri solare sau serpentina inferioara se conecteaza la panourile solare, iar cea superioara la o centrala murala numai incalzire (ca o serpentina de boiler) in vederea producerii acm (in cazul unui sistem multi-sursa : cazan pe lemne + centrala pe gaz + panouri solare etc)

Boilerul beneficiaza de o captuseala izolanta, care protejeaza aparatul si pastreaza temperatura ridicata a apei din rezervor. Boilerele pot fii aparate presurizate, cu o supapa de siguranta, respectiv, nepresurizate. Un boiler incalzeste si mentine apa la o temperatura anume, apeland la un element de incalzire si un termostat in cazul boiler-ului electric, totul in conditiile unui consum redus de energie electrica. Principiul de functionare este cel al presiunii. Astfel, in rezervor exista o presiune permanenta de apa care, provenind din instalatia de apa rece a locuintei, se scurge prin partea superioara la deschiderea robinetului de apa calda. Astfel, la cumpararea unui astfel de aparat, destinat incalzirii apei calde menajere, este important sa tii cont de capacitatea de stocare a apei, de puterea boilerului, de temperatura de lucru maxima, de presiunea de lucru maxima, eventual de marca, de tipul montarii (verticala sau orizontala), dar si de pret.

Folosind boilere cu acumulare nu va mai trebui sa asteptati cateva zeci de minute inainte de a face o baie sau un dus. Ele se conecteaza la Centrale termice pe gaz sau panouri solare ori pot fi conectate simultan la diverse surse de incalzire.Boilerele tank in tank garanteaza prepararea apei calde intr-un regim economic, igienic si confortabil. Structura acestor boilere tank in tank asigura protectia la coroziune si limitarea depunerilor de calcar, in timp. In sine felul de a se stratifica apa , netulburata de fluxurile de volum date de pompe, in conformitate cu principiile de gravitatie, in scopul de a se forma straturi cu temperatura aproape aceeasi in zonele de temperatura corespunzatoare. Caldura generata curge prin rezervorul aproape ca printr-o conducta si este, prin urmare, imediat gata de descarcare.

Tag: Puffere cu serpentina cazane pe peleti Sibiu Centrale termice in rate