Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

boilere electrice Sibiu o metoda eficienta de incalzire

Boilere sunt echipamente pentru prepararea si stocarea apei calde menajere. Rezervorul de stocare este realizat din otel protejat la coroziune de un anod de magneziu iar suprafata lui interioara printr-un tratament de vetroportelanare. Boilerele cu acumulare (indirecte): sunt generatoare cu un regim de stocare marit , avand capacitati intre 100L si 2000L, menite sa asigure producerea de a.c.m. in regim prioritar. Cu o constructie speciala boilerele cu acumulare au fost concepute sa foloseasca fie o singura sursa de agent primar, ca in cazul boilerelor cu o serpentina , fie mai multe surse ca in cazul celor cu doua serpentine. Boilerele sunt echipate cu un sistem avansat de siguranta, avand dispozitive pentru protectia la supraincalzire si suprapresiune, termostat pentru oprirea automata la atingerea temperaturii dorite si izolatie din spuma poliuretanica pentru prevenirea pierderilor de caldura prin carcasa exterioara.

Sunt eficiente aceste boilere termoelectrice Sibiu?

Microcentralele electrice sunt destinate utilizarii in sisteme de incalzire centrala, utilizind apa calda, cu circulatie fortata. Ele prepara agentul termic, care cu ajutorul unei pompe de circulatie va fi distribuita la corpurile de incalzire. Astfel schimbul de caldura intre apa rece si pereti este mult mai rapid si mai eficient, iar depunerea calcarului este impiedicata. Consumul de energie electrica este substantial redus si optimizat datorita elementului incalzitor constituit din rezistenta din fibra de carbon (element ce reduce cu 40% necesarul de energie electrica pentru aceeasi temperatura dorita) si datorita posibilitatii de a folosi mai multe trepte de putere (470 W – 1220 W si 1470 W la functionare Plus).

Cazanele sunt echipate standard cu doua schimbatoare de caldura: serpentina pentru producerea de apa calda menajera (in gama 18 , 40 KW) si serpentina de racire protectie supraincalzire cazan (pentru toata gama de puteri). Pachetul standard mai cuprinde ventilator de aer prevazut cu clapeta de reglaj unisens, termomanometru, termostat de comanda ce regleaza temperatura in cazan (prin pornirea si oprirea ventilatorului), termostat de siguranta cu rearmare manuala, termostat de minim (care opreste ventilatorul dupa atingerea temperaturii minime in cazan), intrerupator general, supapa de siguranta, vatrai, razuitoare, perie de sarma. Arderea ecologica si magazia de combustibil mare confera o autonomie sporita (la putere redusa chiar si pana la 24 de ore); Datorita arderii aproape perfecte rezulta o cantitate minima de cenusa si reziduuri, indepartarea acestora facandu-se doar o data pe saptamana; detasarea usoara a partii din spate a cazanului permite accesul rapid pentru o curatare eficienta a cailor de fum

Informatii despre programul rabla centrale

Cazanele sunt prevazute cu usi mari de alimentare pentru a permite incarcarea si curatarea usoara. Camera de alimentare de mari dimensiuni face posibila combustia lenta de durata. Suprafetele de incalzire generoase precum si configuratia traseului de gaze arse asigura utilizarea foarte eficienta a caldurii obtinute. Cazanele din lemne cu gazeificare reprezinta o solutie benefica pentru asigurarea incalzirii spatiilor si asigurarii apei calde menajere de la pensiuni, hoteluri, cladiri de birouri, case, cladiri comerciale. Cazanele cu incalzire pe lemne sunt de doua feluri: 1. Cazanul simplu, care functioneaza ca o soba; 2. Cazanul care functioneaza pe principiul gazeificarii lemnului (sinonimul, mai putin folosit, este distilarea lemnului).

Incalzire prin cazane pe peleti Sibiu

Astfel, avem un sistem perfect si extrem de rapid. Acesta preia surplusul de energie, previne pierderea de caldura obisnuita care apare cu rezervoare tampon standard si cedeaza caldura inmagazinata in functie de nevoile dumneavoastra. Acestea sunt aspectele care caracterizeaza un tanc modern. Apa este incalzita doar atunci cand este necesar, spre deosebire de solutia cu acumulare unde apa este incalzita continuu pentru a se mentine temperatura dorita; astfel, prepararea instant reduce consumul de energie prin evitarea pierderilor de caldura ale apei acumulate; Instanturile electrice au dimensiuni mai reduse si pot fi montate mai aproape de punctul de utilizare, ceea ce permite de asemenea, economisirea timpului, energiei si apei prin reducerea lungimii instalatiei.

Caldura oferita de centrale termice Sibiu

Ar fi bine ca lemnul sa aiba o buna capacitate calorica. De asemenea, este obligatoriu ca lemnele sa fie foarte bine uscate, cu o umiditate mai mica decat 15- 20%. Atentie, nu se foloseste rumegus, si sunt interezisi peletii, brichestii sau reziduurile lemnoase! Cazanele cu conbustibili solizi reprezinta o solutie mai economica si mai ecologica decat consumul de gaze naturale. Se pot folosi lemne, peleti si brichete din rumegus, paie si alte resturi vegetale. Gazeificarea, nearzand in mod direct lemnele, ci utilizand gazele continute de acestea, permite o intrebuintare completa a combustibilului solid ceea ce inseamna un randament ridicat de combustie si un impact ambiental foarte slab datorita absentei in fum a elementelor nearse si a substantelor nocive. Functioneaza pe gazogen, permitand obtinerea unui rezultat termic maxim al combustiei lemnului, limitand emisia fumului si a substantelor poluante, a dispersiei de caldura si deci a costurilor.

Este posibila de asemenea arderea bucatilor de lemn de dimensiuni mai mari, caz in care puterea termica utila a cazanului este redusa, dar este prelungit timpul de ardere. Cazanul nu poate fi utilizat si pentru arderea rumegusului si a deseurilor de lemn de mici dimensiuni. Cazanul este prevazut in partea superioara cu un panou de comanda pentru reglarea electromecanica. In partea posterioara a cazanului exista un canal pentru admisia aerului primar si secundar cu o clapeta de reglare in care aerul este incalzit la o temperatura ridicata. Camera de ardere a fost atent proiectata pentru a primi bucati de lemn cu gabarit mare, incarcarea efectuandu-se prin usa superioara de mari dimensiuni . Camera de ardere este complet imersata, asigurand o durata de viata superioara cat si un randament ridicat.

Exploatare confortabila: autonomie de ardere 3-5 zile, fata de 3-4 ore la cazanele clasice sau 8-10 ore la Cazane cu gazeificare ; intretinere (curatare) mai usoara decat cazanele pe lemne Cazanele pe peleti: in general sunt cazane pe combustibil solid clasice (fara gazeificare) la care se monteaza un arzator pe peleti si un buncar (rezervor) de peleti. Exista modele de cazane clasice cu kit de transformare reversibil (usa dubla) care permit trecerea rapida de pe peleti pe lemne si invers, fara a fi necesara demontarea arzatorului. Confortul in exploatare si costurile cu combustibilul sunt apropiate de cele ale gazului. Termosemineele pe peleti sunt centrale termice pe peleti complet echipate (pompa, vas de expansiune, termostate,presostate etc). Incalzesc prin radiatie camera in care sunt montate, iar restul camerelor prin circuitul de radiatoare la care se conecteaza

Tag: Centrale termice in condensatie centrale termice Sibiu cazane pe peleti Sibiu