Cazare la pensiune Neamt

Zona orasului Tirgu Neamt este bogata in ape subterane de stratificatie si in straturi acvifere freatice. in zona Bailor Oglinzi, statiune situata in vecinatatea orasului Tirgu Neamt, apele de stratificatie apar la suprafata sub forma izvoarelor minerale. Calitatea acestor izvoare minerale a facut ca aceste izvoare sa fie folosite din cele mai vechi timpuri pana in prezent. Orasul Tirgu Neamt beneficiaza de o panza freatica bogata, cu debite cuprinse intre 13,60 si 21,00, avand astfel o cantitate semnificativa de apa potabila de foarte buna calitate, cu gust placut si nepoluata. Prin pozitia sa, in Depresiunea Neamtului, inchisa spre vest de Muntii Carpati, iar spre nord si est de culmi si dealuri subcarpatice, cu rol de obstacol in calea maselor de aer subpolar sau continental, orasul Tirgu Neamt are parte de factori climatogeni ce prezinta particularitati specifice, datorita caracterului de adapost, altitudinii si orientarii reliefului. Localizarea pe paralela de 47°12', latitudine nordica, determina o insolatie moderata tot timpul anului, favorizata si de expunerea reliefului predominant spre sud-est.

Informatii pensiune Manastirea Neamtului

La inceputul veacului al XIX-lea, conditiile favorabile agriculturii si cresterii animalelor a facut ca satele sa se dezvolte din nou din punct de vedere economic. Astfel, satul Humulesti (astazi cartier al orasului) a devenit renumit pentru iarmarocul saptamanal organizat aici.In 1852, la 16 octombrie, Grigore Alexandru Ghica - domnitorul Moldovei - inaugureaza scoala Domneasca, Spitalul si Spiteria, si tot in 1852 se va construi aici, in apropierea cartierului Blebea, una dintre primele fabrici de postav de calitate superioara din Moldova, apartinand lui Mihail Kogalniceanu. Opera a sculptorului Theodor Burca, acesta este construit din piatra si bronz si adaposteste osemintele a 196 de eroi cazuti in Marele Razboi pentru intregirea Neamului Romanesc.

in perioada 1948 1961 cladirea a gazduit pe marele povestitor Mihail Sadoveanu, familia si prietenii acestuia fiind resedinta de vara a acestuia. Ultima vizita a lui Sadoveanu la casa de la Vanatori a fost in vara anului 1961.Plecand din Piatra Neamt pe DN 15C spre Targu Neamt, ceva mai la nord de Garcina, o alta ramificatie vestica (DC 146) a drumului principal patrunde pe Valea Almasului, strabatand o zona de un pitoresc deosebit. Aici, intr-o poiana de la piciorul unui deal impadurit care coboara pana pe malul paraului, se inalta Biserica cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor. Pe aceasta vatra s-a construit in 1715, cu ajutorul Ecaterinei Cantacuzino, sotia spatarului Iordache Cantacuzino, un schit. Acesta a rezistat pana in anul 1821 cand a fost distrus de eteristi. in 1821, boierul Lupu Bals si monahul Rafail zidesc actuala biserica cu hramul “Duminica Tuturor Sfintilor” pe locul vechiului lacas din lemn, schitul devenind unul de maici. in 1851 biserica este supusa unor ample lucrari de renovare pe cheltuiala boierului Palade.

pensiuni Targu Neamt, cazare Manastirea Neamtului , pensiune Manastirea Neamtului

Tarife pensiuni Targu Neamt

In tezaurul de valori ale patrimoniului istoric si cultural-artistic national, Manastirea Neamt ocupa un rol cu totul deosebit, intreaga sa existenta conferindu-i aura de legenda si atributele unei vetre de viata spirituala ce se poate identifica in multe privinte cu insusi romanismul medieval. In orice caz, la 7 ianuarie 1407, cand Alexandru cel Bun si Mitropolitul Iosif emit un important document de cancelarie, Manastirea Neamt constituia deja o puternica si cunoscuta vatra monahala din moment ce a fost pusa sub ascultarea aceluiasi egumen (Dometian) impreuna cu Manastirea Bistrita, alt important centru al spiritualitatii romanesti.Desi a avut o existenta zbuciumata, ca si intreaga istorie a poporului nostru, si a fost in repetate randuri pradata si incendiata, Manastirea Neamt nu a incetat nici un moment sa se afirme ca centru reprezentativ al monahismului romanesc.

Cum sa gasesc cazare Targu Neamt

in momentul de fata rezervatia reprezinta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judetul Neamt fiind totodata una dintre cele mai mari si mai reprezentative din Europa. Dealtfel, aici au fost filmate cateva secvente incluse in marile ecranizari Fratii Jderi (1974) si Stefan cel Mare Vaslui 1475 (1975), ambele filme realizate in regia lui Mircea Dragan In prezent rezervatia cuprinde, pe langa populatia de zimbri, si exemplare de cerbi carpatini, cerbi lopatari, capriori, vulpi, ursi, lupi, precum si o diversitate de specii de pasari. in rezervatie se mai gasesc si cateva iazuri, special amenajate pentru pescuit, cu frumoase exemplare de crap, caras, salau, stiuca sau biban, cel mai atractiv fiind “Lacul Zimbrarie” situat chiar la intrarea in rezervatie, pe partea stanga, si care este foarte bine ingrijit. In Romania exista patru rezervatii de zimbri, la Dragos Voda Vanatori Neamt, in judetul Neamt, la Neaga Bucsani, in judetul Dambovita, la Hateg Slivut, in judetul Hunedoara si la Vama Buzaului din judetul Brasov.

Informatii pentru cazare pensiune Targu Neamt

Hanul este situat pe drumul ce duce dinspre Targu Neamt in spre Manastirea Neamtului la iesirea din satul Nemtisor cu 2 km inainte de a intra pe drumul secundar ce duce la Manastirea Neamtului si veti gasi si posibilitati de cazare Targu Neamt.Tot in zona orasului Targu Neamt se afla si alte monumente istorice si de arhitectura, raspandite pe o suprafata mai mare, in locuri mai greu accesibile si care raman de obicei in afara principalelor itinerarii turistice. Rezervatia de zimbri si fauna carpatina Dragos Voda, a fost infiintata in 1968. Primele trei exemplare (Rarau, Roxana si Raluca) au fost aduse din Polonia in 1970, iar in 1974 s-au nascut un mascul si o femela, care au fost botezati Roco si Rosina.

Targu Neamt este al treilea oras ca marime din judetul Neamt, Moldova, Romania. Localitatea este renumita pentru Cetatea Neamtului, ridicata de Petru I Musat, pentru casa unde a crescut poeta Veronica Micle si de asemenea, prin satul (astazi cartierul) Humulesti, leaganul copilariei povestitorului Ion Creanga. Numele orasului vine de la toponimul raului Neamt. in sprijinul acestei idei sunt si insemnarile episcopului catolic Marco Bandini, care, vizitand comunitatea catolica din Tirgu Neamt, in 1646, nota: orasul este asezat langa un rau, de la care isi ia numele De la orasul Neamt si-a luat numele cetatea din apropiere, Cetatea Neamt, respectiv Manastirea Neamt. Toponimul Neamt s-a extins asupra oculului si tinutului care si-a avut centrul in oras sau la cetate. in cele din urma a intrat si in componenta numelui Piatra, care din Piatra lui Craciun, cum se numea la inceput, a devenit Piatra Neamt.

Numai in microregiunea in care se situeaza Cetatea Neamt, atat de generoasa din punct de vedere a conditiilor de mediu natural, se gasesc un numar de peste 100 de situri arheologice si obiective de arhitectura care corespund tuturor epocilor si culturilor atestate in estul tarii noastre. Cele mai vechi urme de locuire, apartinand culturii Starcevo-Cris (cca. 5500-5000 i.H.), au fost puse in evidenta la Lunca-Vanatori si Oglinzi-Raucesti, pe versantul estic al Culmii Plesului, la doar cativa kilometri de Cetatea Neamt. Daca pentru mileniul I i.H. sunt documentate un numar mai mic de descoperiri, in prima parte a secolului al II-lea d.H. asezarile sunt mult mai numeroase si bogate, asa cum sunt cele de la Brusturi, Topolita, Urecheni, Tarzia sau Nemtisor.

Tag: pensiuni Targu Neamt cazare Manastirea Neamtului pensiune Manastirea Neamtului